MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής περιόδου 2020/2021, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια όπερας, χορού, μουσικής και πολλά άλλα ακόμη.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
«Dance Miniatures»
Monopoli Team

Ενήλικες

Διαπολιτισμική Ορχήστρα Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συνεχίζει για τρίτη χρονιά το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής, λειτουργώντας παράλληλα ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών.

Με πλήθος εμφανίσεων σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας και μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο τα μέλη της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγή Μέσα Χώρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. 

Πληροφορίες δράσης:

Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης
Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (17.30-21.00)

Διαπολιτισμική Χορωδία Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Σεπτέμβριος 2020 – Μάιος 2021

Διανύοντας την πέμπτη χρονιά από τη δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ αποτελεί πόλο συνάντησης ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό, πολυπολιτισμικό μουσικό πεδίο έκφρασης και δημιουργίας για τα μέλη αλλά και τους ακροατές της Αθήνας.

Η Χορωδία αριθμεί πάνω από 25 μέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στις πλατείες της Κυψέλης και της Ομόνοιας, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα λάβει μέρος στην παραγωγή «Τα γεγονότα του Ντέιβιντ Γκρέιγκ», που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Πληροφορίες δράσης:

Μαέστρος χορωδίας: Βασούλα Δελλή
Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Τρίτη (18.30-20.00)
Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

Διαπολιτισμική Ορχήστρα | Φωτο: Β. Ισάεβα

Drum Works

Μάρτιος 2021
Εργαστήρια για νέους και παιδιά με τους Drum Works
Συμπαραγωγή με το British Council
Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με το British Council υποδέχονται στην Αθήνα τους εκρηκτικούς Drum Works από το ανατολικό Λονδίνο για να ολοκληρώσουν τον κύκλο εργαστηρίων που διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Στην επίσκεψή τους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, οι Drum Works θα υλοποιήσουν μια σειρά εντατικών εργαστηρίων με την «Ατραπό», τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου και ομάδες της πόλης, σχηματίζοντας μια ορχήστρα κρουστών και συνθέτοντας τη δική τους μουσική. Τα εργαστήρια θα κορυφωθούν με μια μεγάλη συναυλία, έναν μαραθώνιο κρουστών οργάνων και ανοιχτά εργαστήρια για το κοινό του κέντρου της Αθήνας.

Πληροφορίες δράσης:

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Drum Works
Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

Εργαστήριο μουσικής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2020

Το εργαστήριο μουσικής στην ανδρική πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται με τον έκτο κύκλο συναντήσεων. Μέσα από τον πειραματισμό και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών, οι συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες του Καταστήματος Κράτησης θα αποκτήσουν βασικές μουσικές και ερμηνευτικές δεξιότητες.

Πληροφορίες εργαστηρίου:

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ (μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια), Ανδρέας Γυφτάκης (μουσικός)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2020-2021

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων: Εύα Καρτερού
Καλλιτεχνικός συντονισμός: Ανν Κριστίν Σωφρονίου
Οργάνωση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 088 5752

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b