ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί
Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!
Monopoli Team
05.08.2020
Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτες γαλοπούλα
- 12 τυρί γκούντα
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Λίγο βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
- Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.
Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Είστε ή μπαίνετε στην εμμηνόπαυση; Αυτή είναι η συνήθεια που θα «εξουδετερώσει» τα συμπτώματα
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Πάντα και παντού, οι γυναίκες κρινόμαστε πιο αυστηρά
Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 19 Απριλίου
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 19 Απριλίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 19 Απριλίου
Βρέθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο «τέρας» στην ιστορία – Μακρύτερο από δύο λεωφορεία
Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο
Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε 576 «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα
Πώς να στεγνώνεις τα λεπτά μαλλιά σου, ενισχύοντας τον όγκο τους
Eurovision 2024: Έτσι ηχογραφήθηκε το «Μαρίνα» στο Ζάρι