MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΠΑΙΔΙ

  Γιατί είναι καλό ν’ αφήνουμε τα παιδιά να… βαριούνται στις διακοπές;

  Και γιατί δεν είναι δική σας δουλειά να βρείτε τι να κάνουν όταν νιώθουν ότι δεν έχουν κάτι να κάνουν!

  Monopoli Team

  Μαμά βαριέμαι!

  Κάπου μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές, μια φράση που πιθανότατα ακούτε αρκετά συχνά από τα παιδιά σας είναι «μαμά, βαριέμαι!». Ισάριθμες φορές θα απαντήσετε «τότε, άντε να μαζέψεις το δωμάτιό σου» ή «βρες κάτι να κάνεις» ή «πήγαινε να παίξεις». Στην πραγματικότητα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αφήσετε να βαρεθούν. Έτσι απλά. Χωρίς ενοχές, χωρίς την αγωνιώδη προσπάθεια να βρείτε τουλάχιστον δύο εναλλακτικές λύσεις στην βαριεστημάρα τους.

  Γιατί η… βαρεμάρα είναι ευεργετική για τα παιδιά

  Είναι αλήθεια ότι η ανία δεν είναι πολύ δημοφιλής μέθοδος στο πλαίσιο της μοντέρνας διαπαιδαγώγησης. Μπορεί ακόμα και να νιώθετε ότι δεν είστε και πολύ καλοί γονείς εάν αφήνετε τα παιδιά σας να βαριούνται, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε εξασφαλίσει για εκείνα τις κατάλληλες ευκαιρίες να βρίσκουν πράγματα που τα ενθουσιάζουν. Κι όμως, το να βαρεθούν είναι για τα παιδιά μια ευκαιρία. Είναι ο χώρος από όπου μπορούν αναδυθούν η δημιουργικότητα, η επιμονή, η εφευρετικότητα και τελικά ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας μπαμπάς «ζωντανεύει» τις ζωγραφιές των παιδιών του12.09.2018

  Τα παιδιά μας ζουν σ’ ένα κόσμο που κινείται σε πολύ γρήγορες ταχύτητες και δεν επιτρέπει την αδράνεια και τη ραθυμία ούτε καν σ’ αυτά. Οι σημερινοί γονείς είμαστε επιφορτισμένοι -μεταξύ άλλων- και με την ευθύνη να τα διασκεδάζουμε, κάτι που δεν ίσχυε για τους δικούς μας γονείς ή τους γονείς των γονιών μας. Και καταλήγουμε να έχουμε ενοχές, σαν να πιστεύουμε ότι τα δικά μας παιδιά μπορεί και να μη γίνουν το καλύτερο που μπορούν επειδή δεν έχουμε το χρόνο η τη διάθεση να καθίσουμε για ώρες στο πάτωμα μαζί τους παίζοντας με τις κούκλες ή τα αυτοκινητάκια τους ή δεν τα πηγαίνουμε στην πλατεία, στις κούνιες ή στον παιδότοπο κάθε απόγευμα.

  Γιατί δεν πρέπει να αγχώνονται οι γονείς

  Έτσι όμως δεν επιτρέπουμε στα παιδιά μας να βρεθούν σ’ εκείνο το αβάσταχτο σημείο βαριεστημάρας που πρέπει να ανακαλύψουν έναν τρόπο να διώξουν από μπροστά τους αυτό το συναίσθημα προκειμένου να κάνουν κάτι για να ξεπεράσουν την ανία τους! Να το ανακαλύψουν μόνα τους -όχι να περιμένουν από κάποιον άλλον να τους κάνει προτάσεις ή να τους εξασφαλίσει λίγη πρόσκαιρη διασκέδαση. Γιατί εάν συνεχώς επεμβαίνουμε για να τους πούμε τι να κάνουν μετά ή να γεμίσουμε το κενό της ανίας τους με δραστηριότητες, τότε δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, να μηχανευτούν εκείνο που μπορούν να κάνουν όταν νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να κάνουν!

  Διαβάστε περισσότερα στο mamamia.gr

  Περισσότερα από Δραστηριότητες
  Sparkling city: Aυτό το Φθινόπωρο δες την πόλη μ’ άλλα μάτια
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast