CHEF'S TIPS
Linguini με μελάνι σουπιάς συνδυασμένο με καλαμαράκια σε σάλτσα λεμονιού από τη Mrs Olivespoon
Μια νόστιμη λύση που θα αναβαθμίσει το πιάτο σας και θα θυμίζει ένα αυθεντικό σπιτικό γεύμα που θα ευχαριστηθούν όλοι.
Monopoli Team
28.02.2020
Υλικά
- 400 γρ. linguini με μελάνι σουπιάς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
- Άνηθο
- Χυμό από 1+1/2 λεμόνια και το ξύσμα τους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί
- Αλάτι,πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente. Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση προσθέτουμε λίγο
ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Σε ένα shaker προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε κι εκείνο μέσα. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα και τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε το αχνιστό μας φαγητό με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα του προγόνου των λευκών καρχαριών
Εμμηνόπαυση: Τι να κάνεις εάν αντιμετωπίζεις εξάψεις
Billie Eilish: «Οι άνθρωποι παραξενεύονται όταν οι γυναίκες είναι άνετες με τη σεξουαλικότητά τους»
Φιλοποίμην Φίνος: Αποκαλύφθηκε η προτομή του στο πάρκο του σταθμού Λαρίσης
Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές
Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα: Η cult ταινία γίνεται σειρά
15α Βραβεία Ίρις: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Balloon trend: Πώς να φορέσεις τη νέα μεγάλη τάση της σεζόν
Shades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων