MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

«Των εκλείψεων…», του Νίκου Σταθόπουλου από τις εκδόσεις Αρμός

Η πρώτη λογοτεχνική απόπειρα του Νίκου Σταθόπουλου, με τίτλο «Των εκλείψεων…», μια συλλογή απλών, «μικρών» ιστοριών προσώπων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Των εκλείψεων…
Monopoli Team

Εννέα μικρά αφηγήματα μιας πρώτης απόπειρας να γίνει επίκαιρη η νεότερη παράδοση, με πνεύμα αναζήτησης του σημερινού στα απαρατήρητα μιας παρωχημένης συνήθειας… μια αναζήτηση του χτες με την καρδιά στις αμίλητες και αθέατες τραγωδίες «της διπλανής πόρτας»… Όπου ίσως μένουμε εμείς. Το βιβλίο του Νίκου Σταθόπουλου, «Των εκλείψεων…», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Των εκλείψεων…

«Των εκλείψεων…»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εννιά «πορτρέτα» (ή εννιά στιγμές) ενός μεταπολεμικού εθνικού γίγνεσθαι όπου εξαρχής το προσωπικό καθένας το ένιωθε σαν απόφαση, λιγότερο ή περισσότερο μοιραία, μέσα σε κλίμα αμηχανίας… η μοναξιά και η αίσθηση του πεπρωμένου όχι σαν «φιλοσοφία», αλλά σαν μια «μυστηριώδης» σχέση με την ιστορία, δηλαδή σαν καθημερινότητα που λες και όλοι ήξεραν ότι κρύβει κάτι πλατύτερο…

Απλές, «μικρές» ιστορίες προσώπων και σκηνές ενός αλλοπρόσαλλου έπους σχέσεων μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον «αντιλήψεων» και προκαταλήψεων που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν σαν ιδεολογία… κι έτσι όλα αφέθηκαν στις αντοχές και τα όρια καθενός… δύσκολο να ξεχωρίσεις την ήττα από τον θρίαμβο, την εκμηδένιση από τον συνειδητό αναχωρητισμό, τον μορφασμό για μια γροθιά στο στομάχι από το χαμόγελο… γι’ αυτό φαντασία και βιώματα συγχωνεύονται σε ιστορίες με ονοματεπώνυμο που υπαινίσσονται ότι ποτέ το προσωπικό δεν είναι αυστηρά ιδιωτικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«70 μέρες στη Νότια Αμερική», του Θάνου Αλεξόπουλου από τις εκδόσεις Βακχικόν12.09.2018

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Σταθόπουλος γεννήθηκε αρχές του ’60 και έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινό και Νεοελληνικό Πολιτισμό στο ΕΚΠΑ και Θεωρία των Σχέσεων Λογοτεχνίας και Γλώσσας στη Μεγάλη Βρετανία. Δραστηριοποιήθηκε στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής παιδείας, έχει εκδώσει επιστημονικές εργασίες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και λογοτεχνική θεματολογία. Σήμερα ζει στους Μολάους Λακωνίας έχοντας εγκαταλείψει ένα «συμβιωτικό παράδειγμα» που ακόμα και την ιερή πρωταρχικότητα της τέχνης την καταντά «δημοκρατία του ασήμαντου». «Των εκλείψεων…» είναι η πρώτη του λογοτεχνική έκφραση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Των εκλείψεων…»
Συγγραφέας: Νίκος Σταθόπουλος
ISBN13 9789606153013
Εκδότης: Αρμός
Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2020
Αριθμός σελίδων: 120
Τιμή εκδότη: 9.90

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b