MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΔΡΑΣΕΙΣ

  Εθνική Λυρική Σκηνή: Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

  Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής περιόδου 2020/2021, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια όπερας, χορού, μουσικής και πολλά άλλα ακόμη.

  «Dance Miniatures»
  «Dance Miniatures»
  Monopoli Team

  Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

  Σε μια χρονιά που η παρουσία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της επαφής με τις τέχνες κρίνεται σημαντικότερη, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2020/21, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.

  Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

  Εργαστήρια χορού | Φωτο: Β. Ισάεβα

  Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ: Τι θα περιλαμβάνουν

  Η νέα σεζόν μπαίνει δυναμικά με την επανεκκίνηση των σταθερών πλέον συνόλων των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων, της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας και της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα τα εργαστήρια Κιθάρα Express και Χορωδία 65+ ανανεώνουν το διαδικτυακό εβδομαδιαίο ραντεβού τους.

  Τα εργαστήρια στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ολοκληρώνονται με έναν σύντομο κύκλο, σε συνέχεια μιας μακροχρόνιας δράσης, ενώ οι εκρηκτικοί Drum Works επιστρέφουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας με τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών τους.

  Οι νέοι καλλιτέχνες έχουν τον πρώτο λόγο στη δράση «Μινιατούρες επανάστασης», όπου ανερχόμενοι χορογράφοι συνεργάζονται με νέους συνθέτες, μουσικούς και χορευτές για τη δημιουργία ενός κοινού πρωτότυπου έργου με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η νέα δράση «Κάθε Κυριακή στην Όπερα» φέρνει μια σειρά εργαστηρίων γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο της όπερας και του μπαλέτου για όλη την οικογένεια.

  Το πρόγραμμα Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη που έλαβε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, ανανεώνει τις συναντήσεις του με στόχο την αναπλήρωση και ολοκλήρωση των στόχων του, αλλά και την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης παράστασης την άνοιξη του 2021 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Takis: Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς μαθητές12.09.2018

  Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κορυφώνεται με τα εγκαίνια ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης με τίτλο «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.

  Δείτε στις επόμενες σελίδες τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναλυτικά.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2020-2021

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων: Εύα Καρτερού
  Καλλιτεχνικός συντονισμός: Ανν Κριστίν Σωφρονίου
  Οργάνωση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
  Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 088 5752

   

  Περισσότερα από Δραστηριότητες
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast