MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου: Πουλά εμβληματικό πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ για να σωθεί από την πανδημία

Ένας πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, και συγκεκριμένα πορτρέτο του εμβληματικό πρώην διευθυντή της, σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, σε δημοπρασία για την σωτηρία της Βασιλικής Όπερας.

Το έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σε δημοπρασία στον οίκο Christie's
Το έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σε δημοπρασία στον οίκο Christie's
Monopoli Team

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σκοπεύει να πουλήσει ένα έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, και συγκεκριμένα το πορτρέτο του Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, πρώην διευθυντή της όπερας, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Το πορτρέτο του σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, που διηύθυνε την όπερα από το 1945 μέχρι το 1970, είχε δημιουργηθεί για το κτίριο του Covent Garden στο Λονδίνο, την δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, το έργο θα δημοπρατηθεί στον μεγάλο οίκο Christie’s και αναμένεται να πωληθεί για 11 με 18 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

“Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Όπερας, Alex Beard. “Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είμαστε και αν παραμείνουμε βιώσιμοι και καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε,  τότε μπορούμε στο μέλλον να ξανακάνουμε προσλήψεις”.

“Είμαστε ο μεγαλύτερος εργοδότης στον χώρο των τεχνών στην Μεγάλη Βρετανία και ξέραμε ότι θα έπρεπε να κοιτάξουμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία. Από όλη μας την περιουσία μόνο ένα έργο ξεχώριζε και ήταν αυτός ο πίνακας“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οίκος Christie’s απέσυρε από δημοπρασία δύο αρχαιοελληνικά αγγεία λόγω αρχαιοκαπηλίας12.09.2018

Η απόφαση αυτή της Βασιλικής Όπερας έρχεται μετά την είδηση ότι η Βασιλική Ακαδημία σκέφτεται να πουλήσει ένα γλυπτό του Μιχαήλ Αγγέλου αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το γλυπτό, γνωστό ως Taddei Tondo, δημιουργήθηκε πριν 515 χρόνια και δόθηκε στην γκαλερί το 1929. Πρόκειται για ακόμη έναν χώρο τέχνης, που πουλά σημαντικό έργο του για να σωθεί από την πανδημία.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b