MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εξωγήινοι, μάρκετινγκ ή καλλιτέχνης πίσω από την εμφάνιση μυστηριώδους μονόλιθου στη Ρουμανία;

Την στιγμή που ένας μονόλιθος εξαφανίζεται από την έρημο της Γιούτα, ένας άλλος μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος κάνει την εμφάνισή του στη Ρουμανία.

Monopoli Team

Ο μονόλιθος στη Γιούτα και οι…θεωρίες

Πριν από δύο εβδομάδες, στις 18 Νοεμβρίου, αξιωματικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα εντόπισαν έναν μυστηριώδη μεταλλικό μονόλιθο, ύψους 3,6 μέτρων, στη μέση της ερήμου της Γιούτα, την ώρα που έκαναν από αέρος καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής. Η ανακάλυψη αυτή, μαζί με τις φωτογραφίες του μονόλιθου που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, πυροδότησαν θεωρίες για το πώς βρέθηκε εκεί, την στιγμή που πλήθος επισκεπτών πραγματοποιούσαν οδικά ταξίδια για να τον δουν αυτοπροσώπως.

Πολλοί υποστήριξαν τότε ότι πίσω από την μυστηριώδη εμφάνιση του μονόλιθου κρύβεται κάποιος νέος καλλιτέχνης ή κάποιος μεγάλος φαν της ταινίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος». Παράλληλα, η γκαλερί David Zwirner της Νέας Υόρκης, υποστήριξε ότι πρόκειται για έργο του μινιμαλιστικού καλλιτέχνη John McCracken, ο οποίος ζούσε στην κοντινή πολιτεία του Νέου Μεξικού, αλλά πέθανε το 2011.

Άλλοι έκαναν λόγο για «διαστημική πύλη», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι που πιθανότατα να άφησε πίσω του κάποιο κινηματογραφικό συνεργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπιενάλε αφιερωμένη στην τέχνη της υφαντικής12.09.2018

Δυστυχώς, πριν προλάβουμε να πάρουμε πραγματικές απαντήσεις για το μυστήριο, ο μονόλιθος αφαιρέθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με τον φωτογράφο Ross Bernards να ισχυρίζεται ότι ήταν μάρτυρας του συμβάντος. Εκτός από φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Instagram, ο Bernards περιγράφει ότι τέσσερις άνδρες ήρθαν και πήραν τον μονόλιθο: «Τον έσπασαν γρήγορα σε κομμάτια και τον μετέφεραν με καροτσάκι που είχαν φέρει μαζί τους. Ένας από αυτούς κοίταξε πίσω και είπε «Μην αφήνετε ίχνος».

Αργότερα η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε με την σειρά της πως ο μονόλιθος εξαφανίστηκε και πως οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο Facebook, ανέφεραν: «Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η, παράνομα τοποθετημένη, δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη (που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM) από αγνώστους».

Κι ενώ το μυστήριο παραμένει ακόμα άλυτο, ένας άλλος μυστηριώδης μονόλιθος, ύψους περίπου 4 μέτρων, εμφανίστηκε ξαφνικά στη Ρουμανία. Το βίντεο που μοιράστηκε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Jurnal FM δείχνει ότι το αντικείμενο – που βρέθηκε κοντά σε έναν αρχαιολογικό χώρο με θέα στην πόλη Piatra Neamț – είναι παρόμοιο στην εμφάνισή του με τον προηγούμενο στη Γιούτα.

Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίστηκε ο μονόλιθος στη Ρουμανία δεν είναι περισσότερο ξεκάθαρος σε σχέση με την εμφάνιση αυτού στην έρημο της Γιούτα. Ο Andrei Carabelea, δήμαρχος της Piatra Neamț, αστειευόμενος, δήλωσε πως πρόκειται για έργο…εξωγήινων, ενώ η αναφορά του για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών μετά από αυτό, έχει οδηγήσει ορισμένους να πιστεύουν ότι πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο!

Σε κάθε περίπτωση, το μυστήριο παραμένει, καθώς με νέα ενημέρωση από τον Jurnal FM ο μονόλιθος της Ρουμανίας έχει πλέον εξαφανιστεί, χωρίς να έχουμε πάρει ακόμα απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο μεταλλικές κατασκευές τοποθετήθηκαν (σκόπιμα;) στις δύο αυτές περιοχές!

Πηγή: Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μουσική του λόγου: Πέντε ιστορίες μικρού μήκους ξετυλίγονται στο 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της ΕΛΣ12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b