MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Belladonna of Sadness
Couture
EPiC: Ο Elvis Presley σε μια μοναδική συναυλία
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
How to Shoot a Ghost
Interstellar
KinoFest στην Αθήνα
Madonnas
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mauthausen
No Budget Story
Pillion
Regan
Scream 7
Sirât
The Mortuary Assistant
Vampyr
Weapons
Winona
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μικρή Αμελί (με υπότιτλους)
Η μύγα
Η τούρτα του προέδρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θα σε σκοτώσουν
Θεώρημα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κραυγές και ψίθυροι
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαρσουπιλαμί (με υπότιτλους)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλόου απ
Μυστικός πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη (μεταγλωττισμένη)
Ο δρόμος του εγκλήματος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οικογένεια προς ενοικίαση
Ο μάγος του Κρεμλίνου
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο μυστικός πράκτορας
Περσόνα
Πολύδροσο
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Σαν αδέρφια
Σπασμένη φλέβα
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το λιμάνι της αγωνίας
Το μεγαλείο
Το τραγούδι του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Φθινοπωρινή σονάτα
Φραντς Κάφκα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μυστικά και ψέματα της ζωής

Οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ζευγάρια σε κρίση που δοκιμάζονται οι αντοχές των σχέσεων τους. Μυστικά από το παρελθόν που έρχονται από το παρελθόν προκαλώντας νέους κραδασμούς. Κατασκευασμένα ψέματα που καλύπτουν την αληθινή πλευρά της ζωής. Στην πραγματικότητα οι τέσσερις νέες ταινίεςπέντε μαζί με το ντοκιμαντέρ «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη που παίζεται μόνο το Σαββατοκύριακο – αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες στο τέλος συγκλίνουν όλες στην ίδια ευθεία που έχει για τερματισμό την επώδυνη αλήθεια μιας αβάσταχτης ζωής.

Ο μυστικός κήπος

Ακόμη και  το φαινομενικά ανάλαφρο παραμύθι φαντασίας του «Μυστικού κήπου» με τον Κόλιν Φέρθ, τη Τζούλι Γουόλτερς και την εξαίσια πιτσιρίκα Ντίξι Έγκεριξ στο ρόλο της συγγραφέα Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ (1849-1924) είναι στην πραγματικότητα ένα σκληρό μάθημα ζωής για την απώλεια και την μοναξιά.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Το μυστικό μας

Το «Μυστικό μας» του Γιούβαλ Άντλερ με τη Νούμι Ραπάς και τον Τζόελ Κίνεμαν, είναι ένα πολιτικό θρίλερ που φέρνει στο νου το «Ο θάνατος και η κόρη» του Πολάνσκι το οποίο βασιζόταν στο διάσημο θεατρικό έργο του Άριελ Ντόρφμαν. Η διαφορά με την ταινία του 1994 είναι πως η οδυνηρή εμπειρία της Ραπάς προέρχεται από τη ναζιστική θηριωδία στα τέλη του Β Παγκοσμίου Πολέμου κι όχι από τις σαδιστικές πράξεις του ανακριτή Μπεν Κίνγκσλεϊ στην πολιτική κρατούμενη του Σιγκούρνι Γουίβερ σε μια λατινοαμερικανική χώρα που δεν κατονομάζεται αλλά φωτογραφίζει ξεκάθαρα τη Χιλή του Πινοσέτ. Ο Άντλερ τονίζει την αντιπαράθεση θύτη και θύματος με δεκάδες τρόπους και συμβολισμούς, αποφεύγοντας τη θεατρικότητα του σεναρίου και βάζοντας στη διαδρομή τα κρίσιμα ηθικά διλήμματα που θα φέρουν στο φινάλε την πρέπουσα δραματουργική κορύφωση.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Θα έρθει η φωτιά

Το «Θα έρθει η φωτιά» είναι η νέα ταινία του δημιουργού του «Mimosas» Όλιβερ Λάσε και σίγουρα η σινεφίλ πρόταση της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για ένα σινεμά ιδιοσυγκρασιακό αλλά και απέραντα αφοπλιστικό και αναγκαίο που προτείνει τον νατουραλισμό και την αγνωστικισμό ως απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα της σύγχρονης ζωής.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Φωλιά

Τέλος, η «Φωλιά» του Σον Ντάρκιν (η δεύτερη μόλις ταινία του δημιουργού του «Martha Marcy May Marlene») φέρνει τους Τζουντ Λο και Κάρι Κουν στα χαρακώματα του έγγαμου βίου με ένα τρόπο που επιχειρεί – κάπως άτσαλα είναι η αλήθεια-  να συνδέσει δεξιοτεχνικά το ασυμβίβαστο σινεμά του Κασαβέτις με την αδίστακτη κοσμοθεωρία του Μπέργκμαν.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από CINEMA