MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας: Ξεκινούν οι εγγραφές για τα τέσσερα βασικά σεμινάρια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τέσσερα βασικά σεμινάρια στο Εργαστήρι Κινηματογράφου της Αθήνας, σχετικά με την σκηνοθεσία, το ντοκιμαντέρ, την ιστορία και κριτική ταινιών και το μοντάζ.

Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας
Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας
Monopoli Team

Το Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας ξεκινάει φέτος τη λειτουργία του με 4 βασικά σεμινάρια ενώ άμεσα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή Σεμιναρίων για Σενάριο-Δημιουργική Γραφή, Διεύθυνση Φωτογραφίας-Εικονοληψία, Κινηματογραφική Υποκριτική Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα, Διεύθυνση Παραγωγής.

Τα 4 βασικά σεμινάρια είναι:

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2020-2021

Πρακτικό κυρίως Σεμινάριο για Αρχαρίους που περιλαμβάνει γύρισμα ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 6 λεπτά και θεωρητικό κομμάτι όπου διδάσκονται μέσα από την προβολή, ανάλυση και τον σχολιασμό αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών επιλεγμένων δημιουργών οι Βασικές Αρχές της Σκηνοθεσίας του Σεναρίου της Κινηματογραφικής Υποκριτικής του Μοντάζ της Εικονοληψίας της Ηχοληψίας. Προτεινόμενη Διάρκεια: 3,5 Μήνες

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Ντοκιμαντέρ 2020-2021

Δημιουργία Ταινίας Ντοκιμαντέρ διάρκεια 10 λεπτών και διδασκαλία όλης της διεργασίας από την σύλληψη της ιδέας και του θέματος, την έρευνα μέχρι το γύρισμα. Η Ιστορία του Ντοκιμαντέρ μέσα από την Παρουσίαση των Βασικών Σταθμών του (προβολή σχολιασμός και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες).  Προτεινόμενη Διάρκεια: 3,5 Μήνες

Σεμινάρια στο Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας

Σεμινάρια στο Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας

Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου 2020-2021

12 Μαθήματα που περιλαμβάνουν όλα τα κινηματογραφικά ρεύματα, τους πιο σημαντικούς δημιουργούς, σύντομη ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ, του animation και του πειραματικού -πρωτοποριακού κινηματογράφου, ενδιαφέρουσες θεματολογίες όπως Βιβλία που έγιναν Ταινίες, Φεμινιστικός Κινηματογράφος, Πολιτικός Κινηματογράφος κλπ και Διδασκαλία Μεθόδου Κριτικής Προσέγγισης παλιότερων κλασικών και σύγχρονων ταινιών. Θα γραφούν κριτικές από τους συμμετέχοντες για σημερινές και παλιότερες ταινίες.

Σεμινάριο Μοντάζ 2020-2021

Διδάσκονται Adobe Premiere και Avid

Συντονιστής Σεμιναρίων: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου). Τα Πρακτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την σύμπραξη 2 τεχνικών-καλλιτεχνών του κινηματογράφου ήχου και εικόνας.

Ανοιχτό Μάθημα-Παρουσίαση

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020  από 16.00 έως 20.00
Τοποθεσία: Αθήνα: Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια)

Πληροφορίες / Κρατήσεις / Εγγραφές: e-mail [email protected] | Τηλ.: 6944143564

Eισιτήρια: 40-50€ το μήνα με έκπτωση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, παλιότερους μαθητές, ζευγάρια-γκρουπ, εκπαιδευτικούς. Πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη || Ειδική Έκπτωση για όσους προπληρώσουν ολόκληρο το ποσό κάθε σεμιναρίου και όσους εγγραφούν σε 2 ή περισσότερα σεμινάρια.

Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας

Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας

Διευκρινίσεις για το δωρεάν Μάθημα-Παρουσίαση

Μέσα από την προβολή, τον σχολιασμό και την ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες στον βιντεοπροβολέα αλλά και με Πρακτικές Ασκήσεις θα “προσομοιωθούν” τα Βασικά Μαθήματα Κινηματογράφου. Παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16.00 και στις 18.00 διάρκειας μισής ώρας έκαστη. Θα γίνει Ενημέρωση για την Ύλη και τη Δομή των  Σεμιναρίων Σκηνοθεσίας, Ντοκιμαντέρ, Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου, Μοντάζ. Θα απαντηθούν ερωτήσεις, θα οριστικοποιηθεί η Μέρα και η Ώρα Διεξαγωγής των Σεμιναρίων. Θα γίνουν οι εγγραφές όσων δεν τις έχουν ακόμα πραγματοποιήσει. Μετά από κάθε παρουσίαση θα ακολουθήσει Ανοιχτό Μάθημα διάρκειας 1,5 ώρας. Ενιαίο Μάθημα μοιρασμένο και εστιασμένο στη Σκηνοθεσία Μυθοπλασίας, στη Δημιουργία Ντοκιμαντέρ και  στην Ιστορία – Κριτική Κινηματογράφου.

Θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα: Αποστάσεις και Χρήση Μάσκας

Για τον λόγο αυτό συνιστάται η Δήλωση Συμμετοχής στο Ανοιχτό Μάθημα-Παρουσίαση. Η Συμμετοχή στο Ανοιχτό Μάθημα δεν σημαίνει οπωσδήποτε συμμετοχή στο Σεμινάριο. Καλό θα ήταν όσοι έχουν αποφασίσει ήδη τη Συμμετοχή τους σε κάποιο Σεμινάριο να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα και να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους γιατί τα τμήματα θα είναι ολιγομελή λόγω των μέτρων για των κορονοϊό. Τα Σεμινάρια παρέχονται και online και θα επιχειρηθεί η συνέχεια των επίγειων μαθημάτων με διαδικτυακό τρόπο και όχι μόνο και σε περίπτωση λοκντάουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπριζίτ Μπαρντό: Η Γαλλίδα σταρ και απόλυτο sex symbol γιορτάζει σήμερα τα 89 της12.09.2018

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b