MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Ντιέγκο Μαραντόνα: 10 τραγούδια για τον “θεό” της μπάλας

Με αφορμή τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμόμαστε δέκα φορές που ο θρύλος του ποδοσφαίρου ενέπνευσε μουσικούς με τα κατορθώματά και τη ζωή του.

Ντιέγκο Μαραντόνα
Ντιέγκο Μαραντόνα
Monopoli Team

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού, και όχι μόνο.

Στα 60 του χρόνια, ο Μαραντόνα έζησε μια γεμάτη ζωή, που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, αλλά και αμφιλεγόμενες στιγμές, που γέννησαν θρύλους γύρω από το όνομά του, και φυσικά πολλά τραγούδια, αλλά και μία ταινία. Ως ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές κέρδισε την αγάπη πολλών οπαδών ανά τον κόσμο, και ιδιαίτερα των οπαδών της Νάπολι, της ομάδας που διέπρεψε. Έτσι, πολλοί ήταν οι μουσικοί που εμπνεύστηκαν είτε από τα παιχνίδια, είτε από τη ζωή του, και του αφιέρωσαν ένα ή δύο τραγούδια.

Ας θυμηθούμε λοιπόν δέκα τραγούδια που γράφτηκαν για τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα.

#1 La vida tombola (Life is a raffle) – Manu Chao

Ο Γαλλοϊσπανός μουσικός θρύλος Manu Chao θαύμαζε τον Μαραντόνα, τόσο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, όσο και για τις πολιτικές και κοινωνικές του ευαισθησίες. Έτσι, του αφιέρωσε αυτό το τραγούδι, στο οποίο φυσικά εξυμνεί τον Ντιέγκο, ενώ κατηγορεί τον οργανισμό FIFA ως “κλέφτες”.

#2 La mano de dios (Hand of God) – Rodrigo Bueno

Ίσως το πιο διάσημο τραγούδι για τον Μαραντόνα είναι αυτό του Rodrigo Bueno. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής έμεινε στην ιστορία για το “Χέρι του Θεού”, εξού και ο τίτλος του τραγουδιού, το οποίο αφηγείται την ζωή του Μαραντόνα. Μέχρι και σήμερα το κομμάτι αυτό αποτελεί κλασικό χορευτικό τραγούδι της Αργεντινής. Μάλιστα, το είχε τραγουδήσει πολλές φορές και ο ίδιος ο Μαραντόνα.

#3 Maradó – Los Piojos

Αυτό το τραγούδι του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Los Piojos -είχαν αποκαλεστεί οι Rolling Stones της Αργεντινής- κυκλοφόρησε το 1997 και φυσικά ήταν αφιερωμένο στον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του. Γι’ αυτό το λόγο έγινε χιτ και έφτασε στο Top 10 των παγκόσμιων charts του MTV.

#4 O Surdato ‘Nnamurato – Massimo Ranieri

Ένα all-time classic τραγούδι της Νάπολη, που είναι πιο γνωστό με την φωνή του Massimo Ranieri, και στην μία του εκδοχή αναφέρεται στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στον οποίο είναι αφιερωμένο. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αγαπήθηκε τόσο από τους οπαδούς της Νάπολι, όσο και από τον ίδιο τον αστέρα, που μάλιστα το είχε τραγουδήσει live στην τηλεόραση για τον.. εαυτό του.

#5 Capitan Pelusa – Los Cafres

Αυτό το συγκρότημα από το Μπουένος Σάιρες αποφάσισε να υμνήσει τον ήρωα του, Ντιέγκο Μαραντόνα, μέσα από ένα τραγούδι, αλλά και ένα… ιδιαίτερο, μεσαιωνικό βίντεο, όπου οι ιππότες φορούν φανέλες της Νάπολι, της ομάδας του Μαραντόνα.

#6 Yo Te Sigo – Los Calzones

Οι Los Calzones Rotos τραγούδησαν για τον Μαραντόνα “Πάντα θα σε ακολουθώ παντού, ακόμα κι όταν δεν μπορώ, γιατί σε αγαπώ”. 

#7 Maradona è meglio ‘e Pelé

Ίσως το αγαπημένο τραγούδι των οπαδών της Νάπολι είναι αυτό στο οποίο τραγουδούν “Ο Μαραντόνα είναι καλύτερος από τον Πελέ”. Μπορεί ο Πελέ να δηλώνει συντετριμμένος με τον θάνατο του Ντιέγκο σε μία συγκινητική ανακοίνωση, όπου ευχήθηκε “να παίζουν σύντομα μπάλα μαζί στον ουρανό”, παλιότερα όμως υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να γεννηθεί αυτό το τραγούδι.

#8 ‘O reggae e’ Maradona – Jovine

Το ρέγκε συγκρότημα Jovine από την Νάπολη έγραψε αυτό το τραγούδι για να υμνήσουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε από την ομάδα τους, τον Μαραντόνα. Έτσι τραγουδούν “την ρέγκε του Μαραντόνα”.

#9 Mano Negra – Santo Maradona

Άλλο ένα τραγούδι του Manu Chao για τον Ντιέγκο, αυτή τη φορά με το συγκρότημα του Mano Negra, οι οποίοι δεν δίστασαν να τον αποκαλέσουν “Άγιο Μαραντόνα”.

#10 DJ Snake, Niniola – Maradona Riddim

Ο αντίκτυπος του Μαραντόνα στην ποπ  κουλτούρα είναι ξεκάθαρος, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και ένας από τους μεγαλύτερους DJ στον κόσμο εμπνεύστηκε από αυτόν για ένα τραγούδι το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο σινεφίλ είσαι; Τσέκαρε τις γνώσεις σου στο σινεμά και κέρδισε δωρεάν συνδρομή στο CINOBO12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b