MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από πέντε εμβληματικές ταινίες

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος παρουσιάζεται μέσα από πέντε δημοφιλείς ταινίες του Χόλιγουντ, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ανακαλούμε στη μνήμη τη σκοτεινή περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μια τόσο τραυματική εποχή στην ανθρώπινη ιστορία, ώστε ακόμη και το Χόλιγουντ δεν έχει μείνει ασυγκίνητο. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει εμπνεύσει δεκάδες ταινίες, που έχουν την υπογραφή της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ας δούμε τις 5 πιο δημοφιλείς από αυτές.

1. Η Λίστα του Σίντλερ, του Στίβεν Σπίλμπεργκ (Schindler’s List / 1993 / 195 λεπτά)

Στη γερμανοκρατούμενη Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ προσπαθεί να σώσει τους Εβραίους εργάτες του από την καταδίωξη των Ναζί. Η ταινία έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ήταν του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Λίαμ Νίσον και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ρέιφ Φάινς. Κέρδισε 7, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Η Ζωή είναι Ωραία

2. Η Ζωή είναι Ωραία, του Ρομπέρτο Μπενίνι (Life is Beautiful / 1997 / 116 λεπτά)

Όταν ξεσπάει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Γκουίντο, ένας Ιταλός βιβλιοπώλης εβραϊκής καταγωγής και ο γιος του, Τζιοζέ, αναγκάζονται να πάνε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί ο Γκουίντο πείθει το γιο του ότι το στρατόπεδο είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει 1.000 πόντους θα κερδίσει ένα τανκ. Του λέει ότι αν κλάψει, παραπονεθεί, ζητήσει τη μαμά του ή πει ότι πεινάει θα χάσει. Η ταινία κέρδισε 3 Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ρομπέρτο Μπενίνι και Καλύτερης Μουσικής.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

3. Ο Πιανίστας, του Ρομάν Πολάνσκι (The Pianist / 2002 / 150 λεπτά)

Ο Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ένας διάσημος Εβραιοπολωνός πιανίστας που δουλεύει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Βαρσοβίας, βλέπει τον κόσμο του να καταρρέει με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία, τον Σεπτέμβριο του 1939. Η ταινία κέρδισε 3 Όσκαρ για Καλύτερη Σκηνοθεσία, Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Έιντριεν Μπρόντι.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Ο Πιανίστας

4. Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, του Στίβεν Σπίλμπεργκ (Saving Private Ryan / 1998 / 170 λεπτά)

Μετά την απόβαση στη Νορμανδία, λίγο πριν το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών αναζητούν έναν αλεξιπτωτιστή. Ο ίδιος βρίσκεται σε εχθρικό έδαφος και τα αδέλφια του έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο. Η ταινία ήταν υποψήφια για 11 Όσκαρ και κέρδισε τελικά στις 5 κατηγορίες (Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ, Ήχου).

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν

5. Περλ Χάρμπορ, του Μάικλ Μπέι (Pearl Harbor / 2001 / 183 λεπτά)

Δύο παιδικοί φίλοι υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ. Είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα αλλά δένονται πάλι, όταν συμμετέχουν στην επίθεση κατά του Τόκιο. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ και κέρδισε στην κατηγορία Μοντάζ Ηχητικών Εφέ.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 σειρές και ταινίες που λάτρεψε το κοινό, αλλά απογοήτευσαν τους κριτικούς12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b