MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Δύο νέα έργα και μήνυμα ελπίδας για το δεύτερο lockdown

“Να θυμάστε, δεν μπορούν να ακυρώσουν το φθινόπωρο”: Αυτό είναι το μήνυμα που μοιράστηκε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ μαζί με δύο νέα έργα, για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Monopoli Team

Τον προηγούμενο Μάρτιο, καθώς μπαίναμε για πρώτη φορά σε καθολικό lockdown, ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ μας έστειλε το δικό του μήνυμα ελπίδας, μέσα από έναν εύθυμο πίνακα με θέμα την άνοιξη. Τότε ο καλλιτέχνης ήταν σε καραντίνα στην Νορμανδία και έγραψε: “Να θυμάστε πάντα ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη”.

Τα νέα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ

Ο πρωτοπόρος ζωγράφος και εικαστικός ζει ακόμα στην Νορμανδία, όπου και δουλεύει εντατικά. Έτσι, καθώς η Γαλλία -όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης- ετοιμάζεται για το δεύτερο lockdown, ο Χόκνεϊ μοιράστηκε άλλες δύο εικόνες, τις οποίες ζωγράφισε την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά για να υμνήσει την ομορφιά του φθινοπώρου.

Ντέιβιντ Χόκνεϊ, The Pond in Autumn, 2 Νοεμβρίου

Ντέιβιντ Χόκνεϊ, The Pond in Autumn, 2 Νοεμβρίου

Μαζί με τις δύο εικόνες, ο Βρετανός καλλιτέχνης έγραψε: “Και να θυμάστε, δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο”.

Η πρώτη εικόνα έχει τίτλο “Η Λίμνη το Φθινόπωρο” και δημιουργήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, ενώ η δεύτερη εικόνα απεικονίζει ένα “Μεγάλο Δέντρο το Φθινόπωρο” και δημιουργήθηκε στις 30 Οκτωβρίου.

Ντέιβιντ Χόκνεϊ, The Big Tree in Autumn, 30 Οκτωβρίου

Ντέιβιντ Χόκνεϊ, The Big Tree in Autumn, 30 Οκτωβρίου

Παρά την πανδημία, ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ετοιμάζεται για μία έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου του χρόνου. Θέμα της θα είναι η αρχή της Άνοιξης (27 Μαρτίου-22 Αυγούστου 2021). Μερικά από τα έργα αυτά είναι ήδη μέρος μίας άλλης έκθεσης, με τίτλο “Η Νορμανδία μου” που αυτή τη στιγμή εκτίθεται στην Γκαλερί Lelong, στο Παρίσι.

Σε ηλικία 83 ετών, ο Χόκνεϊ ήταν αξιοσημείωτα παραγωγικός κατά τη διάρκεια του φετινού έτους, έχοντας δημιουργήσει περίπου 220 έργα μέχρι τώρα. Ο Βρετανός εικαστικός δημιούργησε τις παραπάνω εικόνες μέσω του iPad του, που ο ίδιος λέει ότι “απαιτεί την ικανότητα τόσο της ζωγραφικής, όσο και του σχεδίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασιλική Όπερα του Λονδίνου: Πουλά εμβληματικό πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ για να σωθεί από την πανδημία12.09.2018

Πρόσφατα η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου αποφάσισε να πουλήσει ένα έργο του, ώστε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω της πανδημίας. Η αξία του έργου του, που είναι πορτρέτο του Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, υπολογίζεται στις 11 με 18 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Πηγή: The Art Newspaper

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b