MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, μια όαση αισιοδοξίας

Τίποτα δεν εμπόδισε για ακόμα μία φορά το ξύπνημα της Άνοιξης στη Βέροια, στον κάμπο Ημαθίας, εκεί όπου χιλιάδες ροδακινιές ανθίζουν κάθε χρόνο, δημιουργώντας εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Φωτό: Motionteam
Monopoli Team

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικής ομορφιάς στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Στην ελληνική ύπαιθρο και συγκεκριμένα στην πόλη της Βέροιας, γιορτάζεται κάθε χρόνο το μοναδικό αυτό φαινόμενο με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις από τον τουριστικό οργανισμό της περιοχής.

Φέτος, δυστυχώς, οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού, αλλά η ομορφιά παραμένει, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα για όσους μπορούν να τη θαυμάσουν από κοντά ή από φωτογραφίες.

1ο Βραβείο 2019, Αλέξανδρος Μαλαπέτσας

Το μήνυμα από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας

Φίλες και φίλοι του ΤΟΒ,

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, μας κρατάνε σπίτι. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί από εσάς (τυχεροί!) προλάβατε να φωτογραφίσετε φέτος. Αλλά κι εσείς που φωτογραφίσατε τις προηγούμενες χρονιές, έχετε την ευκαιρία να ανασύρετε τα αρχεία σας και να συμμετέχετε ξανά στο διαγωνισμό! Ξεφυλλίστε τα ηλεκτρονικά άλμπουμ, “παίξτε” με τις φωτογραφίες σας, ταξιδέψτε έστω νοερά στον ολάνθιστο κάμπο και στείλτε μας τις συμμετοχές σας! Σαφώς, δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποτέ και πώς θα συναντηθούμε για την έκθεση και τα βραβεία. Όμως, πλέον ο διαγωνισμός αποκτά νέο ενδιαφέρον. Πιο αληθινό. Πιο εσωτερικό. Αυτή την άνοιξη, που φέτος χάνουμε, ας τη δούμε με άλλη ματιά. Γιατί η άνοιξη θα ξαναρθεί! Να είστε όλοι καλά. Να προσέχετε. Και να μείνετε σπίτι.
Με πολλή αγάπη, Τουριστικός Όμιλος Βέροιας 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτό: Motionteam

Φωτό: Motionteam

Φωτό: Motionteam

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b