MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

L.A. Like A Song: Η Monika επιστρέφει στον αμερικανικό ήχο με το νέο της single

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Monika, που πλέον μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες, έγραψε το “L.A. Like A Song” σε ένα από τα sessions της στη Νέα Υόρκη.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Monika επιστρέφει στον ήχο που την ταξιδεψε σε όλο τον κόσμο και κυκλοφορεί το “L.A. Like A Song” από τα sessions της στη Νέα Υόρκη.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πολυσυζητημένο Tiny Desk Concert του NPR που σύστησε σε ευρύτερα ακροατήρια το χορευτικό “Secret in the Dark”, η Monika επιστρέφει στη δημιουργική era που σηματοδότησε την έναρξη της διεθνούς της πορείας.

Το άλμπουμ Secret in the Dark εμπνεύστηκε, ηχογραφήθηκε και ολοκληρώθηκε στα εμβληματικά Dunham Studios του Brooklyn — το δημιουργικό σπίτι των The Dap-Kings, El Michels Affair και Menahan Street Band. Οι μουσικοί που συμμετείχαν έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε σπουδαίες δουλειές καλλιτεχνών όπως η Amy Winehouse, ο Mark Ronson, η Norah Jones, η Clairo, η Kali Uchis και ο Bruno Mars.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά μέσω της Other Music, με διανομή από τις Fat Possum και Secretly Canadian, και εξελίχθηκε γρήγορα σε cult alternative δίσκο, αποσπώντας σημαντικές κριτικές από μέσα όπως τα pitchfork, New York Times, Fader, Brooklyn Vegan, Stereogum, Billboard, KCRW, The Guardian, PASTE και την Παριζιάνικη Liberation.

Το ίδιο διάστημα, η Monika εμφανιζόταν συχνά σε sessions γαλλικών τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ ηχογράφησε και δύο επιπλέον τραγούδια με τον Γάλλο DJ και producer Yuksek.

Στα τέλη του 2025, το “Secret in the Dark” επανεμφανίστηκε σε επιδραστικές λίστες και DJ sets, με αποκορύφωμα τη συχνή παρουσία του στο περίφημο Despacio Soundsystem των James Murphy (LCD Soundsystem) και Soulwax / 2ManyDJs, ενώ απέκτησε και τη δική του σελίδα στο Reddit.

Στις αρχές του 2026, δύο ακόμη ανέκδοτα κομμάτια από εκείνη την περίοδο — οι πρώτες εκδοχές των οποίων είχαν γεννηθεί στα Dunham και Diamond Mine Studios του Brooklyn — έρχονται εκ νέου στο φως.

Για μία ακόμη φορά, ο χαρακτηριστικός groove ήχος της ομάδας πίσω από τους El Michels Affair — με τα keyboards του Leon Michels, το μπάσο του Nick Movshon και τα τύμπανα του Homer Steinweiss — σε συνδυασμό με επιπλέον παραγωγή από την ίδια τη Monika και τον ανερχόμενο παραγωγό Xcellence, δίνει στα νέα τραγούδια την αναλογική μαγεία και τις soft rock ρίζες που καθόρισαν την καλλιτεχνική της ταυτότητα.

Το “L.A. Like A Song”, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, αποτελεί την πρώτη νέα κυκλοφορία της Monika μετά από τρία χρόνια και λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν — αναβιώνοντας το πνεύμα των νεοϋορκέζικων sessions της, ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στον διαχρονικό της ήχο.

Η Monika, κατά κόσμον Μόνικα Χριστοδούλου, μένει πλέον μόνιμα στο Λος Άντζελες. Στο παρελθόν έχει συγχρονίσει κομμάτια της σε μεγάλα τηλεοπτικά shows όπως το High Maintenance του HBO ενώ το 2021 υπέγραψε το Original Soundtrack για το Netflix Film The Lost Daughter που ήταν και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μπαρόκ αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μονεμβασία από τους De Profundis
Μουσικά Νέα
Από καρκίνο έφυγε από τη ζωή η Ντόλι Πάρτον – Η ανακοίνωση της οικογένειας
Μουσικά Νέα
Η Ντόλι Πάρτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών
Μουσικά Νέα
Ο Δημήτρης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή
Μουσικά Νέα
Το Ταξίδι στο Φως συνεχίζεται: Ο Σταύρος Ξαρχάκος ταξιδεύει τον Λυκαβηττό “σε σύμπαν ερωτικό”
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται: Δωρεάν συναυλίες, θέατρο, σινεμά και τον Σεπτέμβριο
Μουσικά Νέα
Off The Hook Festival 2026: Τα μεγαλύτερα ονόματα της rap στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
30 χρόνια Γιάννης Κότσιρας: Sold out και οι δύο συναυλίες στο Βεάκειο
Μουσικά Νέα
Sold out το «Ταξίδι στο Φως» του Σταυρού Ξαρχάκου στον Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet στο Φεστιβάλ στο Πάρκο στην Πάρο
Μουσικά Νέα
ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Οι «Ρίζες» αποχαιρετούν το καλοκαίρι με ένα μεγάλο γλέντι στην Τεχνόπολη
Μουσικά Νέα
20ό Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Ρίχνει αυλαία με Αλκίνοο Ιωαννίδη και Έλλη Πασπαλά