MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα: Τα live που δεν θα χάσουμε

Αποστάσεις- απολυμαντικά- φώτα… πάμε! Αυτές είναι οι συναυλίες και τα live που θα μας κρατήσουν συντροφιά το φετινό καλοκαίρι στην πόλη.

Η ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει -αυτή τη φορά στο Άλσος
author-image Μαρία Μαρκουλή

Και να που το καλοκαίρι των αποστάσεων και των χαμηλών τόνων ξεμυτίζει σιγά σιγά. Βγαίνει διακριτικά, ρίχνει ματιές δεξιά αριστερά, ανάβει φώτα στη σκηνή. Φροντίζει τις αποστάσεις του, μοιράζει αντισηπτικά. Μπορεί να μην έχει σχέση με τα μεγάλα σχέδιά μας, έτσι όπως φαίνονταν μήνες πριν στο χαρτί. Αλλά κάτι παίζει. Και παίζει κάτι καλό.

Η ταράτσα του Φοίβου στο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Άλσος

Παίζει ο Φοίβος στο Άλσος. Ο Φοίβος λοιπόν παίρνει την Ταράτσα (ή μετά-Ταράτσα πλέον) και τον καλοκαιρινό αέρα αναψυκτηρίου τύπου ορίτζιναλ, και πηγαίνει στο Άλσος. Αποστάσεις, απολυμαντικά κομπλέ και χιούμορ, τραγούδια, μουσικές και έμπνευση. Τα διαθέτει ως γνωστόν- και ως γνωστόν διαθέτει και πολύ καλούς φίλους- Θανάσης Αλευράς, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Νεφέλη Φασούλη και Alex de Paris που υποδέχονται εκλεκτούς guests, όπως είναι η Νατάσα Μποφίλιου, ο Vassilikos, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Γιώτα Νέγκα, η Πέννυ Μπαλτατζή, οι Χατζηφραγκέτα, η Idra Kayne, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Εισβολέας, η Μαρίζα Ρίζου, οι Polkar,η  Καίτη Γαρμπή, ο Δημήτρης Μαλτέζος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης. Για 9 Πεμπτες (και με το καλό φτάνουμε Οκτώβριο)

Στο Άλσος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Από το Άλσος, εκεί στην πράσινη καρδιά της πόλης, ξεκινάει τις εμφανίσεις της φέτος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Στις 20 Ιουλίου με μια συναυλία ωραίων μουσικών και «μεγάλων ταξιδιών» όπως είναι και το πρόσφατο άλμπουμ της και που πάντα οι μουσικές της έχουν του ταξιδιού τον χαρακτήρα.

Τεχνόπολη με γεμάτο πρόγραμμα και αποστάσεις

Τεχνόπολις λοιπόν, στο Γκάζι. Συναυλιακό σημείο συναντήσεων. Με πρόγραμμα φουλ- αποστάσεις κλπ.

Πυξ Λαξ στις 16 Ιουλίου

Οι Πυξ Λαξ γιορτάζουν 30 χρόνια μουσικής διαδρομής με μια καλοκαιρινή περιοδεία με τίτλο NOSTΑΛΓΙΑ Tour 2020 που ξεκινά από την Τεχνόπολη.

Active Member στις 18 Ιουλίου

Active Member

Θα είναι εκεί για live οι Active Member. Mε το εξής ενδιαφέρον περιεχόμενο: Συμπληρώνουν 30 χρόνια δράσης, δημιουργίας, επικοινωνίας και εμπνευσμένων αντανακλαστικών στην καθημερινότητα. Και μετράνε φέτος 1000 ζωντανές εμφανίσεις. Το live τους προετοιμάζεται σαν μια μεγάλη γιορτή.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στις 21 Ιουλίου

Δημήτρης Μυστακίδης

Με τις κιθάρες του -και τα ρεμπέτικα- με άλλα λόγια, με τα «ρεμπέτικα της κιθάρας 2.0» και τους μουσικούς του, θα ανέβει στην σκηνή της Τεχνόπολης, ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Παύλος Παυλίδης και Φώτης Σιώτας στις 22 Ιουλίου

Παύλος Παυλίδης

Στην Τεχνόπολη και αυτό: Παύλος Παυλίδης ντουέτο με τον Φώτη Σιώτα. Πάντα ανήσυχος, πάντα δημιουργικός, πάντα με ενδιαφέρον, πάντα με πρόταση. Αυτή τη φορά συναντά τον εκλεκτό Φώτη Σιώτα, για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή. Θα πειραματιστούν και θα προσεγγίσουν τα τραγούδια του Παύλου (και άλλα επίσης), με άλλο τρόπο, διαφορετικά, στις 22 Ιουλίου.

