MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
07
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΟΠΑΝΔΑ: Τέσσερις εικαστικές εκθέσεις τον Οκτώβριο και Νοέμβριο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι εκθέσεις θα γίνουν στο Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το Πάρκο Ελευθερίας και την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τρεις νέες εικαστικές εκθέσεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και μία ακόμα που επανεκκινά, προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2020.

Αναλυτικά:

«Από τον αγκώνα ως τον καρπό» της Μάρως Φασουλή

6 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2020
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

H ατομική έκθεση της Μάρως Φασουλή, με τίτλο «Από τον αγκώνα ως τον καρπό», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, έρχεται σε νέες ημερομηνίες από 6 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020.

Στη νέα της δουλειά η Μάρω Φασουλή (γ. 1980) συνδιαλέγεται με τη λαϊκή τέχνη. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα νήματα, υφαντά, πανί και καλάμια, η καλλιτέχνις φτιάχνει επιτοίχια έργα και γλυπτά εμπνευσμένα από τα αποτροπαϊκά ξόανα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Επί του δάσους συναυλία» του Ελευθέριου Αλεξίου

6 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2020
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων

Το έργο του αυτοδίδακτου Ελευθέριου Αλεξίου παρουσιάζεται στην έκθεση «Επί του δάσους συναυλία», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, από 6 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2020.

Στην ατομική έκθεση του ναΐφ ζωγράφου και χειροτέχνη Ελευθέριου Αλεξίου (1932-2012), πατέρα του γνωστού εικαστικού Νίκου Αλεξίου (1960-2011), παρουσιάζονται 18 ζωγραφικά έργα σε χαρτί και μια σειρά κατασκευές από καλάμια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Unhappy Monuments

Υπαίθρια ομαδική έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας
10 – 20 Οκτωβρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η ARTWORKS , με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνδιοργανώνουν την υπαίθρια ομαδική έκθεση «Unhappy Monuments» στο Πάρκο Ελευθερίας, από 10 έως 20 Οκτωβρίου.

14 από τους εικαστικούς καλλιτέχνες που βράβευσε η ARTWORKS στο πλαίσιο του 2ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν έργο τους στην έκθεση «Unhappy Monuments».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Τα θεωρητικά αντικείμενα. Έργα 2017-2020» του Ηλία Παπαηλιάκη

Συνεχίζεται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων έως 29 Νοεμβρίου

Συνεχίζεται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων έως 29 Νοεμβρίου 2020, η ατομική έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη, με τίτλο «Τα θεωρητικά αντικείμενα. Έργα 2017-2020», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης (γ. 1970), ένας από τους πιο δραστήριους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, συνδιαλέγεται διαρκώς με την ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής. Η έκθεσή του «Τα θεωρητικά αντικείμενα. Έργα 2017-2020», περιλαμβάνει έργα της τελευταίας τριετίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Μπιενάλε Τεχνών της Φωτιάς BIBAF26
Εικαστικά
Ιόλη Τζανετάκη: Το θραύσμα είναι ένας τρόπος να σκεφτούμε τη σχέση μας με την ιστορία και τη μνήμη
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Τέσσερις εκθέσεις που ξεχωρίζουν το φθινόπωρο του 2026
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Εικαστικά
Θραύσματα και ορίζοντες: Σύγχρονες συναντήσεις με την κλασική αρχαιολογία στη Σάμο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Στον Γαλλο-Λιβανέζο Valentin Noujaïm το πρώτο βραβείο Mediterranean Video Art Production Grant
Εικαστικά
Ανδρίων Έργα και Ημέρες: Μια φωτογραφική έκθεση μνήμης της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Πανσέληνος Αυγούστου με διερυρμένο ωράριο και ξενάγηση
Εικαστικά
Κάπρος 2026: Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει τέχνη τα πάνω Τσέρια Μεσσηνίας