MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 27 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 11 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«Τρεις Αδελφές» – Θέατρο Προσκήνιο

Μετά την επιτυχία των πρώτων διαδικτυακών προβολών που σημείωσαν «Οι Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, το Θέατρο Προσκήνιο θα διαθέσει, ξανά, την παράσταση online, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 21:00 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 23:59), μέσω vimeo. Η παράσταση επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξανά βουτούν σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης κ.α. Οδηγίες για την παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Παρασκευή 11/12 | Από τις 21:00
Εισιτήριο: 5€ | Οδηγίες για αγορά εισιτηρίου εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»: Μονόλογος με τον Τάσο Ιορδανίδη

Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, θα προβληθεί διαδικτυακά, για τρεις μαγνητοσκοπημένες προβολές, 11 Δεκεμβρίου στις 20:00 και 12-13 Δεκεμβρίου στις 19:00, μέσω viva.gr. Στον ρόλο του Τζο, ο Τάσος Ιορδανίδης . Ο Τζο είναι ο απλός ανώνυμος στρατιώτης που χάνει τα μέλη του, αλλά εξακολουθεί να αναπνέει, να σκέφτεται και να αγαπά όπως πριν. Οδηγίες για την παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Παρασκευή 11/12 | 20:00
Εισιτήριο: 5€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ο Ουρανός Κατακόκκινος» – Θέατρο Σταθμός

Οι δωρεάν διαδικτυακές προβολές του Θεάτρου Σταθμός, προς τιμήν της μνήμης της σπουδαίας δραματουργού Λούλας Αναγνωστάκη, ολοκληρώνονται, 11-13 Δεκεμβρίου 2020, με την παράσταση «Ο Ουρανός Κατακόκκινος», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. «Η Σοφία Αποστόλου του Ιωάννου και της Ευγενείας, καθηγήτρια γαλλικής στο Δημόσιο με ανώτερες σπουδές στη Φιλολογία, κάτοχος επίσης της αγγλικής και της ρωσικής, πρώην καθηγήτρια, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού» είναι η ηρωίδα του μονολόγου «Ο Ουρανός Κατακόκκινος». Μια ανεξιχνίαστη «ροπή προς το κακό», την οδηγεί να βοηθήσει τον γιο της Γιάννη να επενδύσει σε εισαγόμενα κορίτσια του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι «μπίζνες» όμως γίνονται η αιτία για να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα. Και τότε η Σοφία Αποστόλου βρίσκει προορισμό, νοικιάζει μια γκαρσονιέρα με θέα τις φυλακές και όλη την ταράτσα δική της για να βλέπει τον «ουρανό κατακόκκινο», όταν δύει ο ήλιος.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Βάκχες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη

Η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και μουσική Στέφανου Κορκολή, προβάλλεται ξανά on demand, μέσω vimeo, το τριήμερο Παρασκευή 11/12, Σάββατο 12/12 και Κυριακή 13/12. Η διαδικτυακή αυτή προβολή κινηματογραφήθηκε από εννέα κάμερες στο Ηρώδειο. ο Χρήστος Σουγάρης ανανεώνει τις «Βάκχες» τοποθετώντας την πλοκή μέσα σε μία παραμελημένη παιδική χαρά, όπου βασιλεύει ο νεαρός Πενθέας. Όταν εμφανίζεται ο Διόνυσος, ένας νέος θεός με τους πιστούς του που αρχίζουν να εδραιώνουν τη λατρεία του στον παρηκμασμένο χώρο, τα πάντα γύρω από τους δύο άντρες αποκτούν μία νέα, αχαλιναγώγητη πνοή. Παίζουν: Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Κόικας, Νίκη Σερέτη, Μυρτώ Αλυκάκη, Ρούλα Πατεράκη κ.α.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη για 24ώρες
Εισιτήριο: 4.44€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ξυπόλητοι στο Πάρκο» – Θέατρο Νέος Ακάδημος

Το έργο του Νιλ Σάιμον «Ξυπόλητοι στο Πάρκο», το οποίο ανέβηκε φέτος στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ, με τους Αργύρης Αγγέλου, Βασιλική Τρουφάκου, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ελένη Κρίτα και Jerome Kaluta, θα προβληθεί σε διαδικτυακό streaming, 11-13 Δεκεμβρίου, μέσω viva.gr. Τι συμβαίνει όταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι διαπιστώνει πως το σπίτι των ονείρων του είναι μια «τρύπα», μπάζει νερά, δεν έχει θέρμανση και ο ένοικος της πάνω σοφίτας περνάει από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του; Πόση αγάπη χωράει στο αστεία άβολο διαμερισματάκι;

