MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

4 νέες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα online

Όσο το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει επιφανειακά την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αυτές οι τέσσερις ταινίες μικρού μήκους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, εξερευνούν το σεξ με μια αναζωογονητική διάθεση.

«Deep Tissue»
Monopoli Team

Καθώς τα φεστιβάλ κινηματογράφου ασχολούνται με το μεταβαλλόμενο τοπίο διανομής και πωλήσεων, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε ανεξάρτητες ταινίες αλλάζει πιο δραματικά από ό,τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει. Το κοινό μπορεί τώρα να βρει μια ευρύτερη γκάμα ταινιών στο διαδίκτυο, ανοίγοντας έναν κόσμο δυνατοτήτων που ωφελεί τις μικρότερες παραγωγές.

Οι περισσότεροι νέοι σκηνοθέτες ξεκινούν δημιουργώντας ταινίες μικρού μήκους, και δεδομένης της σημασίας του να κάνουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση, το μέσο ενθαρρύνει τα δημιουργικά ρίσκα. Επιπλέον, οι νεότεροι και αναδυόμενοι κινηματογραφιστές, έχουν πιο προοδευτικές ιδέες, διασφαλίζοντας πολλές και διαφορετικές οπτικές στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your cinema: Αύγουστος με θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Ενώ το mainstream Χόλιγουντ αντιμετωπίζει πολλές φορές την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με επιφανειακό τρόπο, αυτές οι τέσσερις ταινίες μικρού μήκους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, εξερευνούν το σεξ και την επιθυμία με μια αναζωογονητική παιχνιδιάρικη διάθεση. Είτε πρόκειται για φεμινιστική ταινία, είτε για κωμωδία -για μια ερωτική συνάντηση όπου δύο άνθρωποι δεν αγγίζονται ποτέ, αυτές οι ταινίες γιορτάζουν το πλήρες φάσμα της ανθρώπινης επιθυμίας.

Είναι όλες διαθέσιμες για να τις δείτε online (δωρεάν) και η καθεμία έχει τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα.

«Squeegee» του Morgan Krantz (10 λεπτά)

Η πιο ερωτική ταινία που έγινε ποτέ για έναν… καθαριστή τζαμιών, το «Squeegee» ακολουθεί μια υπέροχα περίεργη συνάντηση ανάμεσα σε μια γυναίκα καριέρας και τον νεότερο άνδρα που πλένει τα παράθυρα του γραφείου της. Το σύντομο χρονικό διάστημα των 10 λεπτών στερείται σχεδόν εντελώς διαλόγου, αντ ‘αυτού βασίζεται στη μουσική τζαζ που ακούγεται στο βάθος.

Η ηθοποιός Amy Rutherford ενσαρκώνει την επιχειρηματία με μια δυναμική θηλυκότητα και φρεσκάδα, που μεταδίδει διάφορα συναισθήματα, από την απελπιστική λαγνεία έως την ψυχρή λαχτάρα με μόνο μερικές λεπτές εκφράσεις. Το γυαλί που χωρίζει τους δύο χαρακτήρες είναι τόσο ένα κυριολεκτικό φράγμα ασφαλείας όσο και αντιπροσωπευτικό της συχνά σκοτεινής αποσύνδεσης μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Morgan Krantz, το «Squeegee» είναι ένα διασκεδαστικό κωμικό διάλειμμα που έχει πολλά να πει για την ανθρώπινη κατάσταση. Δεν θα κοιτάξετε ποτέ ξανά τα παράθυρα με τον ίδιο τρόπο.

«Ambrosia» του Peter Spark (25 λεπτά)

Γεμάτος λαχτάρα, ένας νεαρός Ιταλός αγκαλιάζει την προκλητική του προσωπικότητα σε αυτό το σύντομο και αισθησιακό ντοκιμαντέρ. Ο Vincenzo είναι ένας νεαρός queer καλλιτέχνης από τη Νάπολη της Ιταλίας, ο οποίος συμμετέχει σε drag παραστάσεις σε στυλ καμπαρέ στο «La Boum», το πιο γνωστό gay club του Μιλάνου.

Η φωνητική του αφήγηση συνοδεύει τα εντυπωσιακά πλάνα από τις παραστάσεις του, διασκορπισμένα σε πιο παραδοσιακές σκηνές καθημερινής ζωής στη Νάπολη. Με καλλιτεχνικό όνομά του το «Ambrosia», η ταινία εξερευνά την μεταβαλλόμενη ταυτότητά του, και εξηγεί ότι η ίδια η προσπάθεια “ταυτοποίησης” του εαυτού του, είναι ταυτόχρονα αγχωτική και ενδυναμωτική.

Ο σκηνοθέτης Peter Spark δημιουργεί ένα λαμπερό χορό μεταξύ τέχνης και καλλιτέχνη, επιτρέποντας στον εσωτερικό μονόλογο του Vincenzo να έρχεται σε αντίθεση με τη συναρπαστική του drag περσόνα.

«Deep Tissue» της Meredith Alloway (9 λεπτά)

Μια νεαρή γυναίκα περιμένει με ανυπομονησία έναν επισκέπτη σε ένα γραφικό δωμάτιο μοτέλ στην άκρη του δρόμου σε αυτό το εκπληκτικό και χιουμοριστικό-με gore δόσεις- φιλμ. Όταν φτάνει ο νεαρός μασέρ της, καταλαβαίνουμε ότι αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει, δεν είναι ένα απλό μασάζ.

Με σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνίστρια την Meredith Alloway, η ταινία είναι μια προκλητική και για κάποιους ίσως σοκαριστική εξερεύνηση της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

«Under Covers» της Michaela Olsen (7 λεπτά)

Ιδιόμορφο και ανησυχητικά ερωτικό, αυτό το παράξενο κινούμενο σχέδιο παρουσιάζει όλα τα είδη σωμάτων και προκαταλήψεων. Η ταινία κατασκοπεύει διαφορετικά παράξενα πλάσματα στο κρεβάτι, με πολλές εκπλήξεις να κρύβονται κάτω από τα σκεπάσματα. Η δημιουργός της, Michaela Olsen, ήθελε να δείξει «τις ζωές των ανθρώπων πίσω από κλειστές πόρτες» και ενώ οι περίπλοκες φιγούρες της δεν είναι όλες ανθρώπινες, κάθε χαρακτήρας αποτελεί μια μοναδική περσόνα, ακόμη και στις σύντομες σκηνές του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b