CHEF'S TIPS
Νιόκι με κρέμα φέτας, μανιτάρια και καρύδια από το food blog Eatme
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Monopoli Team
23.03.2020
A
A
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γρ. νιόκι
- 1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
- 400 γρ. φέτα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες (σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο)
- αλάτι, πιπέρι
- Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. (πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης)
- Προσθέτουμε λίγες φέτες σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
- Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι με τα καρύδια με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Τα μανιτάρια σωταρισμένα από πάνω και σερβίρουμε ζεστά!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ήχος από Φως, Χαρτί και Αιθέρα: Οι απαρχές της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2025: Η φετινή συλλεκτική έκδοση συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό λεύκωμα
Σλάντεκ, του Έντεν φον Χόρβατ στο ΠΛΥΦΑ
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Βιολέτα Ίκαρη στον Σταυρό του Νότου Club
Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς στο Penthouse 21
Ρεβεγιόν στις πίστες: Πού θα βγούμε αυτές τις γιορτές;
Belize: Ένα νέο στέκι στο κέντρο της Αθήνας
5 ατζέντες για να υποδεχτείς το 2026 πιο οργανωμένα και θετικά
Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τη «Locandiera» του Γκολντόνι στο Θέατρο Τέχνης
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα