MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς: Η ζωή μέσα από 10 ατάκες του σπουδαίου ηθοποιού

Με αφορμή τα 68α γενέθλια του Τζον Μάλκοβιτς, συγκεντρώνουμε 10 ιδιαίτερες ατάκες του διάσημου ηθοποιού που «φωτίζουν» λίγο περισσότερο την προσωπικότητά του.

Monopoli Team

Ο Τζον Μάλκοβιτς είναι πασίγνωστος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σχεδιαστής μόδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον έχετε δει τουλάχιστον σε μία ταινία, καθώς έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 70, όπου συνήθως υποδύεται τον ρόλο του «κακού». Έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ για τις ταινίες «Μια Θέση στην Καρδιά» και «Η Δεύτερη Ευκαιρία», ενώ άλλες εμβληματικές ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί, είναι οι «Επικίνδυνες Σχέσεις», «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και «Η Ανταλλαγή». Η πιο πρόσφατη ταινία του ήταν η «Ava: Επικίνδυνη Ομορφιά», όπου φυσικά ξεχώρισε με την ερμηνεία του.

Με αφορμή, λοιπόν, τα 68α γενέθλια του Τζον Μάλκοβιτς, συγκεντρώνουμε 10 ατάκες που έχει πει ο διάσημος ηθοποιός τα τελευταία χρόνια, οι οποίες αποκαλύπτουν διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα του και μας δίνουν μία γεύση για την νοοτροπία του.

Τζον Μάλκοβιτς

Χαρακτήρας

«Δεν ανατράφηκα ώστε να είμαι το είδος του ανθρώπου που έχει αμφιβολίες».

«Στις ταινίες είσαι ένα προϊόν. Και αν είμαι ένα προϊόν, τότε είμαι μια σάλτσα ταμπάσκο. Σίγουρα δεν είμαι το άτομο που λέμε ότι είναι μια πίτα του βοσκού. Έτσι είναι τα πράγματα».

Παίζοντας «κακούς» χαρακτήρες

«Με ελκύει ένας χαρακτήρας με έλλειψη ανθρωπιάς. Οι άνθρωποι δίνουν κάποιες δικαιολογίες όταν είναι κακοί ή σαδιστές, αλλά πιστεύω ότι απλά δείχνουν έλλειψη ανθρωπιάς και ανησυχίας για τους άλλους. Τέτοιοι χαρακτήρες τραβάνε το κοινό αλλά εγώ τους μισώ. Είναι παράξενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χαρακτήρες σε σειρές που λατρεύουμε…να μισούμε12.09.2018

Πολιτισμός

«Έχω ζήσει στην Ευρώπη περίπου 12 χρόνια και παρατήρησα ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι Ευρωπαίοι είναι να πιστεύουν ότι η Αμερική δεν έχει καθόλου πολιτισμό. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που οφείλεται σε αλαζονεία ή κόμπλεξ, το οποίο δημιουργείται από το γεγονός ότι η Αμερική θεωρείται πολύ δυνατή. Ένα καλό ποσοστό μεγάλων συγγραφέων, ποιητών, καλλιτεχνών, μουσικών, ζωγράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σεναριογράφων έχουν γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε έναν με δύο αιώνες. Οι Αμερικάνοι έχουν εδραιωθεί αρκετά καλά σε αυτούς τους χώρους. Υπάρχει ένας μεγάλος πολιτισμός εκεί, ένας τεράστιος πολιτισμός. Δεν μου αρέσουν όλα σε αυτήν την κουλτούρα, αλλά δεν πειράζει αν αρέσει σε άλλους ανθρώπους».

Κινηματογράφος

«Δεν είμαι κυνικός. Απλά παραθέτω ένα γεγονός. Όλες οι γνώσεις των περισσότερων σκηνοθετών είναι για άλλες ταινίες. Όταν περιγράφουν κάτι το περιγράφουν σε σχέση με άλλες ταινίες. Για αυτό έχουμε τόσες πολλές επαναλαμβανόμενες ταινίες, οι οποίες μοιάζουν με άλλες ταινίες. Αλλά δεν είμαι κυνικός. Κάποιες από αυτές τις ταινίες τις βλέπω».

«Επειδή παίζω στο θέατρο τόσο καιρό, δεν υπάρχουν πολλά να μάθω για την υποκριτική στο θέατρο. Αλλά υπάρχουν πολλά να μάθω για την υποκριτική στον κινηματογράφο. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να το κάνω, αλλά δεν νιώθω ποτέ ότι είναι αρκετά καλό. Σχεδόν πάντα νιώθω ότι είμαι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε μια διαδρομή για go-cart. Δεν υπάρχει μέρος να χαλαρώσεις. Αμέσως μόλις ξεκινήσεις, έρχεται η ώρα να πας σπίτι».

«Στο σινεμά όλα έχουν να κάνουν με το τι φαίνεται να είναι. Στο θέατρο δεν μπορείς να ξεγελάσεις, αλλά στις ταινίες μπορείς να προσποιηθείς οτιδήποτε. Μπορείς να προσποιηθείς τη χημεία μεταξύ των ανθρώπων. Μπορείς να υποκριθείς τον έρωτα, την αγάπη, τις εκρήξεις, τα σπέσιαλ εφέ, τον τρόμο…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από 80 χρόνια γεννιέται ο Τζιμ Μόρισον: Όσα δεν ξέρατε για τον “ποιητή” της ροκ12.09.2018

Υποκριτική

«Από την αρχή ήμουν χαλαρός στη σκηνή. Είναι το σπίτι μου».

«Έχει να κάνει με το να είσαι τυχερός, να είσαι καλός και να έχεις μια καλή ιστορία να πεις. Γιατί μία αποτυχία είναι μία αποτυχία. Και πίστεψέ με, είχα πολλές. Είναι σαν να παίζεις μπέιζμπολ. Ακόμη και οι καλύτεροι ηθοποιοί δεν χτυπάνε 300 πόντους συνέχεια. Μερικές φορές, ξέρεις, απλά αποβάλλεσαι από το παιχνίδι».

«Επικεντρώνεσαι στο πως βλέπει τον κόσμο ο χαρακτήρας που υποδύεσαι. Και αν έχεις ταλέντο, επικεντρώνεσαι στο τι κάνει ο χαρακτήρας για να πάρει αυτό που θέλει, στο τι κάνει όταν δεν ξέρει τι θέλει, στο πως φαίνεται και ακούγεται και αντιδράει. Δεν πάω να αγοράσω μια ψεύτικη μύτη κάθε φορά που διαβάζω ένα σενάριο. Δεν χάνω ούτε παίρνω 20 κιλά. Αλλά σκέφτομαι για τέτοια πράγματα. Έχω υποδυθεί έναν ή δύο ρόλους με μονόκλ. Απλά μου φαίνεται ότι τα μονόκλ και τα μπαστούνια είναι χρήσιμα μόνο όταν βοηθούν την ερμηνεία».

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b