MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DIY

Έργα Τέχνης ζωγραφισμένα σε πασχαλινά αυγά

Η illustrator Dinara Mirtalipova ζωγραφίζει φιγούρες της ουζμπεκικής λαϊκής τέχνης πάνω σε αυγά.

Monopoli Team

Έχοντας αγάπη για τα μοτίβα και ταλέντο στο σχέδιο, η αυτοδίδακτη εικονογράφος Dinara Mirtalipova δημιουργεί πολύχρωμα και σύγχρονα έργα τέχνης, με παραδοσιακά όμως στοιχεία.

Παίρνοντας έμπνευση από την καταγωγή της, η Mirtalipova ενσωματώνει στην δουλειά της μοτίβα της Ουζμπεκικής λαϊκής τέχνης, κάτι που φαίνεται και στην πρόσφατη συλλογή της με πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι.

Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινέλο, η Mirtalipova διακοσμεί τα ξύλινα και πορσελάνινα αυγά με ευχάριστα σχέδια που θυμίζουν την παλαιά τέχνη και παράδοση του Ουζμπεκιστάν. Τα διακοσμητικά πουλιά, λουλούδια και κλαδάκια που κοσμούν κάθε αυγό συλλαμβάνουν τέλεια την χαρακτηριστική αισθητική και την αγάπη της καλλιτέχνιδος με την χλωρίδα και την πανίδα της πατρίδας της.

Κάθε πασχαλινό αυγό αποτελεί και μία μοναδική εναλλακτική στα παραδοσιακά πασχαλινά αυγά. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα κόκκινα βαμμένα αυγά, η χρωματική παλέτα της συλλογής της Mirtalipova βασίζεται κυρίως σε αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου, ζωγραφισμένα σε μαύρη ή άσπρη βάση.

Τα δημοφιλή πορσελάνινα αυγά της Mirtalipova γίνονται ανάρπαστα στο Etsy Shop της. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορείτε να δείτε τις άλλες εξίσου όμορφες δημιουργίες της.

Πηγή: https://mymodernmet.com/

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b