Παρασκευή 11/12 | 20:00
Εισιτήριο: 9.90€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Οδυσσέας Ελύτης «θα μείνει» στην Πλάκα12.09.2018

«Δες το Θετικό Online» – Λάμπρος Φίσφης

Το 2ο solo show του Stand-Up Comedian Λάμπρου Φισφή, «Δές το Θετικό», κλείνει τον κύκλο του στο διαδίκτυο με προβολές livestream on demand, 11-13 Δεκεμβρίου, μέσω viva.gr. Βιντεοσκοπημένο στο ιστορικό θέατρο «Βέμπο» μπροστά σε ένα κοινό επτακοσίων θεατών ο Λάμπρος Φισφής μέσα σε 55 λεπτά σχολιάζει όλες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που μας ενώνουν και σατιρίζει αυτά που συνωμοτούν εναντίον της ευτυχίας μας.

Παρασκευή 11/12 | 21:00
Εισιτήριο: 7€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

«Οι Μάγισσες της Σμύρνης» – Viva.gr

H μεγάλη θεατρική επιτυχία «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», σε σκηνοθεσία – διασκευή Σταμάτη Φασουλή, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μάρας Μεϊμαρίδη, έρχεται από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, για 7 μαγνητοσκοπημένες online προβολές, μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Μέμος Μπεγνής, ο Ηλίας Μελέτης, η Νικολέττα Βλαβιανού και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Σμύρνη, 1887. Η ζωή της φτωχής Κατίνας αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ ένα μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Παρασκευή 11/12 | 20:30
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας κρατάει συντροφιά και σε αυτή την καραντίνα, με παραστάσεις διαθέσιμες για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από το επίσημο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο youtube. Διαθέσιμες επιλογές αποτελούν η «Αποκάλυψη», σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, «Το Σώσε» του Michael Frayn, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, «Αντιγόνη – Lonely Planet» της Λένας Κιτσοπούλου, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και «Φάουστ», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

Άλλες ελληνικές παραστάσεις

Τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινούν online, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με το διήγημα του Φίλιππου Φιλίππου «Οι Κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού: Ακούστε το εδώ. Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν διαθέτει, σε podcast, το audio έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Αυτοί που Κοιτούν» , με τους Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη και Νίκο Στεργιώτη. Παράλληλα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαθέτει, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση, την παράσταση «Τα Βραβεία μου». Θεατρική μεταφορά του έργου του Αυστριακού Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ώρο
Δωρεάν

«Coriolanus» – National Theatre at Home

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας εγκαινιάζει τη νέα on demand ψηφιακή πλατφόρμα, «National Theatre at Home», και μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε, από το σπίτι, μερικές από τις αρτιότερες παραγωγές του. Παρακολουθήστε την παράσταση του σαιξπηρικού έργου «Κοριολανός», με πρωταγωνιστή, στον ρόλο του ομώνυμου αλαζόνα και επιβλητικού Ρωμαίου στρατηγού, τον Tom Hiddleston («Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί», «Οι Εκδικητές»). Όταν ένας παλιός αντίπαλος απειλεί την Ρώμη, η πόλη καλεί, για μια ακόμη φορά, τον ήρωα και υπερασπιστή της, ο οποίος, όμως, φαίνεται να έχει εχθρούς και μέσα από τα τείχη της πόλης.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη για 3 ημέρες από την ενοικίαση.
Τιμή ενοικίασης: 9.34€
Ενοικιάστε την παράσταση εδώ.

«Caesar and Cleopatra» – Stratford Festival

Το Stratford Festival διαθέτει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, από την Παρασκευή 01:30 τα ξημερώματα και για 36 ώρες, την παράσταση «Καίσαρ και Κλεοπάτρα» του Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω. Μια παραγωγή του 2008, σε σκηνοθεσία Des McAnuff, με τους Christopher Plummer και Nikki M. James. Το ιδιοφυές πνεύμα του Σω μετατρέπει ένα πολιτικό δράμα σε μια σπινθηροβόλα κωμωδία. Ο βετεράνος Ιούλιος Καίσαρ γίνεται σύμβουλος μιας νεαρής γοητευτικής βασίλισσας στην ρωμαιοκρατούμενη Αίγυπτο.

