MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Beijing 2022
Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft-The Tour Live in 3D
Born in China
Dog of God (με υπότιτλους)
Father Mother Sister Brother
Hokum
Iron Maiden: Burning Ambition
I was a stranger
Madonnas
Michael
Mortal Kombat II
Mountain Patrol
Pina
Ponyo
Primavera
Sirât
Super Mario Bros. Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Drama
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Top Gun: Maverick
Vampyr
We Are Fugazi From Washington, D.C
Where Olive Trees Weep
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αμνετ
Ανάμεσα σε τρεις ζωές
Ανάμεσα στις καλαμιές
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Αυτόματος τηλεφωνητής
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Για σένα
Γκρίζα ζώνη
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Δύο εποχές, δύο ξένοι
Εβρος – Θολό τοπίο
Εθνικός θησαυρός
Ενα τελευταίο για τον δρόμο
Επιστροφή στην πατρίδα
Η ετυμηγορία
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η οικογένεια Ντινοσάουρους (μεταγλωττισμένη)
Η πόλη της ζωής και του θανάτου
Η όπερα της πεντάρας
Θα φύγω μια μέρα
Ιερά Οδός, 21 χλμ
Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους
Κος κανένας εναντίον Πούτιν
Λευκά όρη
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μη γελάτε θα σας δει ο κόσμος
Μπλέηντ Ράνερς: Ομάδες Εξόντωσης
Νυχτερινός εκφωνητής
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι μαθητές που μετρούσαν τ’ άστρα: Οι αγώνες των νυχτερινών μαθητών στη μετεμφυλιακή Ελλάδα (1962-1967)
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (μεταγλωττισμένη)
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (με υπότιτλους)
Ομάχα
Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντιγκ
Ο πατέρας του στρατιώτη
Παρίσι-Τέξας
Πρόγευμα στο Τίφανις
Ρασομόν
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το κλασικό αριστούργημα
Το μεγαλείο
Τοπ Γκαν
Το παιδί και το δελφίνι
Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται
Το τραγούδι της μικρής φάλαινας (μεταγλωττισμένη)
Το τροχόσπιτο
Το χρώμα του ροδιού
Τρίχες κατσαρές (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φονικό όπλο
Φτηνά τσιγάρα

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 13 Αυγούστου με μια ματιά!

Εμείς οι δύο
Εμείς οι δύο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δύο ταινίες – ένα υπαρξιακό δράμα κι ένα αστυνομικό θρίλερ- που διαδραματίζονται στη Μαδρίτη, ένα αισθηματικό δράμα, μια κοινωνική μελέτη, οι «Ευχούληδες 2» και τέσσερις επανεκδόσεις, κάνουν τον κινηματογραφικό Αύγουστο αρκετό δραστήριο για τούτες τις μέρες.

Οι δολοφόνοι του Γκόγια (2/5*)

Η Μαδρίτη, λοιπόν, πρωταγωνιστεί σε δύο νέα φιλμ. Το ατμοσφαιρικό και συνεπές θρίλερ «Οι δολοφόνοι του Γκόγια» έχει ως αντικείμενο τη δράση ενός σίριαλ κίλερ που επιλέγει και δολοφονεί τα θύματά του με βάση οδηγό κάποια έργα του Γκόγια.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Η παρθένος του Αυγούστου (2,5/5*)

Στο σινεφιλικό και κάπως επιτηδευμένα σκεπτόμενο (στα όρια του ναρκισσισμού) «Η παρθένος του Αυγούστου» μια 33χρονη κοπέλα ψάχνει να βρει νόημα στη ζωή της στην άδεια (από ανθρώπους και ανθρωπιά) μεγαλούπολη.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Εμείς οι δύο (3/5*)

Η καλύτερη ταινία της βδομάδας πάντως είναι το «Εμείς οι δύο» – πρώτη ταινία του Φίλιπο Μενεγκέτι – που αφηγείται με τρυφερότητα και ειλικρίνεια τον έρωτα δύο γυναικών που έχουν διαβεί εδώ και καιρό τα πενήντα αλλά ακόμη «κρύβονται» από τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Ρεαλισμός, συγκινήσεις, ανατροπές αλλά και μερικοί δυνατοί διάλογοι που κουβαλούν μεγάλη σοφία και…προκλήσεις.

Κριτική και αίθουσες προβολής

Γάτα στον τοίχο (2/5*)

Η «Γάτα στον τοίχο» όσες καλές προθέσεις κι αν είχε δεν κατάφερε να μας αγγίξει (ακόμη και με τη χρήση του συμπαθούς τετράποδου).

Κριτική και αίθουσες προβολής

Ευχούληδες 2

Οι «Ευχούληδες 2» φέρνουν τα χνουδωτά πλάσματα απέναντι στις μουσικές καταβολές τους. Η Πόπη και o Κλωνάρης θα ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχουν φανταστεί και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε ισάριθμες τοποθεσίες. Η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ.

Επανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις της βδομάδας η παρουσία του εξαιρετικού «Inception» ξενίζει αλλά η επίσημη δικαιολογία αφορά στην 10ετή επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του φιλμ του Νόλαν, αν και στο ταπεινό μυαλό μας η εξήγηση έχει να κάνει μάλλον με το να μας ανοίξει την όρεξη ενόψει «Tenet». Το κλασικό γουέστερν «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» του Φρεντ Τσίνεμαν με τους Γκάρι Κούπερ, Γκρέις Κέλι είχε προταθεί για 7 όσκαρ το 1952 και είναι μια από τις 100 κορυφαίες ταινίες του αμερικανικού σινεμά, η «Χρονιά με τα 13 φεγγάρια» είναι ένα επώδυνο υπαρξιακό δράμα του Ράινερ Βέρνερ Φσμπίντερ, ενώ η «Συμμορία των εντιμοτάτων» από το 1951 του Τσαρλς Κράιτον είναι μια κλασική κωμωδία των Ealing studios με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Γκίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘερινό σινεμά και νέες σειρές τον Αύγουστο στην COSMOTE TV12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA