MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας: Το νέο βιβλίο του Διογένη Κοπανάκη από τις εκδόσεις Βακχικόν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το νέο ψυχολογικό μυθιστόρημα του ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή Διογένη Κοπανάκη, «Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με ζητήματα όπως η ομοφυλοφιλία, η ομοφοβία, το μπούλινγκ και η σεξουαλική κακοποίηση καταπιάνεται το νέο ψυχολογικό μυθιστόρημα του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Διογένη Κοπανάκη, με τίτλο «Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Πρόκειται για την ιστορία ενός νέου, χαρισματικού ανθρώπου, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αποδοχής και συμφιλίωσης με τον εαυτό του, καθώς και επανοηματοδότησης της δικής του προσωπικής ταυτότητας.

«Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα παιδί, ο Άρης, μαθαίνει στο σχολείο το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων απέναντι στη διαφορετικότητα. Εκφοβισμός, κοροϊδία, περιθωριοποίηση. Φοβάται. Ένας έφηβος, ο Άρης βιώνει την ομοφυλοφιλική του ταυτότητα μέσα από έναν αποτρόπαιο βιασμό. Σεξουαλική κακοποίηση. Φοβάται.

Σήμερα ο Άρης είναι ένας νέος, όμορφος και επιτυχημένος αρχιτέκτονας. Έχει χτίσει μια τέλεια εικόνα για να αποφύγει την αλήθεια, τον εαυτό του και τους άλλους. Πίσω από το λαμπερό του χαμόγελο όμως, παραμένουν κρυμμένοι φόβοι κι ανείπωτες επιθυμίες. Το παρελθόν του τον στοιχειώνει, το παρόν τον τρομάζει. Βυθίζεται στην απομόνωση και την άρνηση.  Ως πότε όμως θα κρύβει τη μοναξιά και τις πραγματικές του ανάγκες; Με τη βοήθεια του Ορέστη, του θεραπευτή του και μέσα από μια επίπονη διαδικασία ψυχοθεραπείας, το ταξίδι του Άρη για την αυτογνωσία και τη λύτρωση από τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεκινά.

Η αμεσότητα της γλώσσας, η ρεαλιστική απεικόνιση των συγκινησιακών εξάρσεων του ήρωα και οι ζωντανοί, συχνά κινηματογραφικοί διάλογοι, που άλλοτε μοιάζουν να ξεπηδούν από κωμωδία και άλλοτε από δράμα, δημιουργούν το σκηνικό για ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα, που χωρίς καμία βαριά ιατρική πληροφορία και ψυχιατρικούς εντυπωσιασμούς, πραγματεύεται θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η ομοφοβία, το μπούλινγκ, η σεξουαλική κακοποίηση. Πράγματα που έχουν ειπωθεί ξανά. Απαραίτητο όμως να λέγονται μέχρι να πάψουν να αποτελούν υλικό για βιβλία ή ακόμη χειρότερα θέματα ενός δελτίου ειδήσεων.

Διογένης Κοπανάκης

Διογένης Κοπανάκης

Με καταγωγή από Μακεδονία και Κρήτη, ο Διογένης Κοπανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε τη γνωστή Οδύσσεια των γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία, με τελευταίο σταθμό το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του  στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) και στη Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy).  Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλμπέρ Καμύ: «Σημειωματάρια. Βιβλίο Δεύτερο (1942-1951)» από τις εκδόσεις Πατάκη12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας»
Συγγραφέας: Διογένης Κοπανάκης
Εξώφυλλο: Zoltan Tasi (Unsplash.com)
Εκδόσεις: Βακχικόν
Χρονολογία: Ιούνιος 2020
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-638-144-7
Σελίδες: 298

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Οι ιστορίες που αξίζει να πάρεις μαζί σου στις φετινές διακοπές
Βιβλία
Εκδόσεις Key Books: Αυτογνωσία, ιστορία και εμβληματικές προσωπικότητες στη βαλίτσα των διακοπών μας
Βιβλία
Εκδόσεις Μεταίχμιο: 5 βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βαλίτσα των διακοπών σου
Βιβλία
Εκδόσεις Διόπτρα: Ρομαντισμός, θρίλερ και δυστοπικοί κόσμοι για τις καλοκαιρινές διακοπές σου
Art & Culture
Κόσμοι σε σύγκρουση, άνθρωποι σε διάλογο: Η πρώτη μας φορά στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
Το κινηματοθέατρο Ζαΐρα ξαναζωντανεύει μέσα από το νέο βιβλίο του Χρύσανθου Πανά
Βιβλία
«Νεγκλιζέ»: Η νέα συλλογή διηγημάτων της Γεωργίας Δρακάκη
Βιβλία
30 χρόνια πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας στο νέο βιβλίο του Γρηγόρη Γεωργίου
Βιβλία
Αναμοχλεύοντας το σκοτεινό παρελθόν στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
«Φύλα-μορφές και διαμορφώσεις: Ένα νέο βιβλίο φωτίζει τις σύγχρονες συζητήσεις γύρω από το φύλο
Βιβλία
Τα Public τίμησαν το βιβλίο για 13η χρονιά
Βιβλία
Public Book Awards: Στην κορυφή το «Και εγένετο φως» του Στέφανου Αλεξιάδη