MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα την εβδομάδα 13 – 19 Ιουλίου

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού! Τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά την εβδομάδα 13/07 – 19/07;

author-image Ράνια Κρασάκη

Δημιουργικό Εργαστήρι

Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο Σχεδία home

Ο ολοκαίνουργος χώρος Σχεδία home και οι εκδόσεις Φουρφούρι μας καλούν σε ένα μοναδικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά τη Δευτέρα 13 Ιουλίου. Οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου θα αφηγηθούν στα παιδιά το περιπετειώδες παραμύθι Γούλφι, του Άλεξ Λάτιμερ.

Ο Γούλφι είναι μισός λύκος και μισός πρόβατο, καρπός του έρωτα ανάμεσα σε ένα λύκο κι ένα πρόβατο. Πρόκειται για , μία υπέροχη ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή που αφηγείται με μοναδικό χιούμορ τις περιπέτειες του μικρού Γούλφι.
Πού: Σχεδία home, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2 , Αθήνα
Πότε: Δευτέρα 13/07/2020, 19:00 – 21:00

Κρατήσεις στο 213 0231220 και στο [email protected]. Η κράτηση θέσης  είναι απαραίτητη
Είσοδος ελεύθερη

Επίσκεψη σε μουσείο – έκθεση

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL, παρουσιάζει την έκθεση: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL». Με μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής αλλά και της Επανάστασης τα παιδιά γνωρίζουν τους ήρωες και τα γεγονότα τα ΄21!

Τα must της επίσκεψης:
  • Το ενημερωτικό βιβλιαράκι που δίνεται δωρεάν περιλαμβάνει παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές
  • Επισκεφθείτε την υπέροχη αίθουσα συνεδριάσεων της παλαιάς Βουλής των Ελλήνων
  • Περάστε μια βόλτα από το πωλητήριο όπου θα βρείτε αντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση

Πού: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα, 10561, Τηλ.: 210-3237617
Πότε: Τρίτη- Κυριακή, 9:00-14:00 έως 30 Αυγούστου 2020
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες εδώ.

Μουσική

Live Looping με τον Αλκίνοο Ιωααννίδη

Δεν θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες για την αγαπημένη εξόρμηση στα δύο Αργολικά θέατρα και η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι σίγουρα μία από αυτές. Βαδίστε στο υπέροχο μονοπάτι με τις πορτοκαλιές που οδηγεί στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου και απολαύστε το πρώτο καλοκαιρινό Επιδαυρικό γεγονός.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης χτίζει ένα ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται ο ατμοσφαιρικός κόσμος της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Στο πρώτο μέρος της παράστασης μελοποιούνται τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας, ανοίγοντας μια συνομιλία ανάμεσα σε τρεις σολίστες που ισορροπούν μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου, του παπαδιαμαντικού κόσμου και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν, με βάση την τεχνική του live looping, νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Ερμηνεύουν: Κόρα Καρβούνη αφήγηση, Χάρης Λαμπράκης νέι, πλήκτρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης live looping, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φλογέρες, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστικά και ηλεκτρονικά κρουστά, αναλογικό synthesizer, πρόσθετα κείμενα, φωνή
Πού: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Πότε: Παρασκευή 17και Σάββατο 18 Ιουλίου στις 21:30
Εισιτήρια: Κανονικό 20€, Φοιτητικό/65+/καλλ. Σωματείων 15€, ανέργων/σπουδαστικό καλλ. Σχολών 5€, αγορά
Πληροφορίες: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, διάρκεια 2 ώρες, με παύση

Θέατρο – Performance

Φεστιβάλ Χλωροκίνη

Το Bios παρουσιάζει το Χλωροκίνη φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών ταυτόχρονα και στους τρεις χώρους του, Bios.ΠΕΙΡΑΙΩΣ 84, Ρομάντσο & Latraac. Καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, του χορού,  της μουσικής και των εικαστικών, συναντιούνται σε συνθήκες πανδημίας παρουσιάζοντας μια διαφορετική μορφή ίασης, ένα σύνολο δράσεων, όπου θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους του πολιτικού οργανισμού Bios.

Το σύντομο καλοκαίρι της παιδικής αναρχικής δημοκρατίας | performance

Για δύο μέρες το Ρομάντσο μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής συγκέντρωσης για λίγους, ενώ στο βήμα ανεβαίνουν κάποιοι ασυνήθιστοι ομιλητές. Ο Ακύλλας Καραζήσης επιμελείται και παρουσιάζει μια περφόρμανς στην οποία μικρά παιδιά διαβάζουν πολιτικά κείμενα και μανιφέστα, ενώ ο ίδιος αναλαμβάνει τη θέση του μουσικού και συνοδεύει παίζοντας ινδικό αρμόνιο.

