MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  «Σιωπηλό Δάσος»: Η νέα καμπάνια του Αρκτούρου με τον Αντίνοο Αλμπάνη, για την απειλή των οικοσυστημάτων

  Τον κίνδυνο εξαφάνισης ολόκληρων οικοσυστημάτων και τη σημασία της βιοποικιλότητας για το περιβάλλον υπογραμμίζει, με νέο τηλεοπτικό σποτ και πρωταγωνιστή τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο Αρκτούρος.

  Monopoli Team

  Μια νέα τηλεοπτική καμπάνια επικοινωνίας της μη κυβερνητικής – μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, «Αρκτούρος», προβάλλεται όλο τον Οκτώβριο στα τηλεοπτικά ΜΜΕ περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας, με την έγκριση του ΕΣΡ και πρωταγωνσιτή τον ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη.

  Με τίτλο «Σιωπηλό Δάσος», η νέα αυτή καμπάνια τονίζει την σημασία της βιοποικιλότητας στο φυσικό μας περιβάλλον, ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο κίνδυνος εξαφάνισης πολλών ειδών ζώων και φυτών, άλλωστε, απειλεί και την εξαφάνιση ολόκληρων οικοσυστημάτων.

  Δείτε εδώ το τηλεοπτικό spot:

  Η ιστορία του spot

  «Το περιβάλλον έχει μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική όψη. Οι ήχοι της φύσης είναι άφθονοι και πλούσιοι. Ακούγονται πουλιά να κελαηδούν, φωνές πολλών διαφορετικών άγριων ζώων.

  Κάποια στιγμή ο άνδρας σταματά και κοντοστέκεται. Στο βλέμμα του διακρίνεται μια αγωνία. Βγάζει τα ακουστικά. Τότε, όλοι αυτοί οι πλούσιοι ήχοι που ακούγονταν πριν σταματούν απότομα! Ακούγονταν μόνο μέσα από τα ακουστικά και όχι από το περιβάλλον! Ο άνδρας κοιτάζει γύρω του με ανησυχία, μέσα στην απόκοσμη σιγή. Ξαναφοράει τα ακουστικά και ακούει πάλι τους ήχους.

  Ξαφνικά, ο άνδρας πετάγεται από τον ύπνο του, καθώς κοιμόταν. Ανοίγει τα μάτια, κοιτάζει γύρω του με αγωνία και ακούει τους ήχους της φύσης και των ζώων να παραμένουν πλούσιοι και δυνατοί! Ο άνδρας χαμογελά ανακουφισμένος, καταλαβαίνοντας ότι αυτό που βίωσε πριν ήταν απλώς ένα κακό όνειρο».

  Λίγα λόγια για τον «Αρκτούρο»

  Ο Αρκτούρος από την ίδρυσή του, το 1992, εργάζεται ακατάπαυστα για την προστασία σημαντικών ειδών δεικτών για το φυσικό περιβάλλον, όπως ο λύκος και η αρκούδα, και για την αειφορική διαχείριση των βιοτόπων τους. Αφορμή αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη για εξεύρερη άμεσης λύσης σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα αιχμαλωσίας των παραπάνω ειδών. Στόχος της οργάνωσης η προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

  Παράλληλα, ο Αρκτούρος εκπονεί επιστημονικές μελέτες, διοργανώνει εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας κι αειφορίας, ενώ ασκεί και πολιτική πίεση μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις.

  Οι συντελεστές της καμπάνιας

  Την καμπάνια επικοινωνίας με τίτλο «Σιωπηλό Δάσος» εμπνεύστηκε για μία ακόμη φορά η έμπειρη δημιουργική ομάδα της attp, της εταιρείας που για 15 σχεδόν χρόνια υποστηρίζει επικοινωνιακά τον Αρκτούρο. Η attp υλοποίησε την καμπάνια ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την εταιρεία παραγωγής Brightshoe.

  *Όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της κοινωνικής ευθύνης τους.

  Για το διαφημιστικό σποτ εργάστηκαν οι εξής:

  attp

  Head of Creative: Θοδωρής Περδικάκης
  Creative Director – Copywriter: Ανδρέας Σιουρούνης
  Art Director: Ράνια Αραβανή

  Production

  Εταιρεία παραγωγής: BRIGHTSHOE
  Παραγωγός: Αργυρώ Διαμάντη
  Σκηνοθέτης: Μπάμπης Μακρίδης
  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
  Casting: Ready2cast
  Stylist: Σάντρα Αλεξανδράκη
  Μοντάζ: Μάριος Κλεφτάκης
  Color Grading: Anmar Film Lab
  Sound design: Musou Music Group/Νίκος Τσινές
  Πρωταγωνιστής: Αντίνοος Αλμπάνης

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ: Δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος12.09.2018

  Περισσότερα από Επίκαιρα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