MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ed Sheeran, Paul McCartney και Rolling Stones: “Στηρίξτε τη ζωντανή μουσική!”

Ο Ed Sheeran, ο Paul McCartney και οι Rolling Stones είναι μερικοί από τους μουσικούς που ζητούν την στήριξη της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας.

Monopoli Team

Ο Ed Sheeran, ο Paul McCartney και οι Rolling Stones συγκαταλέγονται μεταξύ των 1.500 μουσικών που έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Oliver Dowden, ζητώντας στήριξη της μουσικής βιομηχανίας, που έχει επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Την επιστολή επίσης, συνυπογράφουν οι: Eric Clapton, Dua Lipa, Liam Gallaghar, Bob Geldof, Dizzee Rascal, Coldplay και ο Sting, καθώς ακυρώθηκαν πολλές από τις συναυλίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο και μετά.

Οι Coldplay συνυπογράφουν την επιστολή με τα αιτήματα των μουσικών

Τι ζητούν οι μουσικοί από τη κυβέρνηση

«Με την κοινωνική απόσταση και την έλλειψη οικονομικής στήριξης από τη κυβέρνηση, το μέλλον για τις συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά, φαίνεται ζοφερό», αναφέρει η επιστολή, στην οποία ζητείται ένα χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των συναυλιών, την οικονομική υποστήριξη και τη φοροαπαλλαγή στις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ο Sting συμμετέχει στα αιτήματα των μουσικών μαζί με τον Ed Sheeran, τους Rolling Stones κ.α.

Ο Sting συμμετέχει στα αιτήματα των μουσικών μαζί με τον Ed Sheeran, τους Rolling Stones κ.α.

Τι αναφέρει η επιστολή για τη μουσική βιομηχανία

Παράλληλα, αναφέρονται σε έρευνα της Media Insight Consulting και τονίζουν ότι η μουσική βιομηχανία έφερε 4,5 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019, ενώ προσφέρει 210.000 θέσεις εργασίας.

«Μέχρι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά αυτές οι επιχειρήσεις, κάτι που δεν θα γίνει πιθανόν πριν το 2021, η κυβερνητική υποστήριξη έχει ζωτική σημασία για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία», αναφέρει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν το δικό τους, δυνατό μήνυμα12.09.2018

Η απάντηση του Υπουργού

Σε απάντηση, ο Υπουργός Oliver Dowden, έγραψε στο Twitter: «Κατανοώ το άγχος αυτών που εργάζονται στη μουσική και την επιθυμία να δουν καθορισμένες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν πάλι. Πιέζω σκληρά τη κυβέρνηση για αυτές τις ημερομηνίες και για να σας δώσω έναν σαφή χάρτη πορείας. Αυτό όμως, περιλαμβάνει πολύ δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της κοινωνικής αποστασιοποίησης, που γνωρίζουμε ότι έχει σώσει ζωές».

Σχόλιο κυβερνητικού εκπροσώπου

Παράλληλα, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Παρέχουμε ήδη τεράστια οικονομική βοήθεια την οποία έχουν εκμεταλλευτεί πολλοί μουσικοί οργανισμοί και καλλιτέχνες, όπως τα δάνεια και το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας, και συνεχίζουμε να εξετάζουμε επιλογές για επιπλέον υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε στον κλάδο».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b