MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

Η Coca Cola και η Carlsberg αντικαθιστούν τα πλαστικά μπουκάλια με βιοδιασπώμενα

Μεγάλες εταιρίες, όπως η Coca-Cola, η Absolut και η Carlsberg, στηρίζουν την πρωτοβουλία The Paper Bottle Company, αρχίζοντας να χρησιμοποιούν βιώσιμα, ανακυκλώσιμα μπουκάλια.

Φωτογραφία: Paper Bottle Project
Monopoli Team

Σύμφωνα με την Εθνική Διαχείριση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε χρόνο 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς. Η Εταιρία Paper Bottle Company (Paboco) θέλει να βοηθήσει τις μεγάλες βιομηχανίες να μειώσουν τα απορρίμματα που προέρχονται από πλαστικό μίας χρήσης, δημιουργώντας βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Ο υπεύθυνος Billerud Korsnäs, ξεκίνησε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία αυτή το 2013, και από τότε έχει κερδίσει την στήριξη μεγάλων εταιριών, όπως η Coca-Cola, η L’Oreal, η Carlsberg και η Absolut.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Περιβάλλοντος: Έρχονται προσωρινοί ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι στην Ελλάδα12.09.2018
Η ιστορική βιομηχανία μπύρας, Carlsberg, συνεργάζεται πολλά χρόνια με την Paper Bottle Project και εξήγησε σε σχετική ανακοίνωση: “Δουλεύουμε, ώστε να αναπτύξουμε το πρώτο χάρτινο μπουκάλι μπύρας από βιώσιμες ίνες ξύλου που είναι 100% ανακυκλώσιμο” ενώ λίγο αργότερα, αποκάλυψαν και το πρώτο χάρτινο μπουκάλι μπύρας Pilsner ως παράδειγμα του σχεδίου του. Αυτά τα χάρτινα μπουκάλια αναμένονται να είναι τελείως ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα μέσα σε ένα χρόνο, σε αντίθεση με τα πλαστικά μπουκάλια. Η εταιρία που κατασκευάζει αυτά τα μπουκάλια ελπίζει να τα έχει έτοιμα μέχρι το 2023.

Φωτογραφία: Carlsberg

Εταιρίες, όπως είναι η Coca-Cola και η Absolut, στηρίζουν επίσης τις προσπάθειες της The Paper Bottle για βιώσιμα, βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Αναμένεται μέχρι το 2023 να έχουν κάνει και εκείνες την “στροφή” σε πιο βιώσιμες πρακτικές, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικού και υιοθετώντας τα βιοδιασπώμενα μπουκάλια.

Αυτά τα χάρτινα μπουκάλια αναμένεται να βοηθήσουν στον περιορισμό του προβλήματος της ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά μπουκάλια.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b