Παρασκευή 11/12 | 01:30 π.μ.
Δωρεάν | Διαθέσιμη για 36 ώρες
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Το Ημέρωμα της Στρίγγλας» – Royal Shakespeare Company

Μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Marquee TV μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις θεάτρου, χορού, όπερας, μπαλέτου, συναυλίες κ.α., live ή μαγνητοσκοπημένα, από την οθόνη του υπολογιστή σας. Ανάμεσα στις επιλογές, η διασκευή του σαιξπηρικού έργου «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας» από τον Royal Shakespeare Company, σε σκηνοθεσία Justin Audibert, με τους Joseph Arkley, Hannah Azuonye, Richard Clews κ.α. Σε αυτή την εκδοχή, η κοινωνία του 1590 παρουσιάζεται ως μητριαρχική και η ζωηρή κωμωδία του Σαίξπηρ για το φύλο και τον υλισμό μετασχηματίζεται έτσι ώστε να προσφέρει μια νέα οπτική στη συζήτηση για την ιεραρχία και την εξουσία.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Μηνιαία συνδρομή: 8,99 $
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες παραστάσεις από το εξωτερικό

Επιπλέον παραστάσεις για δωρεάν online παρακολούθηση: Στην ιστοσελίδα του Odéon – Théâtre de l’Europe, είναι διαθέσιμη από τις 4 Δεκεμβρίου η παράσταση του έργου «Έξι πρόσωπα αναζητούν συγγραφέα» του Ιταλού δραματουργού Λουίτζι Πιραντέλλο. Μια παραγωγή του 2012, σε σκηνοθεσία Stéphane Braunschweig (στη γαλλική γλώσσα). Τέλος, το Shakespeare’s Globe και η Swinging The Lens Productions προσφέρουν την παράσταση του ιστορικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ριχάρδος Β΄». Μια παραγωγή του 2019, σε σκηνοθεσία των Adjoa Andoh και Lynette Linton, με ένα εξολοκλήρου γυναικείο καστ.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμες για όλο το 24ώρο
Δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1821-Ήρωες σαν Έλληνες: Η πρώτη ψηφιακή παραγωγή για τους ήρωες της Παλιγγενεσίας12.09.2018

Όπερα – Μιούζικαλ

 «The Exterminating Angel» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει την δωρεάν αναμετάδοση σημαντικών παραγωγών της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Σειρά έχει την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, η όπερα του Thomas Adès, «Εξολοθρευτής Άγγελος», εμπνευσμένη από την ομότιτλη κλασική ταινία του σπουδαίου δημιουργού, Λουίς Μπουνιουέλ. Μια ομάδα ατόμων της «υψηλής κοινωνίας» συγκεντρώνονται για ένα πολυτελές dinner-party, όταν, όμως, έρχεται η ώρα να αποχωρήσουν, ανακαλύπτουν ότι κανείς τους δεν μπορεί να φύγει από εκεί. Καθώς περνάει η ώρα, η συμπεριφορά τους γίνεται όλο και πιο ασταθής και άξεστη. Μουσική Διεύθυνση: Thomas Adès.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Μαντάμα Μπαττερφλάι» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, στον ρόλο της γκέισας Τσο-Τσο-Σαν, η οποία ζει έναν μοιραίο έρωτα με τον Αμερικανό υποπλοίαρχο Πίνκερτον, βρίσκεται η σπαρακτική Ερμονέλα Γιάχο.

Παρασκευή 11/12
Εισιτήριο 10€ | Κλείστε εισιτήριο εδώ.
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ.

«Gypsy» – The Show Must Go On

Το επίσημο κανάλι του Andrew Lloyd Webber στου youtube, «The Show Must Go On», συνεχίζει να προσφέρει, για δωρεάν online παρακολούθηση, μερικά από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών. Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), σειρά έχει το μιούζικαλ του Stephen Sondheim, «Gypsy», με την εξαιρετική Imelda Staunton, όπως παρουσιάστηκε στο Savoy Theatre του Λονδίνου, το 2015. *Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48ώρες μετά την πρώτη προβολή.

Παρασκευή 11/12 | 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν | Διαθέσιμη για 48ώρες
Δείτε την παράσταση εδώ.

