CHEF'S TIPS
Νιόκι με κρέμα φέτας, μανιτάρια και καρύδια από το food blog Eatme
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Monopoli Team
23.03.2020
A
A
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γρ. νιόκι
- 1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
- 400 γρ. φέτα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες (σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο)
- αλάτι, πιπέρι
- Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. (πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης)
- Προσθέτουμε λίγες φέτες σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
- Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι με τα καρύδια με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Τα μανιτάρια σωταρισμένα από πάνω και σερβίρουμε ζεστά!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Θοδωρής Κοτονιάς και ο Βασίλης Δραμουντάνης στον Σταυρό του Νότου Plus
Μέγαρο: Συναυλία-αφιέρωμα σε «τρεις ποιητές της ελευθερίας» μέσα από τη μουσική του Θεοδωράκη
66ο ΦΚΘ με Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζάρμους, Τσεμπερόπουλο: Ανακοινώθηκε το φετινό πλούσιο πρόγραμμα
Blues me through the night: Η Αλεξάνδρα Γκράβας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: 3ο Meeting Event στη Θεσσαλονίκη με νέες δράσεις και συνεργασίες
Γιώργος Νταλάρας – Βασίλης Παπακωνσταντίνου και φέτος στο Vox
Όταν έκλαψε ο Νίτσε: Η θεατρική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία
Prima Facie: Ο συγκλονιστικός μονόλογος με τη Λένα Παπαληγούρα επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία
Μια Late Night συναυλία με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
Ελλάδα στον αέρα: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάνου Τσότρα