MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής περιόδου 2020/2021, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια όπερας, χορού, μουσικής και πολλά άλλα ακόμη.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
«Dance Miniatures»
Monopoli Team

65+

Κιθάρα Express | #HomeEdition

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020

Το αγαπημένο πρόγραμμα επιστρέφει για τέταρτη χρονιά –αυτή τη χρονιά διαδικτυακά– και δίνει πρόσβαση σε άτομα 65+ από όλη την Ελλάδα σε μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία με εργαλεία από τη συγχρονισμένη και ασύγχρονη διαδικτυακή μάθηση. Η πρότερη γνώση κιθάρας και μουσικής δεν είναι απαραίτητη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εβδομαδιαία βίντεο παράδοσης νέου μαθήματος, πρόσθετο ηχητικό υλικό για εξάσκηση και ακουστική καλλιέργεια, ειδικά διαμορφωμένα διαδικτυακά κουίζ και εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις ανά μικρές ομάδες συμμετεχόντων.

Πληροφορίες προγράμματος:

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη
Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου
Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

Χορωδία 65+ | #HomeEdition

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021

Αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, το εργαστήριο Χορωδία 65+ συνεχίζει τη λειτουργία του μέσα από την υλοποίηση εξ αποστάσεως ασύγχρονων δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού, ηχογραφήσεων, σκέψεων, ιδεών και προτάσεων. Ακολουθώντας τις χρονικές και τεχνικές δυνατότητες ή τους αντίστοιχους περιορισμούς πρόσβασης των συμμετεχόντων, οι δραστηριότητες αυτές θα έχουν μαθησιακό χαρακτήρα, μέσω της σταθερής επικοινωνίας, της δημιουργικής διάθεσης και του χιούμορ.

Σε συνέχεια της προηγούμενης καλλιτεχνικής περιόδου, η χορωδία θα επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στην παραγωγή «Μέσα Χώρα» της ΕΛΣ, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Η συμμετοχή στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ –μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μέλη της Χορωδίας− σηματοδοτεί μια μοναδική και σπουδαία συνθήκη προβών και συναντήσεων, διαμορφώνοντας έτσι ένα μαθησιακό πεδίο μεγάλων συγκινήσεων.

Πληροφορίες προγράμματος:

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου
Βοηθός συντονιστής / Πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος

Κιθάρα Express | #HomeEdition. Φωτο: Κυριακή Δρακότη

Νέοι καλλιτέχνες

Miniatures for revolution

Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021
Σε συνεργασία με το Μπαλέτο και με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ

Με αφορμή την ιδέα της επανάστασης, νέοι συνθέτες και χορογράφοι συνεργάζονται και συνδημιουργούν ολοκληρωμένα καλλιτεχνικά έργα, τα οποία αποτυπώνονται κινηματογραφικά. Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικούς της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Διαδικτυακών Φεστιβάλ της ΕΛΣ.

Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος που θα ανακοινωθεί με αναλυτικές πληροφορίες στο αμέσως επόμενο διάστημα.

*Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2020-2021

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων: Εύα Καρτερού
Καλλιτεχνικός συντονισμός: Ανν Κριστίν Σωφρονίου
Οργάνωση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 088 5752

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b