MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Άντρας προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένο έργο του Banksy σε… τηλεοπτική εκπομπή με αντίκες

Αίσθηση έκανε η παρουσία ενός άντρα στην εκπομπή του BBC “Antiques Roadshow”, ο οποίος προσπάθησε να πουλήσει έργο του Banksy που είχε… κλέψει!

Αρουραίος με τρυπάνι, Banksy
Αρουραίος με τρυπάνι, Banksy
Monopoli Team

Ένας πολύ τολμηρός Λονδρέζος εμφανίστηκε στην τηλεόραση και προσπάθησε να… βγάλει χρήματα από κλεμμένο έργο του Banksy, το οποίο παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει ο ίδιος.

Ο άντρας αυτός πήγε στην εκπομπή του BBC “Antiques Roadshow”, όπου ειδικοί αγοράζουν και εκτιμούν την αξία αντικειμένων και έργων τέχνης. Εκεί λοιπόν ήταν που ο συγκεκριμένος άντρας εξήγησε ότι έχει στην κατοχή του ένα έργο του Banksy από το 2004. Μάλιστα, δήλωσε στον παρουσιαστή και ειδικό στα έργα τέχνης, Ρούπερτ Μαας, ότι είχε αφαιρέσει το έργο από έναν τοίχο στο Μπράιτον της Αγγλίας.

“Έμενα στο Μπράιτον στα τέλη του ’90 με αρχές ’00, και καθώς περπατούσα στην ακτή του Μπράιτον, το είδα σε έναν τοίχο. Έμοιαζε χαλαρό, οπότε πήγα εκεί και το αφαίρεσα” εξήγησε ο άντρας για το πώς πήρε το έργο του Banksy.

Ο άντρας που έχει στην κατοχή του τον "κλεμμένο Banksy" μιλά με τον παρουσιαστή, φωτογραφία: BBC

Ο άντρας που έχει στην κατοχή του τον “κλεμμένο Banksy” μιλά με τον παρουσιαστή, φωτογραφία: BBC

Το έργο περιλαμβάνει έναν αρουραίο να κρατά ένα τρυπάνι -και πράγματι μοιάζει με αυθεντικό έργο του Banksy.

Όπως όμως προειδοποιεί ο Μάας “ο Banksy διαχειρίζεται πολύ προσεκτικά το brand του”. Έτσι, μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για πιστοποιητικό αυθεντικότητας, μόνο αν η ομάδα του πιστεύει ότι το έργο δεν αφαιρέθηκε από το δημόσιο χώρο, για το οποίο κιόλας δημιουργήθηκε. “Το αποκαλεί έλεγχο για παράσιτα” εξηγεί γελώντας.

Σύμφωνα με τον Μάας, αν είχε καταφέρει να πιστοποιήσει ότι αυτό αποτελεί έργο του διάσημου street artist, τότε μπορεί να έβγαζε μέχρι 20 χιλιάδες λίρες, ενώ χωρίς πιστοποίηση δεν έχει καμία αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Απόπειρα κλοπής του έργου «Game Changer», για τους Βρετανούς νοσηλευτές12.09.2018

“Νομίζω ότι το μήνυμα είναι πώς, αν δεις κάπου ένα έργο street art ή γκράφιτι στον δρόμο, καλύτερα άσε το εκεί που ανήκει, στο κοινό, στον δημόσιο χώρο” καταλήγει τελικά και σίγουρα συμφωνούμε.

Πάντως πέρσι τον Οκτώβριο άνοιξε το πρώτο online κατάστημα με έργα τέχνης του Banksy, τα οποία πωλούνται σε προσιτές τιμές.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b