CHEF'S TIPS
Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon
Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα

Monopoli Team
24.03.2020
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 2 τριμμένα κολοκύθια
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
- Άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.
TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο “Flow” το Ευρωπαϊκό Βραβείο Lux 2025
H Τάμτα στο BBC London με το τραγούδι «Khorumi»
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία για τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου στο Μέγαρο
Ίδρυμα Ωνάση: 162 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη με ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους στο Onassis YouTube Channel
Διονύσης Σαββόπουλος: Μια πρωτότυπη σειρά με τις ιστορίες του έρχεται στον ΣΚΑΪ
Microsoft: Δύο 17χρονα κορίτσια θα μάς εκπροσωπήσουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής
Pan Pan και Years of Youth live στην Τεχνόπολη
«The Walking Dead: Dead City» και «HIP» επιστρέφουν με νέες σεζόν τον Μάιο στην COSMOTE TV
Στην Άνδρο οι πρόβες για την “Ηλέκτρα” του Δημήτρη Τάρλοου
Φαντάσου ένα πουλί: Μια ομαδική έκθεση πάτσγουορκ στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης