MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Ένας παιδικός σταθμός στην Κίνα… ένα φωτεινό ουράνιο τόξο!

Στην πόλη Τιανσούι στην Κίνα ένας καθαρός θόλος ρίχνει το φως του ήλιου σε 483 πολύχρωμα γυάλινα πάνελ, που καλύπτουν τα παράθυρα, τα κάγκελα και τις πόρτες ενός παιδικού σταθμού.

| Φωτογραφίες: ©SAKO Architects
Monopoli Team

Ένα φωτεινό, πολύχρωμο νηπιαγωγείο

483 πολύχρωμα γυάλινα πάνελ δίνουν στο ευρύχωρο κτίριο ενός νηπιαγωγείου στην Κίνα, ένα καλειδοσκοπικό εφέ, διαθλώντας διάφορες χρωματικές αποχρώσεις στους λευκούς τοίχους και στη μινιμαλιστική επίπλωση από ξύλο.

Το φως, τα χρώματα & η παιδική δημιουργικότητα

«Οι χρωματικές αποχρώσεις μπορούν να μεγαλώνουν και να συρρικνώνονται, καθώς τα χρώματα αλληλεπικαλύπτονται και γίνονται διαφορετικά ή να μετακινούνται από ένα κατακόρυφο επίπεδο σε ένα οριζόντιο επίπεδο και πίσω ξανά», έγραψε ο αρχιτέκτονας Keiichiro Sako στο Instagram. «Το να περνάς την παιδική σου ηλικία σε ένα τέτοιο μέρος με τόσο όμορφο φως, εύχομαι να προάγει την παιδική δημιουργικότητα!».

Με θέα προς την ανοιχτή αυλή, τα παιχνιδιάρικα κομμάτια από γυαλί στα παράθυρα και στις πόρτες είναι κυκλικά. Κοιτώντας μάλιστα, μέσα από αυτά τον εξωτερικό χώρο από ψηλά, δίνεται στα παιδιά μια πολύχρωμη και φωτεινή θέα της πόλης τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: thisiscolossal.com

Περισσότερα από Περίεργα