MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

David Lynch: Το αινιγματικό βίντεο στο κανάλι του στο YouTube

O David Lynch για ακόμη μία φορά δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα, αυτή τη φορά στο YouTube κανάλι του, με τη μυστηριώδη εμφάνιση αριθμών.

David Lynch
David Lynch
Monopoli Team

O David Lynch έχει κάνει πολλές φορές τα κεφάλια των θεατών να θέλουν να «εκραγούν» με τις ταινίες του, ενώ οι περίπλοκοι συμβολισμοί τους κάνουν να «υποφέρουν» μέχρι να καταλάβουν τι κρύβεται από πίσω. Τον Μάιο και εν μέσω καραντίνας, ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Ήταν μικρά και ευχάριστα, χωρίς γρίφους και συμβολισμούς. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ξεκινούν εικασίες γύρω από τη νέα σειρά βίντεο, με τίτλο «Today’s number is…».

To περιεχόμενο του καναλιού

Οι κύριες θεματικές στο κανάλι ήταν η πρόγνωση του καιρού για το Λος Άντζελες, που δεν ξεπερνούσε σε διάρκεια το ενάμισι λεπτό, ανακοινώσεις σχετικά με επερχόμενα project και ίσως κάποιες ταινίες μικρού μήκους. Πλέον, μετά από τόσους μήνες εξακολουθεί να κάνει την καθημερινή ενημέρωση για τον καιρό και εδώ και περίπου 43 ημέρες έχει προσθέσει και μια επιπλέον στήλη με τίτλο «Today’s number is…» στην οποία κάθε μέρα επιλέγει ένα μπαλάκι μέσα από ένα δοχείο, όπου έχει τοποθετήσει 10 μπαλάκια αριθμημένα από το 1 έως το 10.

O David Lynch στο YouTube

O David Lynch στο YouTube

Τα βίντεο διαρκούν περίπου ένα λεπτό, είναι αμοντάριστα και ο Lynch ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία, χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια. Εξηγεί τη διαδικασία, ανοίγει το δοχείο, ανακατεύει τα μπαλάκια και όποιο τύχει δείχνει τον αριθμό στην κάμερα.

Το παράξενο της υπόθεσης

Επί τόσες μέρες, διάφοροι αριθμοί έχουν τύχει να εμφανιστούν κι ορισμένοι όπως είναι λογικό και πολλές φορές. Δεν είχε κάνει την εμφάνιση του όμως καθόλου ο αριθμός 7, ο οποίο τυγχάνει να είναι ο αγαπημένος του σκηνοθέτη. Ένας χρήστης, λοιπόν, ο Wes W. σχολίαζε επί μέρες κάτω από τα βίντεο ακριβώς την ίδια φράση «Φίλε αν αύριο δεν είναι το 7 θα τα χάσω», έχοντας γίνει γνωστός στα σχόλια.

Και πράγματι στις 25 Σεπτεμβρίου ο David Lynch τράβηξε τον αριθμό 7 αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόλις το είδε γέλασε εντυπωσιασμένος και ανακοινώνοντας τον αριθμό αναφέρθηκε στον Wes με το όνομά του. Αυτό φυσικά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα σχόλια και όλοι καλούσαν τον Wes ο οποίος δεν απάντησε ποτέ ξανά τίποτα – πρακτικά εξαφανίστηκε!

Twin Peaks

Twin Peaks

Οι θεωρίες φυσικά έχουν ήδη ξεκινήσει γι’ αυτό το παράξενο γεγονός. Ο David Lynnch είναι αρκετά γνωστό ότι είναι λάτρης της αριθμολογίας και συχνά ενσωματώνει αριθμούς στις ταινίες του. Μάλιστα, στην συνέχεια της σειράς Twin Peaks το 2017, έκαναν την εμφάνισή τους πολλοί αριθμοί που ίσως να συμβολίζουν κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ντέιβιντ Λιντς στηρίζει το κίνημα Black Lives Matter σε ένα… δελτίο καιρού12.09.2018

Όπως και να έχει, η μυστηριώδης εξαφάνιση του Wes την στιγμή που ο σκηνοθέτης ανέφερε το όνομά του σε συνδυασμό με την απουσία του αριθμού 7 για σχεδόν 40 μέρες στη σειρά, αφήνουν ένα αίνιγμα τόσο πίσω από την ταυτότητα του Wes όσο και από το τυχαίο –  ή μη  – γεγονός του να μην εμφανίζεται αυτός ο αριθμός. Το σίγουρο είναι πως τον Lynch τον περιβάλλει αυτό το αινιγματικό μυστήριο και όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν γεγονότα, είτε δημιουργεί μεγάλου μήκους ταινίες, είτε ανεβάζει βιντεάκια του ενός λεπτού στο YouTube.

Δείτε το βίντεο με τον αριθμό 7 εδώ:

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b