MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Η καθημερινή ζωή των Θεών: Πώς θα ήταν οι πρωταγωνιστές διάσημων έργων τέχνης στο σήμερα;

Ο Alexey Kondakov, ένας Ουκρανός καλλιτέχνης, τοποθετεί ανθρώπους από κλασικούς πίνακες στον σύγχρονο κόσμο και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Monopoli Team

Ο καλλιτέχνης Alexey Kondakov τοποθετεί κλασικές φιγούρες από πίνακες στο μετρό, στην αγορά, σε αυτοκίνητα και πολλά άλλα συνηθισμένα μέρη της σύγχρονης ζωής των ανθρώπων. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση μεταξύ της ευαίσθητης και εκφραστικής αναγεννησιακής τέχνης και της – αρκετές φορές – ανιαρής σύγχρονης πραγματικότητας.

Ο Kondakov ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ το 2015 και το ονόμασε «Η καθημερινή ζωή των Θεών». Οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ οι περισσότεροι από τους κλασικούς πίνακες προέρχονται από την περίοδο της Αναγέννησης. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το Photoshop για να δημιουργήσει αυτές τις σουρεαλιστικές εικόνες και πρέπει να πούμε ότι είναι αρκετά εντυπωσιακές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 σειρές για τη διακόσμηση και το design που ξεχωρίσαμε στο Netflix12.09.2018

Όταν ο καλλιτέχνης τοποθετεί τις φιγούρες από τους πίνακες στην σύγχρονη, καθημερινή ζωή, φαίνεται να χάνουν λίγη από την λάμψη, την κομψότητα και την ομορφιά τους, καθώς το πλαίσιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί έχει μεγάλη σημασία σε αυτήν την περίπτωση. Τουλάχιστον, μπορούμε να δούμε πώς θα έμοιαζαν οι θεοί και οι θεές των πινάκων αν ζούσαν μια απλή ζωή σαν εμάς και περνώντας τις μέρες τους πηγαίνοντας στη δουλειά, μαγειρεύοντας και οτιδήποτε άλλο κάνουμε οι…κοινοι θνητοί.

Ο Alexey έχει 140 χιλιάδες ακόλουθους στον λογαριασμό του στο Instagram, οι οποίοι καθώς φαίνεται αγαπούν αυτό που κάνει. Οι εικόνες που δημιουργεί είναι αστείες λόγω των πλαισίων που επιλέγει να τοποθετήσει τις φιγούρες. Πάντως ο συνδυασμός σύγχρονης ζωής και κλασικών έργων ζωγραφικής είναι κάτι που από μόνο του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b