Σ΄ ένα νησάκι στη μέση της πόλης ζουν δύο αδελφές, ο πατέρας τους κι ο Χάκλμπερι Φιν. Ο καθένας τους στην δική του εποχή. 1846, και 1936, και 1971, και 2020. Κουβέντες, Ποιήματα και Μανιφέστα.= Σκέψεις για την Αναρχική Δημοκρατία των Παιδιών. Οι ενήλικες υπό διωγμόν. Σχολεία, εκκλησίες, μαγαζιά κλειστά. Πάντα στην μέση του Μισσισιπή, και στην αναρχική Βαρκελώνη, και στην αιώνια Θεσσαλονίκη, και στο αθηναϊκό Ρομάντσο. Σήμερα.
Σύλληψη, επιμέλεια: Ακύλλας Καραζήσης
Συμμετέχουν: Ζωή Καραζήση, Μαίρη Καραζήση, Ακύλλας Καραζήσης, Μαριλένα Ρασιδάκη
Πού: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Πότε:Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, Ώρα έναρξης: 21.00, 22.00
Διάρκεια: 30′
Εισιτήρια: Για όλες τις παραστάσεις το εισιτήριο είναι ημερήσιο, με κόστος 10 ευρώ και με δυνατότητα παρακολούθησης δύο performance την ημέρα. (https://www.viva.gr/tickets/theater/bios/parastaseis-festival-hlorokini/)

Πληροφορίες: https://www.pireos84.bios.gr/show_event.php?id=889

Βίωμα Καλοσύνης, της Lydie Dattas | performance

«Τι είναι η αγάπη για τον διπλανό μας, για τον άλλον, γι’ αυτόν με τον οποίον δε μας συνδέει τίποτε παρά μόνο το ότι βρεθήκαμε την ίδια στιγμή κάτω από τον ίδιο ουρανό; Υπάρχει;» Η Χριστίνα Τασκασαπίδου θα ερμηνεύσει σε ελεύθερη θεατρική απόδοση αποσπάσματα του βιβλίου Βίωμα Καλοσύνης.

Η παράσταση, ανεβαίνει σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Όλιας Λαζαρίδου και τη συνοδεύει φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες του φωτογράφου Αρσένη Μίαρη, εμπνευσμένες από το έργο της  Lydie Dattas.
Επιμέλεια: Όλια Λαζαρίδου, Μετάφραση- Επίμετρο: Σωτήρης Γουνελάς, Ερμηνεία: Χριστίνα Τασκασαπίδου,Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης, Μουσική: Arvo Part – Fur Alina
Πού: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Πότε:  Τρίτη 14 – Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, Ώρα έναρξης: 21.00, 21.30, 22.00
Διάρκεια: 20′
Εισιτήρια: Για όλες τις παραστάσεις το εισιτήριο είναι ημερήσιο, με κόστος 10 ευρώ και με δυνατότητα παρακολούθησης δύο performance την ημέρα. (https://www.viva.gr/tickets/theater/bios/parastaseis-festival-hlorokini/)

Πληροφορίες: https://www.pireos84.bios.gr/show_event.php?id=889

Θερινός Κινηματογράφος

Επιχείρηση: Μαμά | Διάρκεια: 79′

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη χώρα του Βασιλιά του Φτερού για να τη φέρει πίσω.
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αιολία, Φιλαδελφείας 26, Σκοπευτήριο Καισαριανής, 2107258233
Προβάλλεται μεταγλωττισμένη Παρασκευή έως Κυριακή
5€ Δευτ.-Πέμ.

Είσοδος δωρεάν

Η Οικογένεια Άνταμς| Διάρκεια: 86′

Μετακομίζοντας σε έναν απομονωμένο πύργο για να ξεφύγουν από τους ανθρώπους που τους θεωρούν απειλητικά τέρατα, τα μέλη της εκκεντρικής οικογένειας Άνταμς δεν έχουν υπολογίσει την επιθυμία της μικρής Γουένσντεϊ για συντροφιά και τις ύπουλες διαθέσεις μιας διάσημης τηλεπερσόνας.
Θερινός κινηματογράφος Μελίνα Μερκούρη, Πάρκο Σελεπίτσαρι, Κερατσίνι,  2104316943
Προβάλλεται μεταγλωττισμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00
Είσοδος 4€

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b