MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Summer Camp 2020: Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, στην Τεχνόπολη

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το Summer Camp έρχεται, από τις 29 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για να προσφέρει στα παιδιά, από 7 έως 11 ετών, μια εμπειρία χαράς,, δημιουργικής γνώσης, φαντασίας και φιλίας.

Summer Camp
Monopoli Team

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν από τις 29 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου 2020, το Summer Camp. Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά από 7 έως 11 ετών ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους.

Από τις 08.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Το Summer Camp περιλαμβάνει τρεις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

1η εβδομάδα | Πολύ παιχνίδι! | 29/6-3/7

Παίζουμε στην αυλή; Παίζουμε ζωγραφίζοντας; Παίζουμε θέατρο; Όχι άλλο παιχνίδι..; Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και το παιχνίδι, την εικαστική δημιουργία και το παιχνίδι, τη θεατρική τέχνη και το παιχνίδι, το χορό, τη γυμναστική με τα κινητικά παιχνίδια της αυλής, μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε θετικά, να διασκεδάζουμε και να ζούμε καλύτερα.

2η εβδομάδα | STEAM: Τέχνη και Μηχανική | 6-10/7

Η εβδομάδα αυτή μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και των μεγάλων κατασκευών. Δεν μένουμε όμως εκεί… Τα δημιουργήματά μας ζωντανεύουν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία του 19ου αιώνα συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία και αυτή με τη σειρά της την τέχνη. Κι όταν η τέχνη και οι νέες τεχνολογίες συναντηθούν τότε κάτι πολύ μοναδικό δημιουργείται. Γιατί Summer Camp χωρίς Steam δεν γίνεται.

3η εβδομάδα | Άνθρωποι και περιβάλλον | 13-17/7

Εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια μυστηρίου, κινητικά παιχνίδια και ένα ολοκαίνουριο escape room στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την ομάδα των Athens Clue, που πρώτοι οι συμμετέχοντες στο Summer Camp θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν, βοηθούν τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν, με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου, πώς τα εργοστάσια μπορούν σήμερα να περιορίσουν την περιβαλλοντική ρύπανση, ποιά είναι η αξία της ανακύκλωσης και τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας από εμάς για να προστατέψει το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε.

Summer Camp

Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Summer Camp:

8:00-9:00 | Προσέλευση

Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μέρα ξεκινάει.

9:00-9:30 | Ομαδικά Παιχνίδια

Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης για να ξεκινήσει η μέρα μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

9:30-10.30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια

Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

10.30-11:00 | Δεκατιανό

Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο… Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε το παιχνίδι;

*Το δεκατιανό παρέχεται από τη διοργάνωση.

11:00-13.00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται…

13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό

14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση

14:00-15:30 | Θεατρικές Παραστάσεις | Προβολές Ταινιών | Ομαδικά Παιχνίδια

Παρακολουθούμε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουμε και ακούμε ιστορίες.

15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLove Song: Η Στέγη καλεί τα παιδιά να ηχογραφήσουν το δικό τους τραγούδι αγάπης12.09.2018

Ασφαλείς δραστηριότητες

Σεβόμενοι τις υγειονομικές οδηγίες και με πρώτη μέριμνα να εξασφαλιστεί η προστασία μικρών και μεγάλων, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, σχεδιάζουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και των συνεργατών.

Δημιουργούνται ολιγομελείς ομάδες ατόμων, αξιοποιούνται τα κτίρια αλλά και οι υπαίθριοι χώροι της Τεχνόπολης που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εικαστικά εργαστήρια και εξασφαλίζεται η συνεχής παρουσία γιατρών στο χώρο.

*Πληροφορίες: athens-technopolis.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για παιδιά από 7 έως 11 ετών

Πότε: 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2020

Κρατήσεις θέσεων: Από Τρίτη 9 Ιουνίου,  Δευτέρα – Παρασκευή 11.00-17.00 στο 2130109325

Κόστος/εβδομάδα: 110 ευρώ (Ρωτήστε μας για τα πακέτα εκπτώσεων για αδερφάκια ή/και στην περίπτωση που επιλέξετε και τις 3 εβδομάδες)

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b