MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Αρχεία σε Αλλαγή 2: Διαδικτυακό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει, από τις 19 Νοεμβρίου, το διαδικτυακό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς «Αρχεία σε Αλλαγή 2: Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνης και Περιβάλλον», για την ενσωμάτωση διαθεματικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία.

Αρχεία σε Αλλαγή 2
Monopoli Team

Από την τάξη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν να ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους διαθεματικές προσεγγίσεις, μέσα από το διαδικτυακό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση, «Αρχεία σε Αλλαγή 2: Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνη και Περιβάλλον». Διάρκεια εργαστηρίου από 19 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Δεκεμβρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 15 προτάσεις για την εβδομάδα 16-22 Νοεμβρίου12.09.2018

«Αρχεία σε Αλλαγή 2»: Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Πώς σχετίζονται τα αρχεία με την τέχνη και το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο αξιοποιούνται τα ψηφιακά αρχεία; Μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία αξιοποιώντας ψηφιακά αρχεία; Τα αρχεία αλλάζουν, μαζί τους όμως αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.

Στην ψηφιακή εποχή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν τον τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στους μαθητές τους.

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του τομέα εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση «Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνη και Περιβάλλον» από 19 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές αρχείων και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εικαστικά και τεχνολογία/πληροφορική, μπορούν να ενταχθούν μέσα σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια των συμμετεχόντων, που με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τη σχέση των αρχείων με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Διαδραστικό webinar που εμβαθύνει στα λεγόμενα των καλλιτεχνών με αναπηρία12.09.2018

Συντελεστές

Σχεδιαστής των μέσων, βιβλιοθηκονόμος, εικαστικός: Νίκος Βογιατζής
Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας ιστορικής έρευνας, διδακτικής και νέων τεχνολογιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ηλίας Στουραΐτης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων
Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020 | 18:30-20:00
Διάρκεια: 5 διαδικτυακές (webinars) συναντήσεις μιάμισης ώρας η καθεμία
Κόστος: 15 €
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002
Email: [email protected]

 

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b