MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Στην κουζίνα με τα παιδιά#10: Πορτοκαλόπιτα

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Σήμερα φτιάχνουμε μαζί ζουμερή, αφράτη και αρωματική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας!

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών, στο ανακάτεμά τους αλλά και στο τσαλάκωμα του φύλλου! Μπορούμε να του αναθέσουμε όποια άλλη εργασία εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα από ένα πορτοκαλί
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Υλικά για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • Τη φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του φύλλου σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε απαλά με σύρμα. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το φύλλο. Προηγουμένως έχουμε κόψει σε τέσσερα κομμάτια το κάθε φύλλο.
  • Παίρνουμε έτσι τα μικρότερα κομμάτια τα τσαλακώνουμε όπως ένα χαρτί και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Έχουμε ήδη λαδώσει ένα ταψί και προθερμάνει το φούρνο στον αέρα στους 180oC.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για την παρασκευή του σιροπιού. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσουν.
  • Αφού κρυώσει το σιρόπι χαράζουμε την πορτοκαλόπιτα και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Χρησιμοποιούμε τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα του πορτοκαλιού για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
  • Σερβίρεται με ή χωρίς παγωτό!

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b