MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΔΡΑΣΕΙΣ

  Greek Cultural Institute: Διαδικτυακό πρόγραμμα με περιηγήσεις, εργαστήρια και άλλα

  Το Greek Cultural Institute με την υποστήριξη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ανακοινώνει το νέο του διαδικτυακό πρόγραμμα με περιηγήσεις, σεμινάρια και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

  Monopoli Team

  Διαδικτυακά προγράμματα του Greek Cultural Institute

  Με πολλούς καλεσμένους, εκπλήξεις, αλλά και το ίδιο κέφι και ποιότητα, το Greek Cultural Institute επιστρέφει και μας προσκαλεί να μάθουμε και να διασκεδάσουμε διαδικτυακά, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία! Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δράσεις για όσο καιρό δεν θα μπορούμε να βρισκόμαστε από κοντά, λόγω των αναγκαίων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  Διαδικτυακές περιηγήσεις με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο

  Δευτέρα 25 Μαΐου 18:30
  Εξερευνώ με την παρέα μου την Πλάκα

  Πώς πήρε το όνομά της η οδός Τριπόδων; Τι σχέση έχει με τη λεωφόρο της δόξας; Ποιο είναι το κρυμμένο νησί της Αθήνας; Τι σχέση έχει ο καφές καπουτσίνο με το Μνημείο Λυσικράτη;

  Μικροί και μεγάλοι πραγματοποιούμε μια ονειρική διαδρομή, βουτιά στον χρόνο και στην ιστορία. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Αθήνας θα ξετυλιχτούν κατά την περιήγησή μας, αστείες και συγκινητικές ιστορίες μιας άλλης εποχής!

  Δευτέρα 1 Ιουνίου 18:30
  Ανακαλύπτοντας τις εκκλησίες της Πλάκας

  Ποια εκκλησία συνδέεται με τον Αθανάσιο Διάκο; Πού βρίσκεται η πιο ιστορική καμπάνα της Αθήνας; Ποιο Μοναστήρι συνέβαλε στο Κίνημα του Φιλελληνισμού; Ποια εκκλησία ήταν πηγή έμπνευσης για τον Άγγελο Τερζάκη; Σε ποια εκκλησία μπορεί να δει κανείς την πιο εκπληκτική έκθεση γλυπτικής; Ποιος χώρος συνδέεται με το Πάσχα και το Άγιο Φως; Ποιες είναι οι νησιώτικες εκκλησίες της Αθήνας; Ένα ταξίδι νοσταλγικό γνωριμίας της Πλάκας μέσα από τις εκκλησίες της. Ιστορίες, μύθοι και αλήθειες θα ξετυλιχτούν μέσα από την περιήγηση.

  Δευτέρα 8 Ιουνίου 18:30
  Λογοτεχνική και κινηματογραφική περιήγηση στην Πλάκα

  Πού είναι το σπίτι του Παλαμά; Πού έζησε ο Σεφέρης; Πώς αποτυπώθηκε η Πλάκα στη λογοτεχνία; Και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν τι σχέση έχει με την  Ελλάδα; Τι πραγματικά συνέβη με τον Μιμίκο και τη Μαίρη;

  Ανακαλύπτουμε τις ιστορίες που συνδέονται με τα σπίτια του Κωστή Παλαμά και του Γιώργου Σεφέρη, τους διάσημους λογοτέχνες που έμεναν στην Πλάκα, μαθαίνουμε για τη Βυζαντινή Αθήνα όπως ζωντανεύει στο τελευταίο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, για τα Αναφιώτικα όπως τα περιγράφουν διάσημοι Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, για μυστήρια που ζωντάνεψαν στα δρομάκια της Πλάκας. Για αληθινές ιστορίες αγάπης που ζωντάνεψαν στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο.