Χορός

«The Five Moons of Lorca» – Los Angeles Opera

Η Όπερα του Λος Άντζελες διαθέτει, για δωρεάν online προβολή, από την Παρασκευή στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) έως και τις 25 Δεκεμβρίου 2020, την παράσταση «The Five Moons of Lorca». Με πρωτότυπο κείμενο από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό συγγραφέα Nilo Cruz, σε μουσικήGabriela Lena Frank και χορογραφία – ερμηνεία Irene Rodríguez, η παράσταση εμπνέεται από την δολοφονία του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, στην αρχή του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Το «The Five Moons of Lorca» προσπαθεί να μεταδόσει την ομορφιά της ζωής του σπουδαίου ποιητή και δραματουργού, καθώς και το τραγικό τέλος της.

Παρασκευή 11/12 | 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

«Never Forever» – Schaubühne

Η βερολινέζικη Schaubühne διαθέτει, για δωρεάν online παρακολούθηση, από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (στις 18:00), την παράσταση του Falk Richter, «Never Forever». Ο Richter συνεργάζεται με τον θίασο χορού Total Brutal, του χορογράφου Nir de Volff και διερευνά τα όρια μεταξύ χορού και υποκριτικής. Οι σωματικές εικόνες και τα κινησιολογικά μοτίβα στις χορογραφίες του Nir de Volff, οι οποίες μπορούν να γίνουν δυναμικές, οικίες και ευάλωτες ταυτόχρονα, μαρτυρούν σε μια διαφορετική γλώσσα πως αυτός ο κόσμος αφήνει τα ίχνη του στα σώματα των ανθρώπων.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 13/12 στις 18:00
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

Άλλες παραστάσεις χορού Online

Επιπλέον παραστάσεις χορού διαθέσιμες για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση: Ο θίασος χορού Alvin Ailey American Dance Theater και το Lincoln Center At The Movies προσφέρουν performance χορού, με έργα των Wayne McGregor, Ronald K. Brown, Robert Battle και Alvin Ailey. Η ηχητική περιγραφή του φιλμ είναι διαθέσιμη εδώ. Το Ίδρυμα Πίνα Μπάους προσφέρει, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, την παράσταση χορού «Palermo Palermo», σε σκηνοθεσία και χορογραφία της θρυλικής Πίνα Μπάους.

Πέμπτη 10/12 | Διαθέσιμες για όλο το 24ώρο
Δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEuropa: Η διασκευή της ταινίας του Λαρς φον Τρίερ, δωρεάν στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΕΛΣ12.09.2018

Φεστιβάλ

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:30, πρεμιέρα για την «Εξαϋλωμένη νύχτα, έργο 4» του Άρνολντ Σαίνμπεργκ, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 9/1/2021
Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

Μουσική

Russell Watson Celebrates 20 Online

Γιορτάζοντας 20 χρόνια μιας λαμπερής καριέρας, ο δημοφιλής Άγγλος τενόρος Russell Watson ερμηνεύει μερικά από τα αγαπημένα του ερωτικά, αλλά και κλασικά-γιορτινά τραγούδια σε μια μαγνητοσκοπημένη συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 21:30 ώρα Ελλάδος. Από το «Bring Him Home», και το «O sole mio», έως το «Volare» και το «Someone to Remember Me», καθώς και τα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια «Silent Night» και «I’ll Be Home for Christmas», ετοιμαστείτε για μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις.

Παρασκευή 11/12 | 21:30 (ώρα Ελλάδος)
Εισιτήριο: 12.50 λίρες
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκθέσεις

«ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων» – Γκαλερί CITRONNE Online

Περιηγηθείτε στην έκθεση του Αλέκου Κυρανίνη, «ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων», στην γκαλερί CITRONNE, μέσα από ένα βίντεο σκηνοθετημένο από τον Αλέξανδρο Αβρανά, υπό τους ήχους της σύνθεσης «Το Ισοκράτημα ενός Παιδιού» του Γιώργου Κουμεντάκη. Ο Αλέξανδρος Αβρανάς περιέρχεται την έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη ως σύνολη δημιουργία, ενώ ταυτοχρόνως «περιγράφει» το κάθε έργο χωριστά, προσλαμβάνοντας τον εκθεσιακό χώρο ως πλαίσιο, αλλά και ως ενεργό τμήμα της έκθεσης. Ο σκηνοθέτης συντάσσει μια αφήγηση δραματική, εμμένοντας στις βασικές ανθρώπινες προσλήψεις, συνειδητές και υποσυνείδητες.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το βίντεο εδώ.

