MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και νέα μέτρα σε όλη την Ελλάδα

Νέα έκτακτα μέτρα για όλη την ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Monopoli Team

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία από τις 21.00 έως τις 5.00 το πρωι.

Οι μόνες μετακινήσεις που επιτρέπονται αφορούν λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6) καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Για λόγους μετάβασης – αποχώρησης στην εργασία απαιτείται βεβαίωση εργαζομένου από την Εργάνη ή το forma.gr

Απαγορεύεται δηλαδή η μετακίνηση 6 για άθληση μετά τις 9 το βράδυ, με τον κ. Χαρδαλιά να ξεκαθαρίζει το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο νέος αυτός περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς διαπιστώθηκαν περιττές μετακινήσεις, κυρίως προς οικίες πολιτών.

Απαραίτητο το sms στο 13033

Η αποστολή SMS στο 13033 απαιτείται σε κάθε περίπτωση ενώ για τη μετακίνηση λόγω εργασίας είναι απαραίτητη η επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων στους τυχαίους ελέγχους.

Ατομική άθληση

Οι έξοδοι για ατομική άθληση δεν αφορούν στην προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά σε άθληση το πολύ τριών ατόμων, με ισχυρή σύσταση για κίνηση κοντά στην κατοικία τους.

Τηλεργασία

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κάθε οργανισμός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Συνεχίζονται το delivery και το take away

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Τα κρούσματα

Σε 2.752 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 43 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να ανέρχεται σε 909.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός-Εμβόλιο: Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές αποκαλύπτουν τις παρενέργειες12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b