  Δευτέρα 15 Ιουνίου 18:30
  Οι παλιές ταβέρνες της Πλάκας και η ιστορία τους

  Ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας; Ποια ήταν η αγαπημένη ταβέρνα του Ορέστη Μακρή; Πού σύχναζε ο Παπαδιαμάντης, ο Σεφέρης, ο Μάνος Κατράκης; Ποιες ταβέρνες της Πλάκας συνδέονται με τον κινηματογράφο; Τι ήταν τα τζιερτζίδικα;

  Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι παλιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο. Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης. Θα ανακαλύψουμε ποια ιστορική ταβέρνα δεν έγινε ποτέ σχολείο και έζησε με τον δικό της τρόπο το βράδυ της 21ης Απριλίου. Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

  Πληροφορίες:

  Συμμετοχή σε μια μεμονωμένη διαδικτυακή περιήγηση: 8€
  Πακέτο συμμετοχής και στις 4 περιηγήσεις: 28€
  Διάρκεια 2 ώρες
  Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103250341, 6934276040 [email protected]
  Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή με χρεωστική κάρτα/paypal.
  Αν κάποιος έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του σταλεί η περιήγηση βιντεοσκοπημένη.
  Οι διαδικτυακές περιηγήσεις γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

  Διαδικτυακό πρόγραμμα για παιδιά

  Οι μικροί φιλόσοφοι: Μαθαίνω Φιλοσοφία και Αρχαία Ελληνικά παίζοντας

  Με την Ελένη Κουλιζάκη.

  Διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά και η φιλοσοφία στα μικρά παιδιά; Μπορεί να γίνει παιχνίδι η ασχολία με αυτά;

  Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα όπου τα μικρά παιδιά μέσα από πρωτότυπο παιδαγωγικό υλικό που αποτελείται από παιχνίδια, μουσική, κάρτες θα  διασκεδάσουν παίζοντας με την ετυμολογία, με τις λέξεις, με τη δομή τους, και θα αναζητήσουν την αλήθεια μέσα από φιλοσοφικά ερωτήματα.

  Τετάρτη 27 Μαΐου 19:00
  Σόλων ο Αθηναίος και Κροίσος: Η Αρετή (φιλοσοφία)

  Ποια είναι η ετυμολογική και η φιλοσοφική ανάλυση της Αρετής; Τι μαθαίνουμε για αυτήν μέσα από την ιστορία του Σόλωνος και του Κροίσου;  Κατανόηση της φράσης ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ μέσω ζωγραφικής και θεατρικού δρώμενου.

  Τετάρτη 3 Ιουνίου 19:00
  Ο Καιρός στα αρχαία ελληνικά (αρχαία)

  Πώς ονόμαζαν τα καιρικά φαινόμενα στα αρχαία ελληνικά; Το μαθαίνουμε μέσω ζωγραφικής. Τι αναπαριστούσε το γλυπτό «Καιρός» του Λυσίππου και τι εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν έλεγαν «καιρός»; Το μαθαίνουμε μέσω θεατρικού δρώμενου. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν αινίγματα στα αρχαία ελληνικά… και μαντεύουν την λύση τους!

  Τετάρτη 10 Ιουνίου 19:00
  Το άρμα της Ψυχής κι ο Ηνίοχος (Πλάτων) (φιλοσοφία)

  Τι μας λέει ο Πλάτων για το άρμα της Ψυχής μας; Ποια είναι τα 3 μέρη του; Ποιος το κατευθύνει; Τα παιδιά μαθαίνουν την απάντηση μέσω θεατρικού δρώμενου και ζωγραφικής.

  Τετάρτη 17 Ιουνίου 19:00
  Το ζωικόν βασίλειον (αρχαία)

  Τα ζώα στα αρχαία ελληνικά και παράγωγες λέξεις από αυτά μέσω κατασκευών και ζωγραφικής. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν διαλόγους στα αρχαία ελληνικά με βασικές ερωταπαντήσεις, όπως: Ποιο είναι το όνομά σου; Πού μένεις; Τι καιρό κάνει σήμερα;

  Πληροφορίες:

  Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο 12€
  Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια  40€
  Διάρκεια 60 λεπτά
  Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103250341, 6934276040 [email protected]
  Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή με χρεωστική κάρτα/paypal.
  Αν κάποιος έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του σταλεί το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.
  Τα διαδικτυακά εργαστήρια γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast