MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Το BBC γιορτάζει την 50ή επέτειο του Glastonbury με τις πιο θρυλικές συναυλίες του φεστιβάλ

Το BBC μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά θρυλικές εμφανίσεις του David Bowie, των Florence and The Machine, των Rolling Stones και πολλών άλλων.

Οι Florence and the Machine στο Glastonbury 2015
Οι Florence and the Machine στο Glastonbury 2015
Monopoli Team

Το BBC ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γιορτάσει ψηφιακά την 50ή επέτειο του Glastonbury, με μία προβολή των πιο θρυλικών εμφανίσεων στην ιστορία του φεστιβάλ.

Ήδη τον Μάρτιο, μετά τα νέα της ακύρωσης του φεστιβάλ, οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι αυτό το ψηφιακό event ήταν η μόνη “δυνατή επιλογή” δεδομένου ότι η πανδημία του κορονοϊού είχε φτάσει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κανονικά, η 50η επέτειος του Glastonbury θα λάμβανε χώρα στο ιστορικό Worthy Farm, όπως κάθε χρόνο, με headliners τους Paul McCartney, Kendrick Lamar και Taylor Swift. Εφόσον, όμως, ο κορονοϊός ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν το φεστιβάλ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ένα online event, στις 24-28 Ιουνίου, το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένο το Glastonbury.

Μάλιστα, το BBC θα λανσάρει ένα “ολοκαίνουριο pop-up κανάλι αποκλειστικά για το Glastonbury”, που θα προβάλλει ιστορικές εμφανίσεις καλλιτεχνών από προηγούμενες χρονιές. Σήμερα, 12 Ιουνίου προστέθηκαν οι συναυλίες των Ed Sheeran το 2017, των Florence + The Machine στο Pyramid Stage το 2015, αλλά και η εμφάνιση της Lorde το 2017.

Οι Rolling Stones στο Glastonbury το 2013

Στη συνέχεια θα ανεβούν συναυλίες της Lady Gaga, της Lana Del Rey, της Amy Winehouse, των Radiohead, των Killers, αλλά και των Rolling Stones! Ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναμένουμε πολλά ακόμη. Όλες οι συναυλίες θα είναι διαθέσιμες από τις 25 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlastonbury 2020: Ακυρώθηκε το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω του κορονοϊού12.09.2018
Παράλληλα, τα κανάλια BBC Two καιd BBC Four θα προβάλλουν ολόκληρες κλασικές συναυλίες της Adele (2016), του David Bowie (2000) και της Beyoncé (2011).
Οι θαυμαστές του Glastonbury, μάλιστα, ενθαρρύνονται να ανεβάσουν στα social media τις αγαπημένες τους αναμνήσεις από το φεστιβάλ, χρησιμοποιώντας το hashtag #Glastonbury2020. Μία επιλογή από αυτές θα προβληθούν στο BBC κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b