MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

«Πως πάνε τα πράγματα», του Θάνου Κάππα από τις εκδόσεις Εστία

Η νέα συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα Θάνου Κάππα, με τίτλο «Πως πάνε τα πράγματα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας.

Πως πάνε τα πράγματα
Monopoli Team

Η νέα συλλογή διηγημάτων του Θάνου Κάππα, «Πως πάνε τα πράγματα», επτά ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας και η αδιάκοπη πάλη τους με την καθημερινότητα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας, στο πλαίσιο της σειράς «Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία».

«Πως πάνε τα πράγματα»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόσωπα ευάλωτα και ασταθή, μετέωρα, γυναίκες και άντρες παρόμοια διαψευσμένοι, εγκλωβισμένοι στην πνιγηρή καθημερινότητα. Στο περίπλοκο, διαρκώς ηλεκτρισμένο πεδίο των σχέσεων, η αγάπη μεταμφιέζεται στο αντίθετό της. Απελπισία και ασφυξία, καθήλωση και έλλειψη αντίδρασης, αλλά και τρυφερότητα, κατανόηση, συγχώρεση της ανθρώπινης ανεπάρκειας.

Ομόκεντρα διηγήματα, σε ορίζοντα καλοκαιρινό, για τον τρόπο των ανθρώπων, για την αμηχανία ή την αδυναμία τους να απαντήσουν πειστικά στην ερώτηση «πώς πάνε τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Των εκλείψεων…», του Νίκου Σταθόπουλου από τις εκδόσεις Αρμός12.09.2018

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Θάνος Κάππας γεννήθηκε το 1962 και έμεινε στην Αμφιλοχία ως τα δέκα του χρόνια – έκτοτε ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή της Θεσσαλονίκης.

Το 2003 δημιούργησε το μπλογκ «vita moderna», ενώ κατά την περίοδο 2004-2008 διατηρούσε την ομώνυμη στήλη στην Athens voice. Kείμενα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά (Δέκατα, Εντευκτήριο, Μπαχάρ, Καθημερινή κ.ά.) καθώς και στη διαδικτυακή πύλη bookpress.gr. Το θεατρικό του κείμενο «Δίκτυο 4» παρουσιάστηκε στον Φούρνο σε σκηνοθεσία Μελίνας Σάρδη. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για περίπου εικοσιπέντε χρόνια.

Από τις εκδόσεις Εστία μόλις κυκλοφόρησε και η δεύτερη συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου του, «Πικρούτσικα Πικρούτσικα», με την προσθήκη νέων διηγημάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Πως πάνε τα πράγματα»
Συγγραφέας: Θάνος Κάππας
Εκδόσεις: Εστία
Ημερομηνία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2020
Σελίδες: 128
Τιμή: 11€
Σειρά: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b