MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Το Τατόι μετατρέπεται σε θερινό σινεμά, για ένα βράδυ

Στις 12 Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν «Οι απάχηδες των Αθηνών», η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία, στον υπαίθριο χώρο του Πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Monopoli Team

Μια υπέροχη πρωτοβουλία ανέλαβε η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Γαλλική Ταινιοθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνοίγει ξανά ο θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», θα προβληθεί σε δυο σημαντικούς χώρους της Αθήνας, η ταινία «Οι απάχηδες των Αθηνών» του 1930, σε σκηνοθεσία- παραγωγή των αδελφών Γαζιάδη και υπό την αιγίδα του Κώστα Γαβρά. Θα προβληθεί αρχικά, στον υπαίθριο χώρο του Πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, στις 12 Σεπτεμβρίου και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Τατόι δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, καθώς εκεί γυρίστηκε ένα μέρος της ταινίας, ενώ τη προβολή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα συνοδεύει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη.

Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά παγκοσμίως, σε αποκατεστημένη κόπια, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Φεβρουάριο του 2019, όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η ταινία αποτελεί σημαντικό ντοκουμέντο της Αθήνας του ’30, ενώ πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία με συγχρονισμένη ηχογράφηση της μουσικής και των τραγουδιών της και βρέθηκε αρχικά στη Γαλλική Ταινιοθήκη.

Την ανασύσταση της μουσικής που συνόδευε την ταινία ανέλαβε το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής, ενώ την αποκατάσταση της ταινίας πραγματοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη ταινία πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης και ο Γιάννης Πρινέας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b