MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Οι πριγκίπισσες της Disney με μια διαφορετική ματιά

Καλλιτέχνες επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που ξέραμε τις πριγκίπισσες της Disney, μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντάς τες διαφορετικά.

Monopoli Team

Όποιο μικρό κοριτσάκι και να ρωτήσεις θα σου πει πόσο πολύ θα ήθελε να ήταν μία από τις πριγκίπισσες της Disney. Ή οποιαδήποτε άλλη όμορφη πριγκίπισσα, αρκεί να είναι πριγκίπισσα. Όμως, η πλειονότητα τέτοιων χαρακτήρων, που είναι πολύ αγαπητοί στα παιδιά και τους γνωρίζουν μέσα από δημοφιλείς παιδικές ταινίες και βιβλία, είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένοι και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να μη μπορούν όλα τα παιδιά να ταυτιστούν μαζί τους.

Συγκεκριμένα, στα παιδικά παραμύθια είναι σύνηθες να απεικονίζονται οι ήρωες ως λευκοί, με αυτό το γεγονός, έμμεσα, να αποκλείει τα μαύρα παιδάκια από το να μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους. Αυτός ο αποκλεισμός καταφέρνει να χτίζει από νωρίς λευκά πρότυπα στα παιδιά και μια πεποίθηση πως στις θέσεις εξουσίας (που ανήκουν και οι πριγκίπισσες) είναι «φυσιολογικό» να βρίσκονται λευκές κοπέλες.

Ένας κομμωτής λοιπόν, μαζί με δύο φωτογράφους, αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα των πριγκιπισσών – έτσι όπως τις έχουμε συνηθίσει – και να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή σειρά φωτογραφιών με κομψές, πολύχρωμες και γενναίες πριγκίπισσες… που όμως είναι μαύρες!

Στις παρακάτω 14 φωτογραφίες θα δείτε τις γνωστές και αγαπημένες πριγκίπισσες, η καθεμία με το δικό της προσωπικό στυλ και κουλτούρα, διαφορετικές από ότι τις έχουμε συνηθίσει, αλλά και πάλι όμορφες.

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε περισσότερα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να αρχίσουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως πριγκίπισσες», εξήγησαν οι φωτογράφοι τη δημιουργική τους ιδέα.

Ραπουνζέλ

Γιασμίν

Τιάνα

Σταχτοπούτα

Ποκαχόντας

Νάλα

Έλσα

Βαϊάνα

Χιονάτη

Άννα

Αυγή

Σούρι

Μπελ

Άριελ

Πηγή: boredpanda

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b