MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Καλλιτέχνης χρησιμοποιεί καπάκια από μπουκάλια για μια οικολογική τοιχογραφία

Ο 23χρονος Oscar Olivares μεταμόρφωσε μια πλατεία της Βενεζουέλας, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από 200.000 καπάκια μπουκαλιών.

Monopoli Team

Πολλοί καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο έχουν αρχίσει να δημιουργούν τέχνη θέλοντας να περάσουν ένα σπουδαιο μήνυμα, σε όλους εμάς, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Πρόσφατα ο ο 23χρονος καλλιτέχνης Oscar Olivares από την Βενεζουέλα έγινε πρωτοσέλιδο με την γιγαντιαία, εντυπωσιακή τοιχογραφία που έφτιαξε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας…καπάκια μπουκαλιών!

Τι λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης

«Εκτός από τις τεχνικές, χρησιμοποίησα την τέχνη μου για να είμαι ευτυχισμένος και να εκφράσω αυτό που νιώθω και σκέφτομαι», εξήγησε την έμπνευση πίσω από την τέχνη του. «Είμαι πολύ χαρούμενος όταν ζωγραφίζω και θέλω οι άνθρωποι που βλέπουν τη δουλειά μου να αισθάνονται την ίδια ευτυχία που νιώθω κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας. Για να είμαι ειλικρινής, στο τέλος, δεν πήρα την απόφαση να γίνω εικαστικός καλλιτέχνης – είμαι ακριβώς αυτό που είμαι και αν δεν θα γινόμουν καλλιτέχνης, θα ήμουν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο.»

Χρειάστηκαν 2,5 μήνες γι’ αυτό και πάνω από 200.000 πλαστικά καπάκια σε έναν τοίχο μιας μικρής πλατείας, την πλατεία Plaza Escalona στον Δήμο El Hatillo στο Caracas. Η τοιχογραφία εκτείνεται συνολικά 45 μέτρα μήκος, μετρώντας 3,5 μέτρα στο μικρότερο σημείο και 7,25 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του.

«Η πρωτοβουλία προήλθε από το ONG OkoSpiri – με προσκάλεσαν να συμμετάσχω ως καλλιτέχνης του έργου της δημιουργίας του πρώτου οικολογικού τοιχώματος της Βενεζουέλας χρησιμοποιώντας μόνο καπάκια μπουκαλιών», ανέλυσε ο νεαρός καλλιτέχνης. «Αρχικά, ακουγόταν αδύνατο, αλλά έκανα κάποια έρευνα και επεξεργάστηκα το υλικό και το χρώμα. Με βοήθησε να καταλάβω ότι δεν ήταν μόνο δυνατό να φτιάξω μια καλή τοιχογραφία χρησιμοποιώντας καπάκια, αλλά και κάτι σκληρό και εντυπωσιακό που να αξίζει τον κόπο».

Η τοιχογραφία

Εκτός από τα μεγαλοπρεπή πουλιά, η τοιχογραφία περιλαμβάνει ηλιοτρόπια, βουνά από το Εθνικό Πάρκο El Ávila και μερικά κτίρια που βυθίζονται στα καταπράσινα λιβάδια κάτω από έναν αστραφτερό ουρανό, καθώς και μερικά άλλα μικρά στοιχεία.

«Ένας ευτυχισμένος καλλιτέχνης είναι αυτός που, όταν ωριμάζει, συνεχίζει να ζωγραφίζει όπως έκανε όταν ήταν παιδί χρησιμοποιώντας τη ζωγραφική της ψυχής και της καρδιάς του. Η τέχνη είναι η ένωση μιας αριστοτεχνικής τεχνικής με καθαρό συναίσθημα… », συμπληρώνει ο καλλιτέχνης.

Η τοιχογραφία αυτή είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές τοιχογραφίες της Νότιας Αμερικής και η πρώτη του είδους στη Βενεζουέλα. Η ιδέα πίσω από το έργο τέχνης είναι να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του Καράκας για τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το πριν και το μετά…

Διαβάστε περισσότερα στη πηγή: boredpanda

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b