Evripides Art Gallery Online

Η Evripides Art Gallery προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν online περιήγησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, σε τέσσερις εκθέσεις της, οι οποίες διοργανώθηκαν πρόσφατα. Μπορείτε να επισκεφθείτε ή να ξαναδείτε, λοιπόν, τις εκθέσεις τεσσάρων καταξιωμένων εικαστικών: Έλενα Κυρκιλή, «Surfacing The Scenes Within» , «Γιάννης Ευθυμίου ζωγραφική», Στέλλα Καπεζάνου, «Baby One More Time» και Κωνσταντίνος Νίκου, «Yearning for truth». Παράλληλα, μέσα από το facebook και το instagram της γκαλερί, ένας από τους καλλιτέχνες θα παρουσιάζει κάθε μέρα την ιστορία που κρύβεται πίσω από ένα έργο τέχνης.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στις εκθέσεις από εδώ.

Άλλες εκθέσεις Online

Επιπλέον διαθέσιμες εκθέσεις: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει, μέσα από την ιστοσελίδα του, τη δυνατότητα της δωρεάν διαδικτυακής περιήγησης σε τρεις πρόσφατες περιοδικές εκθέσεις του. «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο όπου μέσα από την εικονική περιήγηση αντλούμε πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και γνωρίζουμε πρωταγωνιστές της εποχής. Η έκθεση «Βάλτους Χ΄: Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» μέσα από τον ιστότοπο https://valtousx.gr/360-virtual-tour/, η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να εντοπίσει μέσα στην πόλη και να αναδείξει την αφανή εγκληματικότητα που συνδέεται με τις ρατσιστικές επιθέσεις στον δημόσιο χώρο. Τέλος, ο Εικαστικός Κύκλος Sianti gallery προσκαλεί το κοινό και το καλωσορίζει και διαδικτυακά τώρα πια, στην ομαδική έκθεση «Tondo: Κύκλος-Ζωή-Τέχνη». Πραγματοποιήστε ένα virtual 360 tour της έκθεσης εδώ.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς: Η ζωή μέσα από 10 ατάκες του σπουδαίου ηθοποιού12.09.2018

Σινεμά

Online αφιέρωμα στην Άννα Καρίνα: Γαλλικό Ινστιτούτο και Ταινιοθήκη της Ελλάδος Online

Το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνουν, 8-14 Δεκεμβρίου 2020, ένα online αφιέρωμα στην μούσα της Nouvelle Vague και αγαπημένης ηθοποιού του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Άννα Καρίνα, με προβολές έξι αριστουργηματικών ταινιών, τρεις εκ των οποίων υπογράφει ο ίδιος ο εμβληματικός Γαλλο – Ελβετός δημιουργός. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr και αγοράστε εισιτήρια για τις ταινίες που σας ενδιαφέρουν. Από την έναρξη της θέασης της ταινίας, έχετε 30 ώρες για να ολοκληρώσετε την προβολή της.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 30 ώρες από την έναρξη της θέασης.
Τιμή Εισιτηρίου: 3€ (η ταινία)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» – Ίδρυμα Ωνάση Online

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο youtube, από τις 27 Νοεμβρίου 2020 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2020, προσφέρει, για δωρεάν online παρακολούθηση, τέσσερις ταινίες από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, με τίτλο «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους». Επιπλέον, μέσα από μια νέα διαδραστική πλατφόρμα και οι 12 ταινίες της σειράς μετατρέπονται στα πρώτα ελληνικά διαδραστικά ντοκιμαντέρ, επιτρέποντας στον θεατή να γίνει ο ίδιος μέρος της ιστορίας, ζώντας την, διευρυμένη στον χώρο και στον χρόνο, με επαυξημένο υλικό, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο αναπαραγωγής.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε τα ντοκιμαντέρ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Οδυσσέας Ελύτης «θα μείνει» στην Πλάκα12.09.2018

Εκδηλώσεις

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Online

Το νέο καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτελείται από μια σειρά online βίντεο του εικαστικού και video designer Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή 7 δημιουργών συνεργαζόμενων με το ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας, Λευτέρης Γιοβανίδης , Τάκης Τζαμαργιάς, Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωή Χατζηαντωνίου και Άντζελα Μπρούσκου. Κάθε βίντεο θα αναρτάται στο επίσημο κανάλι του ΔΘΠ στο youtube, κάθε Τρίτη στις 18:00.

Παρασκευή 11/12| Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το 2ο βίντεο με τον Λευτέρη Γιοβανίδη εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b