Ο Ταφ Λάθος στις 23 Ιουλίου

Live στην Αθήνα: Ο Ταφ Λάθος με full bandΒάλτε στην ατζέντα σας και αυτό: Το live του Ταφ Λάθος. Με φουλ μπάντα σε ένα ιδιαίτερο, ακουστικό σετ. Ο Ταφ Λάθος (Παναγιώτης Κυριακού) είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και δημιουργικούς καλλιτέχνες του χιπ-χοπ, που αναζητά συνεχώς καινούργια πράγματα και ανανεώνει την τέχνη του. Τον είδα πριν από λίγο καιρό σε ένα ‘σπέσιαλ’ church session στην Αγγλικανική εκκλησία- όπου είχε παρουσιάσει με τους μουσικούς του ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Θα είναι στο Γκάζι στις 23 Ιουλίου.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στις 24 Ιουλίου

Χειμερινοί Κολυμβητές

Πες έναν λόγο να μην δεις τους Χειμερινούς Κολυμβητές; Μην ψάχνεις, δεν υπάρχει. Αργύρης Μπακιρτζής και η κομπανία στην Τεχνόπολη -κατακαλόκαιρο- (24 Ιουλίου) προσφέρουν εμπειρία συναυλιακή και στην εποχή του κορονοϊού, καθότι οι Χειμερινοί Κολυμβητές τα ταραγμένα νερά δεν τα φοβούνται. Όποτε έχεις ευκαιρία να τους δεις, δεν το σκέφτεσαι, την αρπάζεις.

Magic De Spell, Ενδελέχεια, Υπόγεια Ρεύματα στις 25 Ιουλίου

Magic De Spell | Φωτογραφία: Elias Moraitis

Όποιο ροκ και αν ακούς σήμερα, ροκ made in Greece, δεν θα ήταν αυτό αν δεν είχαν προηγηθεί κάποια γκρουπ. Ανάμεσα σε αυτά, μπάντες σαν τους Magic De Spell, τους Ενδελέχεια, τα Υπόγεια Ρεύματα. Που όχι μόνο έχουν διανύσει διαδρομές, αλλά και είναι εδώ, δυναμικά, με τα τραγούδια τους- με καινούργιες δουλειές- με τη στάση ζωής τους, με τον λόγο τους. Όσες μορφές και αν αλλάζει το ροκ στο DNA του παραμένει η ίδια φλόγα. Η συνάντησή τους στη σκηνή της Τεχνόπολης: Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια (Δ. Μητσοτάκης- Π.Κατσιμάνης) και Magic De Spell– κεντρική στιγμή στο φετινό μας καλοκαίρι, στις 25 Ιουλίου.

Οι Jethro Tull στις 12 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παραδίδοντας ακόμη μια φορά μαθήματα ροκ ιστορίας και σηματοδοτώντας την πρώτη και ίσως μοναδική συναυλία ξένου συγκροτήματος τέτοιου μεγέθους και ιστορικής αξίας, για το καλοκαίρι του 2020 στην Ελλάδα.

Ο Luke Elliot στις 15 Σεπτεμβρίου

Luke Elliot στην Τεχνόπολη

Εκεί πάλι, στο Γκάζι , έρχεται για να παίξει και ο Luke Elliot , που τον είχαμε γνωρίσει μαζί με τον Sivert Hoyem και τους Madrugada και φέρνει καινούργιο το άλμπουμ του The Big Wind, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Live στην Αθήνα: Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μάς ταξιδεύουν στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen

Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μάς ταξιδεύουν στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen

Με άλλα λόγια, η Τεχνόπολη θα θυμίσει… παλιό Λυκαβηττό, με φουλ πρόγραμμα και συναυλιακές προτάσεις. Εκεί, και αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν (17/7), και Λένα Πλάτωνος (19/7), Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Διονύσης Τσακνής, Λάκης Παπαδόπουλος (20/7) Κρητική βεγγέρα με τον Αντώνη Μαρτσάκη (28/7), Σάμπα Τσικίτα της Ρένας Μόρφη στις 29/7 κ.α –δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνόπολη: 50 live συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα12.09.2018

Mc Yinka και Alex Dermanis στην Africana

Ένα soul, hip hop, reggae ραντεβού στην πόλη είναι αυτό τις Πέμπτες στην Africana, με τον Mc Yinka, φωνή και κιθάρα τον Alex Dermanis. Σημειώστε γενικά πως συμβαίνουν όμορφα μουσικά στο στέκι της Ιεροφαντών στο Γκάζι, με ήχους από όλο τον κόσμο, διαφορετικά στιλ και ένα ωραίο ανακάτεμα μουσικών.

Καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στο Gazarte

Οι Gadjo Dilo στο Gazarte

Ένα άλλο σημείο που συμβαίνουν όμορφα μουσικά- και με θέα- στο Γκάζι επίσης είναι το Gazarte στην Ταράτσα του: Gadjo Dilo, Μαραβέγιας, Cayetano, Swinging Cats, Irene Skylakaki, Dj Snatch, μέσα στον Ιούλιο, με το roof stage της οδού Βουτάδων να προτείνει καλοκαιρινές νύχτες στην πόλη που έχει ανάγκη να νοιώσει όμορφα.

Μαλακάσα όπως παλιά

Villagers of Ioannina City στο Urban Athens Festival

Σαν βγεις στην Εθνική στο μεταξύ και φτάσεις Μαλακάσα, συναυλιακά πνεύματα θα σε καλέσουν. Και πιο συγκεκριμένα θα είναι οι Πυξ Λαξ με ‘σπέσιαλ γκεστς’ στο Terra Vibe Park στις 7 Αυγούστου – και την επομένη 8 Αυγούστου ο τόπος θα σείεται από ροκ δονήσεις με Villagers of Ioannina (VIC ή Villagers απλά), τους Rotting Christ και τους Planet of Zeus σε ένα ροκ και χαρντ συναπάντημα – στα πλαίσια του εξοχικού διημέρου Urban Athens Festival. Και όλα θα μοιάζουν –σχεδόν- κανονικά…

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b