MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Θεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη

Η ακρωτηριασμένη θεατρική δραστηριότητα τους φέρνει πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικές σειρές. Δέκα ηθοποιοί, έμπειροι αλλά και νεότεροι, κάνουν το τηλεοπτικό βήμα, παρότι μέχρι πρότινος ήταν αφοσιωμένοι στο θεάτρο.

Στέλλα Χαραμή | 12.11.2020

7. Ο Γιωργής Τσουρής στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» της ΕΡΤ

Γιωργής Τσουρής

Υπεύθυνος για ένα από τα πιο ενθουσιώδη ξεσπάσματα της ελληνικής δραματουργίας τα τελευταία χρόνια, τον «Χαρτοπόλεμο» ο Γιωργής Τσουρής είναι από τα πολυδημιουργικά ταλέντα της νεότερης θεατρικής γενιάς: Ηθοποιός, συγγραφέας, μουσικός, συνθέτης, συχνά βρίσκει τον τρόπο να συνδυάζει όλες τις ιδιότητες του επί σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιωργής Τσουρής, ηθοποιός-συγγραφέας-μουσικός12.09.2018

Είτε σε πιο προσωπικές του δουλειές, είτε ως συνεργάτης του Βασίλη Παπαβασιλείου και του Δημήτρη Λιγνάδη, μοιάζει να ακονίζει περισσότερο την κωμική πλευρά των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτήν εξάλλου, βραβεύτηκε με το «Χορν» μόλις πέρυσι, γι’ αυτή μπαίνει με θάρρος και στα τηλεοπτικά νερά. Αφορμή, το νέο σατιρικό σίριαλ της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» στο οποίο υποδύεται έναν από τους τρεις κληρονόμους του εκλιπόντος αλλά δαιμόνιου πλούσιου θείου.

8. Η Θεοδώρα Τζήμου στους «Σχεδόν ενήλικες» του Mega

Θεοδώρα Τζήμου

Στην πραγματικότητα, η Θεοδώρα Τζήμου ανήκει παντού και πουθενά. Όσο ανήκει στο σινεμά (όπου παίζει χωρίς διακοπή από τα μέσα των 90’s) άλλο τόσο ανήκει και στο θέατρο – αλλά κι εδώ ως αναρχικό, βαθιά σπαρασσόμενο πνεύμα. Διόλου τυχαίο, αφού υπήρξε μαθήτρια του Μιχαήλ Μαρμαρινού – στο θέατρο του οποίου συχνά επιστρέφει – επενδύει σε νευρωτικά σωματικές ερμηνείες.

Η θεατρική της φαρέτρα τελευταία περιλαμβάνει αξιομνημόνευτες εμφανίσεις στον «Ηρακλή μαινόμενο», το «Insenso», «Το τραμ με το όνομα “Πόθος”» (από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό), τον «Καλιγούλα» (από την Αλίκη Δανέζη Κνούστεν), την «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» (από το Νίκο Μαστοράκη). Τηλεοπτικά περισσότερο πειραματίστηκε σε cameo ρόλους παρά σε συνειδητές επιλογές (με ελάχιστες εξαιρέσεις) για να φτάσουμε φέτος στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά της Μυρτώ Κοντοβά, τους «Σχεδόν ενήλικες» που θα κάνει σε λίγες ημέρες πρεμιέρα στο Mega.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b