MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός στο Alhambra Art Theatre

Η παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» επιστρέφει από τις 22 Οκτωβρίου 2020, σε διασκευή-σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα.

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός
Monopoli Team

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», είναι η νέα θεατρική παραγωγή της Alhambra Art Theatre Productions. Θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στην κεντρική θεατρική σκηνή του πλήρως ανακαινισμένου Alhambra Art Theatre. Η παράσταση γίνεται σε διασκευή-σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον  πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου».

Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους παίζουν οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης καιΜαρία Κοκολάκη.

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία, εμπνευσμένη από την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη.  Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει οι Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.

Το Alhambra Art Theatre, είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ανοικτού κυκλώματος μεταφοράς αέρα. Τηρεί έτσι στο έπακρο τους κανόνες υγιεινής για τους θεατές. Το θέατρο Αλάμπρα υπόσχεται να χαρίσει σε όλη την οικογένεια δύο ώρες αβίαστου γέλιου, φροντίζοντας πάντα για την ασφάλειά τους. Θα τηρηθούν ακόμα και οι καθορισμένες οδηγίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, το θέατρο στηρίζει στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης την «Κιβωτός του Κόσμου».

Ώρα προσέλευσης: Η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι περίπου μισή με μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου, απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη). Ο Κλέαρχος φροντίζει να κατευνάζει τις υποψίες της ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης). Η Μαρίνα εντωμεταξύ αντιπαθεί με πάθος τον Μάχο, τον υποβιβάζει και τον περιφρονεί. Παράλληλα, η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στα Καμένα Βούρλα. Εκείνος τότε  προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να την συνοδεύσει, χωρίς όμως να τον υποψιαστεί η καχύποπτη σύζυγός του.

Έτσι, όταν πληροφορείται για το ορθοπεδικό πρόβλημα του γαμπρού του, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό. Και ο γιατρός με την σειρά του του συστήνει ιαματικά μπάνια στα Καμένα Βούρλα. Κατόπιν, πείθει την γυναίκα του πως το ταξίδι του Μάχου στα Καμένα Βούρλα για τα ιαματικά λουτρά είναι πρόφαση. Κατά τα λεγόμενα του Κλεάρχου, ο Μάχος στην πραγματικότητα θα πάει διακοπές με κάποια ερωμένη του. Προτείνει λοιπόν να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν τον ατακτούλη γαμπρό τους.

Στα Καμένα Βούρλα ωστόσο, ο Μάχος κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί. Συγχρόνως, συναντά τυχαία τον Κλέαρχο  με την ωραία γειτόνισσα και ξεσκεπάζονται μεταξύ τους. Αποφασίζουν έτσι να διασκεδάσουν με την Λόλα και την φιλενάδα του Μάχου, Ελληνίδα του εξωτερικού, Ντέμπυ (Μαρία Κοκολάκη).

Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος αναζητά τον Μάχο στην Αθήνα, πηγαίνει σπίτι του αλλά δεν λέει στη Μαρίνα τι ακριβώς θέλει. Εκείνη μπαίνει σε υποψίες για πιθανές παρανομίες του Μάχου. Για αυτό, αποφασίζει να πάει με την κόρη της και γυναίκα του Μάχου, Πουλχερία (Εύη Κολιούλη) στα Καμένα Βούρλα. Εκεί ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της και πως ο Ντίμης (Βαγγέλης Δουκουτσέλης) είναι ήδη εραστής (και μελλοντικός σύζυγος) της Λόλας. Το ταξίδι της μάλιστα στα Καμένα Βούρλα ήταν για να τον κάνει να ζηλέψει. Ανάμεσα τους ο απερίγραπτος σερβιτόρος Λάζαρος (Αντώνης Καλομοιράκης) που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις μεταξύ τους καταστάσεις. Την συνέχεια των αποκαλύψεων θα απολαύσουν οι θεατές στην σκηνή του Alhambra Art Theatre.

Η μουσική της παράστασης

Στo πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης «Πόσες Χιλιάδες Ψέματα» συμμετέχουν όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου. Το τραγούδι εμπνεύσθηκαν από το μουσικό ρεύμα της δεκαετίας του ’60 οι δημιουργοί του, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στην σύνθεση και ο Χάρης Ρώμας στους στίχους.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩ! Τι ευτυχισμένες μέρες, του Σάμιουελ Μπέκετ στο θέατρο Τόπος Αλλού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς

Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη, Τάνια Τρύπη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη

Διάρκεια: 110' χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Α Ζώνη: Κανονικό 18€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ Β Ζώνη: Κανονικό 15€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ Εξώστης: Κανονικό 18€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ *Μειωμένο: Φοιτητικό, Ανέργων, Ανω των 65
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, κάθε Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00, κάθε Κυριακή στις 18.30
Διασκευή: Χάρης Ρώμας
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνος Φρίγγας
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketplus.gr/event?id=165
Πληροφορίες Χώρου: Στουρνάρη 53, Αθήνα, τηλ: 210 522 0120-1
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b