MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DECO

Από τον Γουές Άντερσον έως τον Ντέιβιντ Λιντς: Πώς θα έμοιαζαν τα γραφεία επτά κορυφαίων σκηνοθετών;

Εάν ψάχνετε τρόπους να ανανεώσετε τον χώρο που εργάζεστε στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του δεύτερου αυτού lockdown, τότε τα γραφεία που αποτυπώνουν το ιδιαίτερο στιλ επτά κορυφαίων σκηνοθετών μπορεί να σας εμπνεύσει.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιου γνωστού σκηνοθέτη γραφείο θα μπορούσε να είναι αυτό; | Φωτογραφίες: Budget Direct
Monopoli Team

Καθώς διανύουμε μία περίοδο lockdown, το οποίο μας αναγκάζει να μένουμε στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε κάποιους χώρους του λίγο πιο ευχάριστους για εμάς. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το γραφείο μας, στο οποίο περνάμε και τον περισσότερο χρόνο, καθώς πολλοί από εμάς εργαζόμαστε πλέον από το σπίτι.

Και μπορεί στο πρώτο lockdown να προσπαθούσαμε να συνηθίσουμε σε αυτή τη νέα και πρωτόγνωρη συνθήκη και να μην ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με το πώς είναι ο χώρος μας, αν είναι όμορφος και λειτουργικός για εμάς, σε αυτή τη δεύτερη φάση όμως, που ξέρουμε πλέον πώς είναι, μπορούμε να κάνουμε ορισμένες αλλαγές έτσι ώστε να φτιάξουμε τον χώρο του γραφείου μας όπως ακριβώς τον θέλουμε. Δεν έχετε ιδέα πώς τον θέλετε και ψάχνετε κάτι να σας δώσει έμπνευση; Επτά αγαπημένοι σκηνοθέτες με το ιδιαίτερο στιλ τους έχουν τη λύση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα πιο “ινσταγκραμικά” φυτά εσωτερικού χώρου για να δώσετε ζωή στο σπίτι σας12.09.2018

Οι περισσότεροι από εμάς, πιθανότατα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλές ταινίες από διάσημους σκηνοθέτες κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους χρονιάς. Και μπορεί να παρατηρήσαμε πόσο ξεχωριστό είναι το στιλ του καθενός από αυτούς. Μερικές φορές είναι εύκολο ακόμα και να μαντέψουμε ποιος έχει σκηνοθετήσει μία ταινία απλά και μόνο από μία σκηνή!

Και εδώ φτάνουμε στην ουσία της ιστορίας. Η Budget Direct έκανε έρευνα και οι ταλαντούχοι ψηφιακοί καλλιτέχνες της πραγματοποίησαν κάποιες εντυπωσιακές τρισδιάστατες αποδόσεις των οικιακών χώρων εργασίας, που είναι εμπνευσμένες από χαρακτηριστικές σκηνές ταινιών των πιο γνωστών σκηνοθετών. Εάν ψάχνατε τον τρόπο για να ανανεώσετε το γραφείο σας στο σπίτι, μην ψάχνετε άλλο, δείτε παρακάτω και εμπνευστείτε!

#1 Αδελφές Γουατσόφσκι

Με έντονες επιρροές από το Matrix, το γραφείο των αδελφών Γουατσόφσκι, αντιπροσωπεύει την κατάρρευση των πάντων. Με μια industrial αισθητική, με βιομηχανικού τύπου φωτιστικά και εγκαταλελειμμένα έπιπλα γραφείου της δεκαετίας του 1980.

#2 Σοφία Κόπολα

H Σόφια Κόπολα είναι γνωστή για τον σκοτεινό, πολυτελή μοντερνισμό των σουιτών του ξενοδοχείου στο Lost In Translation. Στο γραφείο της βλέπουμε μία vintage αισθητική με παστέλ χρώματα και χρυσή κομψότητα σε ένα λευκό, καθαρό φόντο.

#3 Γουές Άντερσον

Το γραφείο του Άντερσον, του απόλυτου archidirector, μάς καλεί πίσω στην εποχή του The Royal Tenenbaums. Με οργανικά χρώματα, συμμετρία και λίγη επιμελημένη…ακαταστασία ο χώρος αυτός του ταιριάζει απόλυτα.

#4 Μπονγκ Τζουν-χο

Η αισθητική του γραφείου του Μπονγκ Τζουν-χο υπηρετεί έναν υαλώδη μοντερνισμό σε συνδυασμό με στοιχεία της άγριας φύσης και μεγάλη προσοχή στις πηγές φωτός. Η «τυχαία» γεωμετρία και τα μεγάλα παράθυρα είναι οι βασικές πινελιές στην διακόσμηση.

#5 Ντέιβιντ Λιντς

Περισσότερος χώρος και χρώμα για το γραφείο του Ντέιβιντ Λιντς, αν και ο ίδιος αγαπάει πολύ το μαύρο. Εάν θέλετε κι εσείς να δώσετε περισσότερη αίσθηση των διαστάσεων στον χώρο τότε προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα στο δωμάτιο.

#6 Πέδρο Αλμοδόβαρ

Pop-art αισθητική με παστέλ χρώματα χαρακτηρίζουν το γραφείο του Αλμοδόβαρ.

#7 Ζαν-Πιερ Ζενέ

Για να σχεδιάσετε το δικό σας γραφείο στο σπίτι εμπνευσμένο από την αισθητική της Amélie, ξεκινήστε με έναν συνδυασμό γήινων χρωμάτων – καφέ, πράσινου και κεραμιδί – στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο αθηναϊκά bar ανάμεσα στα 50 Καλύτερα του Κόσμου για το 202012.09.2018

Πηγή: Bored Panda

Image credits: Budget Direct

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b