MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια βόλτα στην Αθήνα το πρώτο βράδυ μετά την άρση των μέτρων

Κάναμε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Δευτέρας και διαπιστώσαμε πως οι Αθηναίοι μάλλον διστάζουν να επιστρέψουν στους δρόμους της Αθήνας.

Monopoli Team

Δευτέρα 4 Μαϊου, 10 το βράδυ. Πολλοί μπορεί να περίμεναν ότι το κέντρο της Αθήνας θα έσφυζε από ζωή και ενθουσιασμένους πολίτες, μιας και ήταν το πρώτο βράδυ που οι Αθηναίοι θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν χωρίς  πιστοποιητικό -αλλά τηρώντας πάντα τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα περίπτερα, φάροι σε μιαν αγνώριστη Αθήνα12.09.2018

Μάλλον, όμως, ο ενθουσιασμός των Αθηναίων διήρκησε μόνο την ημέρα, όπου μπόρεσαν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα που πλέον είναι ανοιχτά και να εξυπηρετηθούν από τράπεζες και υπηρεσίες. Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι εικόνες των γεμάτων πλέον δρόμων, και της δειλής επιστροφής των πολιτών στην καθημερινότητα τους.

Οι εικόνες, όμως, από τη βραδινή Αθήνα είναι πολύ διαφορετικές. Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ερμού, Μοναστηράκι, Θησείο, τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας, που άλλοτε θα έσφυζαν από ζωή ανεξαρτήτως ώρας, χτες το βράδυ θύμιζαν ακόμη μία πόλη που βρίσκεται σε καραντίνα.

Μια βραδινή βόλτα στην άδεια Αθήνα

Πύλη του Αδριανού, ώρα 22:05

Ο δρόμος πλάι στην Πύλη του Αδριανού είναι από τους πιο πολυσύχναστους. Συνδέει το Σύνταγμα με την Λεωφόρο Συγγρού, ενώ βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το μετρό της Ακρόπολης. Παρ’ όλ’ αυτά, χτες το βράδυ τα αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα και ο δρόμος ασυνήθιστα ερημωμένος.

Σταδίου, Σύνταγμα, πρώτο βράδυ μετά την άρση των μέτρων

Σταδίου, Σύνταγμα, πρώτο βράδυ μετά την άρση των μέτρων

Λίγο πιο κάτω, στο Σύνταγμα και στον κεντρικό δρόμο της Σταδίου οι εικόνες είναι παρόμοιες, με ελάχιστα αυτοκίνητα.

Πλατεία Συντάγματος, η πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης

Οι εικόνες από την πλατεία του Συντάγματος, του πιο κεντρικού σημείου στην πόλη, είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένες. Η πλατεία που κάποτε ήταν γεμάτη από κόσμο, τουρίστες, νέους και παδιά, πλανώδιους καλλιτέχνες, αλλά και πωλητές, χτες το βράδυ δεν θύμιζε καθόλου τις “ένδοξες” μέρες της, αν και μπορέσαμε να διακρίνουμε μερικές δεκάδες ανθρώπους, που έκαναν την βόλτα τους.

Καπνικαρέα, 22:30, πρώτο βράδυ μετά την άρση των μέτρων

Καπνικαρέα, 22:30, πρώτο βράδυ μετά την άρση των μέτρων

Στην Ερμού, με όλα τα καταστήματα κλειστά, ήταν λογικό να μην κυκλοφορεί κόσμος. Και πάλι, όμως, μας προκάλεσαν έκπληξη οι άδειοι δρόμοι, αν και με χαρά παρατηρήσαμε ότι στο άλλοτε γεμάτο “πεζούλι” γύρω από την Καπνικαρεά οι παρέες των νέων που σύχναζαν εκεί τηρούσαν απολύτως τα απαιτούμενα μέτρα.

Θησείο, 23:00 το βράδυ

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι Αθηναίοι μάλλον δίσταζαν να κάνουν τις συνηθισμένες τους βόλτες στους δρόμους της πόλης ήταν ο άδειος πεζόδρομος στο Θησείο. Χωρίς κανένα από τα διάσημα καφέ-μπαρ του ανοιχτό, οι δεκάδες θαμώνες του Θησείου δεν έσπευσαν να επιστρέψουν στον αγαπημένο τους πεζόδρομο. Κάποτε, παρέες νέων γέμιζαν τους δρόμους της περιοχής, κι ας μην κάθονταν σε κάποια καφετέρια, απλά για να περπατήσουν.

Παρέα νέων έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης

Τελευταία στάση στη βόλτα μας ήταν η Ακρόπολη, ίσως η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας. Χωρίς τουρίστες, όμως, και με το Μουσείο κλειστό, μόνο μια παρέα νέων έδινε ζωή στον ιστορικό δρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b