MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Χάνα, της Αλένα Μορνστάινοβα από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της συγγραφέως Αλένα Μορνστάινοβα, με τίτλο «Χάνα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια, σε μετάφραση Κώστα Τσίβου.

Χάνα
Monopoli Team

Το μυθιστόρημα της Αλένα Μορνστάινοβα, «Χάνα», μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και με έναν ρυθμό που κόβει την ανάσα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια, σε μετάφραση Κώστα Τσίβου.

Χάνα

«Χάνα»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν υπάρχει κάτι που επαληθεύει την αυθεντικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν είναι άλλο από τα βάσανα και τις κακουχίες. Κι αν υπάρχει κάτι που ακυρώνει την ανθρώπινη ζωή, δεν είναι άλλο από τα βάσανα που οι άνθρωποι προκαλούν σε συνανθρώπους τους. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος βασανίζεται όντας εντελώς αθώος; Όταν βρεθεί στη δίνη συμπτώσεων και γεγονότων που τον καθιστούν έρμαιο της μοίρας;

Το χειμώνα του 1954 η εννιάχρονη Μίρα,παρά τη ρητή απαγόρευση των γονιών της, πηγαίνει στο παγωμένο ποτάμι και γλιστράει στο νερά του. Εξαιτίας της ανυπακοής της οι γονείς δεν της επιτρέπουν να φάει το γλυκό που σερβίρουν στη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής. Αυτό το αθώο επεισόδιο θα προσλάβει μοιραίες διαστάσεις για τη ζωή της Μίρα –μια οικογενειακή τραγωδία που θα την υποχρεώσει να ζήσει για αρκετά χρόνια με τη στρυφνή και καταθλιπτική θεία Χάνα…

Αλένα Μορνστάινοβα

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Alena Mornštajnová γεννήθηκε το 1963 στο Βαλάσκε Μεζιρζίτσι. Σπούδασε αγγλική και τσεχική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οστράβα. Εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια. Το 2013 δημοσιεύτηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Τυφλός χάρτης», το 2015 ακολούθησε το «Μικρό ξενοδοχείο», ενώ το 2017 δημοσιεύτηκε το πλέον γνωστό της μυθιστόρημα «Χάνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚραυγή για το αύριο, της Μπέρρυς Ναχμίας από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια12.09.2018

Την ίδια χρονιά οι αναγνώστες το τίμησαν με το βραβείο «Βιβλίο της χρονιάς», ενώ το 2018 απέσπασε τη διάκριση «Τσεχικό βιβλίο του 2018». Από τότε η «Χάνα» μεταφράστηκε σε 20 ξένες γλώσσες και η Αλένα Μορνστάινοβα συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον διακεκριμένων συγγραφέων της Τσεχίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Χάνα»
Συγγραφέας: Αλένα Μορνστάινοβα
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Μετάφραση: Κώστας Τσίβος
ISBN: 978-960-221-897-6,
Σελ.: 360
Α΄ εκδ. Νοέμβριος 2020
Τιμή: 15.00 € (χωρίς το ΦΠΑ)

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b