MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου του Γεωργίου Βιζυηνού στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη 

Το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου», παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

Monopoli Team

Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου του Γεωργίου Βιζυηνού

Το ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα «The Young Quill» συνεργάζονται για πρώτη φορά με αφορμή τη θεατρικό δρώμενο «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Κάθε Κυριακή από τις 25 Οκτωβρίου 2020 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2020 η παράσταση παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος στις 18.00.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θεατής παρακολουθεί τη δραματοποίηση μιας αινιγματικής ιστορίας μυστηρίου, στην οποία η μητέρα αναζητά τον δολοφόνο του μικρότερου γιου της. Παράλληλα, προσμένει γεμάτη αγωνία την επιστροφή του ξενιτεμένου μεγαλύτερου αδελφού του. Όλες οι προσπάθειές της για την εύρεση και την τιμωρία του φονιά αποβαίνουν άκαρπες. Ο ερχομός όμως ενός απρόσμενου επισκέπτη ανατρέπει τα έως τότε δεδομένα, φωτίζοντας σκοτεινά σημεία της ζωής τους.

Με έντονο το ηθογραφικό στοιχείο, οι θεατές μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Ιχνηλατούνται έθιμα, αντιλήψεις και προκαταλήψεις της εποχής. Οι τέσσερις ηθοποιοί δημιουργούν ένα υπαινικτικό ηχητικό περιβάλλον, τραγουδούν και εναλλάσσονται ανάμεσα σε ρόλους.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου σημειώνει: «Το έργο μας φέρνει αντιμέτωπους με το διαχρονικό προβληματισμό που έχει να κάνει με την ενοχή της συνείδησης και με το ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος: ο δράστης ή ο ηθικός αυτουργός; Το ίδιο αυτό ερώτημα επανέρχεται σε πολλά εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Βιζυηνός επιλέγει να το τοποθετήσει στο πλαίσιο μίας τραγικής οικογενειακής ιστορίας, όπου ούτε ο ίδιος ο δράστης γνωρίζει για το έγκλημα που έχει διαπράξει και μοιραία οδηγείται στη λύτρωση μέσα από έναν επίπλαστο κόσμο. Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς έρχεται να εξετάσει τη σχέση του ανθρώπου με τη δικαιοσύνη την περίοδο που το ζήτημα αυτό είναι από τα πλέον φλέγοντα της ελληνικής πραγματικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ απρόσκλητος επισκέπτης, της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο Eliart12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Κωστής Μουσικός
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική: Χριστίνα Κωστέα

Παίζουν: Φιλία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραβέβας, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης

Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 25/10/2020 έως 27/12/2020
Πληροφορίες: Κρατήσεις στο 210-3611206
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 18:00 *Τις Κυριακές 8 και 15 Νοεμβρίου η ώρα της παράστασης είναι 20:30
Διασκευή: Ομάδα «The Young Quill»
Link Εισιτηρίων: viva.gr, www.thf.gr
Πληροφορίες Χώρου: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b